REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Ledo viešbutis Švedijoje (nuotr. Vida Press)

Kasmet atėjus šaltajam sezonui pasaulyje išdyksta skulptorių pasididžiavimai – ledo viešbučiai. Jei jums neteko tokiuose apsilankyti, mielai jus supažindiname su keliais įdomiausiais. 

13

Kasmet atėjus šaltajam sezonui pasaulyje išdyksta skulptorių pasididžiavimai – ledo viešbučiai. Jei jums neteko tokiuose apsilankyti, mielai jus supažindiname su keliais įdomiausiais. 

REKLAMA

Icehotel - Švedija 

Kasmet, jau nuo 1989 -1990 metų žiemos, švedų skulptoriai triūsia statydami žiemos sezonui pritaikytą ledo viešbutį. Atėjus pavasariui, ledo instaliacijos ištirpdavo. Bet nuo praėjusių metų, prasidėjo nauja ledo viešbučio era – jis dirba visus metus.

Kaip praneša contemporist, atėjus šiltesniems orams, ledo viešbutis šaldomas naudojant saulės baterijų technologiją. Visus metus čia palaikoma -5 laipsnių temperatūra. Kadangi miestas yra toli šiaurėje, nutolęs maždaug 200 km į šiaurę nuo Arkties poliaračio, vasara čia vyrauja beveik pastoviai trunkanti poliarinė diena.

Sniego pilies viešbutis Kemi, Suomijoje

Ši, 21 kambario sniego pilis, yra puikus ledinių skulptūrų ir šalčio grožio pavyzdys. Šią, kiekvieną sezoną iš naujo ir vis kitu architektūriniu stiliumi dailinamą pilį, pastatyti užtrunka maždaug šešias savaites. Pilyje esančio sniego restorano svečiai gali pasimėgauti tokiais patiekalais kaip rūkytos dešrelės, alus ar sriuba, lašišos filė su padažu. Pilyje taip pat yra koplyčia, kurioje galima atlikti santuokos ceremonijas ar krikštynas. Sezono metu pilies sniego studijoje vyksta daug parodų.

REKLAMA
REKLAMA

Pilis dirba nuo sausio iki balandžio.

Sniego viešbutis Kirkenese, Norvegijoje

Šio viešbučio apartamentuose galite rasti dekoracijas ir skulptūras, pagamintas iš ledo ir sniego. Sniego viešbučio svečiai gali pasimėgauti gėrimais iš vietinių uogų, o paskui pasimėgauti vietine, trijų patiekalų vakariene. Vėliau jie gali aplankyti draugiškus haskius bei briedžius.

REKLAMA

Viešbutis dirba nuo gruodžio iki balandžio.

Sorrisniva Iglu viešbutis Norvegijoje

Šis iglu viešbutis siūlo apgyvendinimą lediniuose apartamentuose, bet kuriam sniego princui ar princesei. Svečiai apsistoja viename iš dekoruotų ledo kambarių arba miega po žvaigždėmis į palapinę panašioje patalpoje. Vienas iš viešbučio "must-do" nuotykių yra snieglenčių safaris, kuriuo svečiai gali pasimėgauti kalnuose. Iš jo atsiveria įspūdingi panoraminiai vaizdai.

Viešbutis dirba nuo: sausio iki balandžio vidurio

Eskimska Vas Slovėnijoje

Šis Slovėnijos eskimų kaimas puikiai tinka žiemos nuotykių ieškotojams. Pasiekite kaimą lynų keliu, įkopkite į kalną, po kurio įsitraukite į žygį. Tuomet apdovanokite save gėrimais iglu bare arba pasimėgaukite tradicine Slovėnijos dešra iglu restorane. Galite pasivažinėti dviračiais, kurių ratus pakeitė slidės. Po tokios spalvingos dienos naktį galite praleisti lediniame iglu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų