REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio rytą tv3.lt pasiekė Klaipėdos policijos komisariato žinia apie tai, kad Plungės rajone, Alksnėnų kaime, rastas gyvas vyras su baisiomis žaizdomis ant veido ir kūno. 

Ketvirtadienio rytą tv3.lt pasiekė Klaipėdos policijos komisariato žinia apie tai, kad Plungės rajone, Alksnėnų kaime, rastas gyvas vyras su baisiomis žaizdomis ant veido ir kūno. 

REKLAMA

Pareigūnai, išplatinę įvykių suvestinę, pabrėžė, kad vyras buvo rastas namuose be akių ir žandų. Paaiškėjo, kad vyras buvo gyvas.

Kaip informuoja pareigūnai, apie 09:20 val. Alksnėnų k. Plungės r. rastas lovoje gulintis 1967 m. gimęs vyras, kurio veidas buvo supuvęs (apiręs), be nosies, žandų, akių, tačiau asmuo buvo gyvas.

Kartu buvo jį prižiūrinti mama. Ji teigė prižiūrinti sūnų, o sūnaus veidas apiręs dėl neaiškios ligos. Vyras perduotas medikams, jo motina neapklausta dėl jos neadekvačios būklės.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 144 str. Palikimo be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei.

Serga progresuojančia odos liga

tv3.lt Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andrometa Grauslienė atskleidė daugiau detalių apie šį neeilinį atvejį. 

REKLAMA
REKLAMA

„Kai buvo pranešta apie šį atvejį, į namus nuvyko policijos pareigūnas su socialine darbuotoja. Jie vykdami žinojo, kad ten gyvena senyvo amžiaus moteris ir, galimai, sergantis sūnus.

REKLAMA

Jau prieš pusantrų metų policijos pareigūnai kvietė greitąją pagalbą, kad būtų suteikta medicininė pagalba sergančiam asmeniui - tada jis dar matė, vaikščiojo, tačiau kakta buvo pradėjusi pūliuoti, pūti, tačiau jis pats atsisakė gydytis.

Šį kartą jis taip pat atsisakė gydytis, nesutiko, kad jam būtų suteikta rimta medicininė pagalba.

Medikai jį išsivežė, tačiau gydymas tęsiamas nebus. Preliminariais duomenimis, šiam vyrui yra diagnozuota veido odos liga, kuri progresuoja.

Teisiškai jo mama nėra globėja. Ji yra senyvo amžiaus, tačiau adekvati, rūpestinga“, - kalbėjo  specialistė.

REKLAMA
REKLAMA

Seniūnas: mūsų paprasčiausiai neįsileisdavo

Seniūno teigimu, pagalbą suteikti vyrui mėginta ir anksčiau, tačiau tiek jis, tiek jo mama jos atsisakydavo. Dabar vyras, policijos duomenimis, pagalbos taip pat atsisakė.

Kaip BNS pasakojo Šateikių seniūnijos, kuriai priklauso ir šis kaimas, seniūnas Zigmantas Strumyla, pirmą kartą užeiti į namus, kur gyveno 1967 metais gimęs vyras ir jo 1937 metais gimusi motina, mėginta prieš pusantrų metų. Tačiau tiek pats vyras, tiek vėliau grįžusi jo motina, pagalbos atsisakė. Tuomet vyras, seniūno duomenimis, dar pats judėjo, tačiau kaktoje turėjo žaizdą.

„Kai važiuodavom, mūsų paprasčiausiai neįsileisdavo: viskas gerai. Dar prieš mėnesį su ja kalbėjome, sakė, kad viskas gerai, mano vaikas valgo, viskas normalu“, – pasakojo seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Z. Strumylos, dar kartą į namus seniūnijos darbuotojai buvo užėję prieš šventes, tačiau nors motina prie sūnaus svečių neleido, pro durų plyšį pavyko pastebėti, kad kažkas su juo yra negerai, todėl trečiadienį pas moterį atvykta su policija. Tuomet ji taip pat nenorėjo įsileisti žmonių.

Išrašytas iš ligoninės

Plungės ligoninės Priėmimo skubios pagalbos skyriaus vedėjas Rolandas Dėdinas BNS sakė, kad atgabentą vyrą trečiadienį apžiūrėjo chirurgas ir rekomendavo skirti simptominį gydimą, įtariant odos ligą.

„Su direktoriumi sprendėme, kad jį reikėtų simptominiam gydymui paguldyti į slaugos skyrių, bet jie griežtai atsisakė, pasirašė“, – sakė medikas.

REKLAMA

Šiuo metu vyras išrašytas iš ligoninės.

Pasak seniūno, vyro motina labai prieštaravo, kad jis būtų vežamas į ligoninę, dėl neadekvačios būklės jos apklausti trečiadienį pareigūnams nepavyko. Tačiau Socialinės paramos skyriaus vedėjos teigimu, moteris iš pažiūros nekelia įtarimų dėl jos psichinės būklės: orientuojasi laike, tvarkosi su pinigais, pati susitvarko reikiamus dokumentus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų