REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
2
Anastasija Zayika (nuotr. Instagram)

Žinoma manekenė sulaukė kaltinimų dėl rasizmo. Keli fotografai gražuolę rusę Anastasiją Zayiką kaltina dėl „pasišlykštėtino pareiškimo“.

2

Žinoma manekenė sulaukė kaltinimų dėl rasizmo. Keli fotografai gražuolę rusę Anastasiją Zayiką kaltina dėl „pasišlykštėtino pareiškimo“.

REKLAMA

Londono mados savaitė, rodos, turėtų suvienyti visus įvaizdžio kūryba besidominčius žmones. Nesvarbu, ar tai modeliai, ar drabužių dizaineriai, ar mados fotografai. Tačiau keliems fotomenininkams teko nusivilti.

Gatvėje nuostabius kadrus fiksuojantys Abdiwali Samatar ir Davidas Nyanzi įamžino ir stilingai atrodančią rusų manekenę A. Zayiką. Apatinio trikotažo modelis susilaukė fotografų prašymo pasidalinti „Instagram“ profilio vardu, kad dalindamiesi nuotrauka socialinėje erdvėje galėtų pažymėti kadro žvaigždę. Nors nuotraukos atrodė tobulai, užuot padėkojusi, A. Zayika tėškė rasistinį atsaką.

„Šiandien priėjau prie šios moters ir ją nufotografavau. Paklausiau vardo, tačiau sulaukiau tik pasišlykštėtino atsako. Cituoju: „Nedalinu savo „Instagram“ juodiems žmonėms“. Ne tik aš, bet ir fotografas Davidas Nyanzi sulaukė tokios reakcijos“.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau rasizmu rusę apkaltino ir šis kolega.

Visgi modelis šiuos kaltinimus puolė neigti. „Aš mandagiai paaiškinau, kad mano „Instagram“ paskyra yra privati ir nenorėčiau jo viešinti“, – gerbėjams paaiškino A. Zayika.

REKLAMA

Moteris net ketina kreiptis į teismą dėl šmeižto ir mėginimo pakenkti jos karjerai. „Mano kraujyje nėra nė lašo rasizmo. Juk pati savo noru pasinėriau į pramonę, kurioje yra didžiulė kultūrų įvairovė. Ir toliau dirbsiu su visais talentais. Visi esame absoliučiai lygūs“, – savo nuomonę toliau reiškė A. Zayika.

Šiandien modelio „Instagram“ profilio internete iš viso nebeliko.

Susijusios galerijos:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų