REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Michaelis Schumacheris (nuotr. SCANPIX)

Nors šiuo metu legendinis sportininkas Michaelis Schumcheris vis dar ligos patale, pastaruoju metu medikai gana dažnai dalijasi kokiomis nors nuotrupomis iš jo šeimos gyvenimo arba apie Michaelio sveikatos būklę.

30

Nors šiuo metu legendinis sportininkas Michaelis Schumcheris vis dar ligos patale, pastaruoju metu medikai gana dažnai dalijasi kokiomis nors nuotrupomis iš jo šeimos gyvenimo arba apie Michaelio sveikatos būklę.

REKLAMA

Štai prieš kelias savaites sporto pasaulį apskriejo stulbinančiai gera žinia apie legendinį sportininką Michaelį Schumacherį. Žymus neurologas suteikė buvusio „Formulės-1“ lenktynininko šeimai labai daug vilties.

Profesorius Markas Obermanas remiasi mokslininkų tyrimu.

„Remiantis Švedijos tyrimu, maždaug ketvirtadalis sunkią galvos traumą patyrusių žmonių atgauna sąmonę“, - tikina jis.

Tačiau vasario 20 diena yra ypatinga visai Michaelio šeimai. Šią dieną jo dukra Gina-Maria Schumacher švenčia 21-ąjį gimtadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip žiniasklaidoje pasakoja pati mergina, ši diena ypatinga ne tik dėl to, kad yra jos gimtadienis, bet taip pat ir dėl to, kad ši diena buvo ypač svarbi jo tėčiui, kuris niekada nepraleisdavo progos būtent šią dieną praleisti su savo šeima.

REKLAMA

7 faktai, kurių apie M. Schumacherį dar turbūt nežinojote:

Pirmas faktas. Michaelis Schumacheris mėgdavo žiūrėti ir žaisti futbolą.

Antras faktas. Sėkmės talismanas – afrikietiška apyrankė, kurią padovanojo jo žmona. Šis talismanas buvo rastas numestas ant sniego toje slidinėjimo vietoje, kur 2013 metais Prancūzijos Alpėse sunkiai susižalojo sportininkas.

Trečias faktas. M. Schumacheris niekada nenorėjo, kad jo sūnus sektų jo pėdomis.

Ketvirtas faktas. Mėgstamiausias filmas „Avinėlių tylėjimas“.

Penktas faktas. Mašinomis susidomėjo dar būdamas 4 metų amžiaus, kai tėtis jį nusivedė į motociklininkų kursus.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštas faktas. Jam niekada nepatiko prabangios mašinos.

Septintas faktas. M. Schumacheriui, kaip ir jo dukrai labai patikdavo jodinėjimas žirgais. Šveicarijoje jie turėjo net nuosavą žirgyną.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad gruodžio 29 dieną suėjo lygiai ketveri metai po baisios nelaimės Alpėse. Būtent šią dieną, lygiai prieš ketverius metus, septyniskart „Formulės-1“ pasaulio čempionas Michaelis Schumacheris patyrė baisią traumą, dėl kurios jis dar ir šiandien prikaustytas prie lovos.

Pasaulis su didžiausiu nekantrumu laukia naujausių žinių apie legenda tapusio sportininko gyvybę. Vokietis patyrė galvos traumą slidinėdamas netoli Meribel kurorto Prancūzijos alpėse, ir gelbėtojų buvo išskraidintas sraigtasparniu į ligoninę Moutierse. Internete išplito M. Schumacherio ir jo žmonos jaunystės nuotraukos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Remiantis švedų mokslininkų tyrimu, maždaug 30-40 procentų žmonių, patyrusių tokią traumą (kaip M. Schumacherio) atgauna sąmoningą būseną per ketverius metus. Daugelis iš jų gali grįžti į normalų gyvenimą ir matyti, kaip auga jų vaikai ir anūkai“, - sako smegenis tyrinėjantis mokslininkas. Praėjusį mėnesį buvęs Ferrari vadovas Jeanas Todtas pasidalijo naujausiomis žiniomis apie M. Schumacherį. „Jis vis dar kovoja“, - kalbėjo jis.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų