REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trevono Hugheso vedama Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (11/16) ekipa namuose palaužė Alytaus „Dzūkiją“ (9/18) ir pakilo į penktąją turnyro lentelės vietą.

Trevono Hugheso vedama Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (11/16) ekipa namuose palaužė Alytaus „Dzūkiją“ (9/18) ir pakilo į penktąją turnyro lentelės vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T. Hughesas perėmė du svarbius kamuolius rungtynių pabaigoje, sužaidė naudingiausią sezono mačą, o pasvaliečiai 73:72 (18:17; 21:18; 19:20; 15:17) palaužė svečius iš Alytaus.

REKLAMA

T. Hughesas šiose rungtynėse pelnė 14 taškų, atkovojo aštuonis kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus. Ne ką prastesnį pasirodymą surengė ir jo komandos draugas Jahhensas-Ley Manigat.

Kanadietis vien per antrąjį kėlinį pelnė 15 taškų ir pagerino savo rezultatyvumo rekordą (13) „Betsafe-LKL“. Rungtynes J. Manigat užbaigė su 20 taškų.

Ketvirtajame kėlinyje likus mažiau negu trims minutėms „Dzūkija“ pirmavo minimaliai – 65:64. O likus minutei situacija nesikeitė ir po Viačeslavo Bobrovo dvitaškio „Pieno žvaigždės“ vis dar turėjo taško deficitą – 66:67.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto T. Hughesas perėmė kamuolį ir po kelių sekundžių persvėrė rungtynių svarstykles. O likus mažiau negu pusei minutės, po dar vienos dzūkų klaidos, kurią ir vėl išprovokavo T. Hughesas, tritaškį smeigė Osvaldas Olisevičius.

Po jo metimo aikštės šeimininkų persvara išaugo iki keturių taškų (71:67). Dzūkai deficitą dar sumažino, tačiau pergalės iškovoti nesugebėjo.

„Pieno žvaigždės šiose rungtynėse vis dar vertėsi be traumuotų Stepono Babrausko ir Liso Shoshi. Kosovo rinktinės krepšininkas prieš rungtynes darė apšilimą, tačiau aikštėje taip ir nepasirodė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negana to, trečiajame kėlinyje čiurnos traumą patyrė Nikita Balašovas. Nuo to laiko Gediminas Petrauskas vidurio puolėjo pozicijoje buvo priverstas verstis su 201 cm ūgio V. Bobrovu.

„Dzūkija“ atliko puikų darbą gynyboje prieš antrą rezultatyviausią varžovų krepšininką Artūrą Ausėjį. Po 11,9 taško renkantis latvis per 26 minutes prametė du dvitaškius, vieną tritaškį, dvi baudas ir paliko aikštę be taškų.

„Pieno žvaigždės“: Jahennsas-Ley Manigat 20, Viačeslavas Bobrovas 15, Trevonas Hughesas 14 (8/9 baud., 8 atk. kam., 27 n.b.), Osvaldas Olisevičius 10.

„Dzūkija“: Nikolaos Stylianou 15, Povilas Čukinas 13, Alanas Wigginsas 12 (8 atk. kam.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų