• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Sergantis penkiametis (nuotr. asm. archyvo)

Jautriose nuotraukose įamžintas po sunkios ir gyvybei pavojingos meningito infekcijos pirmuosius žingsnius žengiantis 5-erių metų berniukas.

8

Jautriose nuotraukose įamžintas po sunkios ir gyvybei pavojingos meningito infekcijos pirmuosius žingsnius žengiantis 5-erių metų berniukas.

REKLAMA

Archie‘o Musgrave‘o progresas privertė gydytojus gūžčioti pečiais, mat jie tikėjosi, kad berniukas ir toliau kurį laiką praleis būdamas dirbtinai sukeltoje komoje,kurioje jis išbuvo tik 4 dienas.

Mančesteryje gyvenantis Archie‘is, kurį gydytojai, iš pradžių jo galvos skausmą ir skaudančias galūnes palaikę paprastos infekcijos simptomais, išleido namo, šiuo metu jau gali pats gerti skysčius.

Berniukas jau demonstruoja ir savo jėgą. Nors vaikšto jis tik su vaikštyne, tačiau jau sugeba pats sėdėti.

Archie‘o mama Kate Musgrave (29 m.) savo sūnų vadina tikru kovotoju.

„Kiekvieną dieną, net ir žengdamas pačius mažiausius žingsnelius, jis mus stebina. Jis labai stengiasi“, - sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Kate skatina visus tėvus, kurių atžalos dar nepaskiepytos nuo meningito, tai kuo greičiau padaryti.

Pirmuosius šios infekcijos simptomus Archie pajuto kovo 19-ą.

„Viskas įvyko taip greitai. Grįžęs iš mokyklos jis vis kartojo, kad jam skauda kojas ir galvą. Iškart supratau, kad kažkas ne taip ir su vyru greitai nuvežėme jį į ligoninę“, - pasakojo mama.

REKLAMA

Tačiau berniukas buvo išsiųstas atgal į namus. Tėvams liepta jį atvežti tik tada, kai simptomai pablogės.

„Kai naktį jį supykino, nemaniau, kad tai kažkas rimto, tačiau ryte ant jo kūnelio išvydus išbėrimą, greitai sėdome į automobilį ir nuvežėme jį į gydymo įstaigą“, - tęsė moteris.

Greitosios pagalbos automobiliu berniukas buvo nuvežtas į Karališkąją Mančesterio vaikų ligoninę, kurioje jis gydomas iki šiol.

„Buvo siaubinga. Tai – baisiausios dienos mūsų gyvenimuose. Visą tą laiką negalėjau patikėti, kad tai, ką kadaise matėme per televiziją, nutiko būtent mums“, - sakė Kate.

REKLAMA
REKLAMA

„Jo būklė kasdien vis gerėja, Archie stebina tiek slaugytojus, tiek pačius gydytojus, kurie vis kartojo, kad kai kurie vaikai, susirgę anksčiau už mano sūnų, vis dar guli komoje. Archie šiuo metu pats gali vartoti skysčius, nors maitinamas jis per vamzdelį.

Jam yra paskirti antibiotikai, nežinome, kiek laiko jis dar bus ligoninėje. Tai priklauso nuo jo būklės, ir pačios infekcijos rimtumo. Sūnus jau gali atsisėsti, tačiau tuojau pat gulasi, nes jis vis dar yra pakankamai silpnas, bando vaikščioti naudodamasis vaikštyne ir taip demonstruoja savo valią ir pasiryžimą pasveikti. Didžiuojamės juo.“

Šimtai vietos gyventojų, taip pat ir keletas regbio žaidėjų, paramą šeimai socialiniuose tinkluose išreiškė naudodami grotažymę #Pray4Archie (angl. Melskitės už Archie’į).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų