REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Sportas su vaikais (nuotr. 123rf.com)

Būti mama – darbas ne iš lengvųjų. Laiko, skirto atlikti netgi paprasčiausiems darbams, rasti gali būti sudėtinga, o apie sportą nėra nė kalbos.

36

Būti mama – darbas ne iš lengvųjų. Laiko, skirto atlikti netgi paprasčiausiems darbams, rasti gali būti sudėtinga, o apie sportą nėra nė kalbos.

REKLAMA

Tiesa ta, kad nors ir nelengva, laiko treniruotei atrasti įmanoma, o jūsų kūnas jums už tai tikrai padėkos. Norint palaikyti tinkamą fizinę formą, būti laimingais, sveikais ir kupinais energijos, svarbiausia reguliariai mankštintis.

Jei jūsų dienotvarkė užimta, siūlome sportu užsiimti tada, kai vaikai pamokose, kai jie dar miega ar kitu metu. Kokiu, skaitykite toliau.

Kol vaikai užsiėmę

Jei jūsų atžalos lanko popamokinius būrelius, šį laiką išnaudokite sporto klube. Po to, kai nuvežate juos į futbolo treniruotę, šokių būrelį, muzikos mokyklą ar piešimo pamokas, tą laisvą valandą ar dvi skirkite sau ir pabėgiokite parke ar užsiimkite kita aktyvia veikla. Šis laikas tam puikiai tinka, nes nebūsite blaškoma savo vaikų, galėsite visu 100% atsiduoti sportui.

Prieš jiems nubundant

Dienos metu atsiranda vis daugiau užsiėmimų, todėl daugelis mamų sportu užsiima vos tik pateka saulė. Keltis anksti gali būti nelengva, tačiau tai padarę ir iš savo dienotvarkės išbraukę treniruotę, galėsite šiek tiek atsipalaiduoti ir daugiau laiko praleisti su vaikais, o laisvas akimirkas išnaudoti kitoms veikloms.

REKLAMA
REKLAMA

Dienotvarkės dalis

Jei sportą į savo dienotvarkę įtrauksite tik kaip „gal“, didelė tikimybė, jog to nepadarysite. Mūsų kasdieniai tvarkaraščiai dažnai keičiasi ir tai priklauso nuo aplinkos, atsiradusių netikėtumų, todėl, jei jau pasiryžote sportuoti, tai būtinai įtraukite į savo dienotvarkę, paskirkite tam valandą ir nebandykite niekaip nuo to išsisukti.

REKLAMA

Pietų pertraukos metu

Šiuo patarimu pasinaudoti galite jei dirbate pilnu etatu, todėl gali būti sudėtinga atsikelti anksti ar treniruotei laiką paskirti po to, kai pasiimate vaikus iš mokyklos arba po darbo. Tad kodėl pietų pertraukos neišnaudojus aktyviai veiklai? Vietoje to, kad visą valandą prasėdėtumėte poilsio kambaryje, tą laiką paskirkite sportui. Naudos turės net 20-30 minučių treniruotė. Tik nepamirškite persirengti sportui tinkamus drabužius.

Išnaudokite kiekvieną akimirką

Vienas iš motinystės pagrindinių dalykų – mokėti būti lanksčiai ir prisitaikyti. Kad ir kokioje situacijoje atsidurtumėte, privalote mokėti ją tinkamai išnaudoti. Toks pat principas gali būti pritaikytas ir siekiant fitneso tikslų. Nereikia ištaigingų sporto salių ar specialios vietos namuose, kad galėtumėte sportuoti. Vietoj bėgtakio rinkitės parko takelius, mašinos bagažinėje visuomet turėkite jogos kilimėlį, kad galėtumėte jį panaudoti vos tik turite kelias laisvas minutes, žaidimų aikštelės suoliukus naudokite rankų pratimams atlikti ir taip toliau. Galimybės neribotos, tiesiog reikia mokėti jomis pasinaudoti.

REKLAMA
REKLAMA

Sportuokite su kitais

Sportuoti nebūtinai turite vieni. Susitarkite su draugėmis, pakvieskite prie jūsų prisijungti kitus tėvus ir kartu bėgiokite po parką. Didesnė žmonių grupelė padės nedingti motyvacijai. Kai kurios mamos, kurioms sunku rasti laisvo laiko, porą kartų per savaitę į pagalbą pasikviečia auklę, kad bent porai valandų jos galėtų ištrūkti iš namų ir ramiai pasportuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų