REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas trečiadienį žada įvertinti Migracijos departamento direktorės Evelinos Gudzinskaitės darbo organizavimą.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas trečiadienį žada įvertinti Migracijos departamento direktorės Evelinos Gudzinskaitės darbo organizavimą.

REKLAMA

„Bus vadovės metinis įvertinimas, numatytas pokalbis su vadove. Turime jau parengę vadovės darbo vertinimo išvadą, galbūt rytoj bus pasakyta, kaip mes ją įvertinsime“, – BNS susitikimo išvakarėse antradienį sakė E. Misiūnas.

Anot jo, E. Gudzinskaitei trūksta kompetencijos organizuojant departamento darbą.

Antradienį E. Misiūno kritikos departamento vadovė sulaukė dėl to, kad dėl leidimų gyventi ar vizų į departamentą besikreipiantys užsieniečiai turi nuo ankstyvo ryto laukti gyvoje eilėje lauke, tačiau ir tai negarantuoja, jog jie bus priimti.

Ministras piktinasi, kad finansavimą papildomiems dvylikai etatų gavęs departamentas iki šiol nėra įdarbinęs specialistų.

REKLAMA
REKLAMA

Migracijos departamento direktorė laikosi pozicijos, jog problemas jos vadovaujamoje įstaigoje daugiausiai lemia per didelis darbo krūvis, ji taip pat pabrėžia, kad nauji etatai įsteigti tik pernai gruodžio pabaigoje ir reikia laiko naujiems žmonėms įdarbinti.

REKLAMA

Pernai ministerija tyrė migracijos pareigūnų informacijos perdavimo Rusijos Konstituciniam Teismui aplinkybes, žurnalisto Jevgenijaus Titovo prieglobsčio nesuteikimo aplinkybes bei Rusijos SMP banko patarėjo Antono Treušnikovo leidimo gyventi Lietuvoje išdavimo bei panaikinimo aplinkybes. Specialistai formalų įstatymų pažeidimą įžvelgė tik ištyrę A. Treušnikovo atvejį. Išvadose teigiama, kad migracijos pareigūnai nesilaikė visų nustatytų reikalavimų patikrinti, ar verslininko Lietuvoje registruota įmonė nėra fiktyvi.

Pernai spalį Vidaus reikalų ministerija paskelbė inicijuojanti Migracijos departamento pertvarką, ji kol kas nėra pristatyta Vyriausybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų