REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klebonui priklausantis pastatas šiurpina vietinius gyventojus

Apleistas ir nenaudojamas pastatas Lomių gyvenvietėje – tikras šašas. Raimondos Alysienės nuotrauka

Apleistas ir nenaudojamas pastatas Lomių gyvenvietėje – tikras šašas. Raimondos Alysienės nuotrauka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pačiame Lomių centre, priešais mokyklą, negali nepastebėti buvusių kultūros namų – apsamanojusiu stogu, apšiurusiomis sienomis, aplink mėtosi mediniai langų rėmai, išdaužyti langų stiklai, lyg didžiausias priekaištas pastatu nesirūpinančiam šeimininkui vietoj durų juoduoja skylė.

REKLAMA

– Net baisu į vidų įeiti, bet einam, – pakvietė Lomių seniūnaitis Algimantas Ramanauskas.

Atsargiai, ieškodami kojoms pastatyti vietos tarp duženų ir įvairiausių šiukšlių, įeiname vidun.

– Čia su savo žmona susipažinau. Kiek prisiminimų slepia šios sienos, – atsidūsta seniūnaitis, žiūrėdamas į tuščią buvusių kultūros namų sceną.

Vaizdas beveik 20 metų nenaudojamo pastato viduje – kaip po karo: išardytos krūvon sumestos plytos, atsilaupiusios sienos, apipelijusios lubos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak seniūnaičio, ši vieta – tikra tiksinti bomba. Po pastatą landžioja ne tik vietiniai vaikai, jaunuoliai, neretai įlenda ir prašalaičiai.

– Praradome viltį užkalinėti langus ir duris, – rodydamas, kokio ilgumo vinis kažkas sugebėjo išlupti iš durų staktų su lentomis, guodėsi seniūnaitis.

Mažonų seniūnas Jonas Samoška sako, kad apleistas pastatas priklauso Lomių parapijai, kurią aptarnauja Batakių parapijos klebonas Audrius Keršys.

– Ne kartą kalbėjome su kunigu, pats buvau Batakiuose. Parapija vykdė šio pastato įteisinimo procedūras, ar užbaigė – nežinau, turėčiau kunigo klausti, – patikino seniūnas. – Ankstesniais metais pastatą galėjo nupirkti, net buvo norinčiųjų. Ar dabar tokių būtų, jau nežinau. Kol mokykla neturėjo patalpų, planavome, kad savivaldybė galėtų nupirkti pastatą, jame buvo galima įrengti mokyklos sporto salę.

Pakalbinti Batakių klebono nepavyko – nei į trumpąsias žinutes, nei į telefono skambučius jis neatsiliepė.

Raimonda ALYSIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų