REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Šlapdriba (nuotr. Vida Press)

Artimiausią naktį Lietuvoje sulauksime nemalonių, besikeičiančio sezono reiškinių. Tai bus šlapdriba pereinanti į lietų, taip pat pakilęs stiprus vėjas. Ketvirtadienį orai vėl keisis.

20

Artimiausią naktį Lietuvoje sulauksime nemalonių, besikeičiančio sezono reiškinių. Tai bus šlapdriba pereinanti į lietų, taip pat pakilęs stiprus vėjas. Ketvirtadienį orai vėl keisis.

REKLAMA

Šiandien bus debesuota su pragiedruliais. Antroje dienos pusėje daugelyje rajonų numatomi nedideli krituliai. Vėjas pietvakarių, 7–12 m/s, vakare pajūryje gūsiai 15–17 m/s. Aukščiausia temperatūra nuo 0 iki 2 laipsnių šilumos, pajūryje 5–7 laipsniai šilumos.

Šią naktį Lietuvą apgaubs krituliai: tai bus sniegas pereinantis į šlapdribą ir į lietų. Vakarinių krypčių vėjo gūsiai vietomis sieks 15–18 m/s. Stipriausias vėjas numatomas pajūryje bei Vilniuje.

Naktį bus nuo 0 iki 2 laipsnių šilumos, pajūryje iki 5 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną daug kur pietiniuose ir vakariniuose rajonuose numatomi krituliai, vyraus šlapdriba, lietus. Temperatūra 2 – 4 laipsniai šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

„Šią savaitę orai bus dažnai debesuoti, vėjuoti su mišriais krituliais. Temperatūra ir naktimis ir dienomis nelabai skiriasi nuo 0 laipsnių. Aš manau, kad dar kelias savaites atvėsimo ryškaus nebus“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA

Ketvirtadienį orai vėl keisis

Ketvirtadienio naktį temperatūra nukris iki 0 – 3 laipsnių šalčio, pajūryje iki 3 laipsnių šilumos. Vilniuje gali pasnigti, pajūryje numatomas lietus. Dėl nukritusios temperatūros susiformuos lijundra. Didžiojoje šalies dalyje kelio dangos bus slidžios. Vėjas rims.

Dieną šils iki 5 – 6 laipsnių šilumos, pajūryje iki 8 laipsnių. Tai reiškia, kad sniego jau nesulauksime. Dieną lis, kai kur numatoma šlapdriba.

Savaitgalį kritulių bus mažiau

Penktadienio naktį vės iki minus 1 – 0 laipsnių, pajūryje bus šilčiau – iki 4 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Gali trumpai palyti, iškristi šlapdriba.

Dieną šils iki 2 – 4 laipsnių šilumos, pajūryje iki 6 laipsnių šilumos. Visuose rajonuose numatoma šlapdriba ir lietus.

Kitomis dienomis temperatūra išliks panaši, dienomis šils iki 2 - 4 laipsnių šilumos (tik pajūryje kiek daugiau). Naktimis temperatūra svyruos nuo poros laipsnių virš nulio iki poros laipsnių žemiau nulio. Kritulių bus nedaug.

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 2 – 6 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +6 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +5 laipsniai, Totoriškių ežere (Trakuose) yra +4 laipsniai, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +3 laipsniai, Neryje (Vilniuje) +2 laipsniai, Nemune (Druskininkuose) +3 laipsniai, Šventojoje (Anykščiuose) +3 laipsniai, Kuršių mariose +3 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų