REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui patvirtinus, kad į ūkio ministrus deleguos valstietį Virginijų Sinkevičių, pastarasis sako ketinąs tęsti Vyriausybės darbų programą ir suformuoti stiprią politinę komandą.

Ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui patvirtinus, kad į ūkio ministrus deleguos valstietį Virginijų Sinkevičių, pastarasis sako ketinąs tęsti Vyriausybės darbų programą ir suformuoti stiprią politinę komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ūkio ministro postas atsilaisvino, kai iš koalicijos pasitraukė Gintauto Palucko vadovaujami socialdemokratai. Buvęs ūkio ministras socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius nepritarė tokiai partijos pozicijai, tačiau pakluso jos valiai ir pasitraukė iš pareigų.

REKLAMA

Dabar premjeras į ūkio ministrus ketina deleguoti 27 metų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narį, Seimo Ekonomikos komiteto pirmininką V. Sinkevičių. Tam dar turi pritarti šalies prezidentė.

V. Sinkevičius Jungtinės Karalystės Aberistvito universitete įgijo ekonomikos ir tarptautinių santykių bakalauro, o Nyderlandų Mastrichto universitete – Europos politikos magistro laipsnį. 2013 m. stažavosi Lietuvos Respublikos atstovybė Vašingtone.

REKLAMA
REKLAMA

Ketina tęsti pradėtus darbus

Jauniausiu Vyriausybės ministru pretenduojantis tapti V. Sinkevičius nemano, kad jaunas amžius bus kliūtis darbe. Svarbiausia, anot jo, stipri komanda.

„Pasenti greičiau nepavyks, o atsakomybė didžiulė, ją suvokiu, pirmiausia prieš rinkėjus, o kartu ir prieš valstybės vadovus, žinoma. Labai svarbu suformuoti politinę komandą ir ministras be stiprios politinės komandos, na, yra ministras viena koja. Tai be galo svarbu rasti politinę komandą. Tikiuosi, tokią ir pavyks suformuoti pagal kompetenciją, pagal sritis, kuriose dabar labiausiai reikės fokusuotis“, - žurnalistams Seime ketvirtadienį kalbėjo V. Sinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ką naujo ketina įnešti į Ūkio ministeriją, V. Sinkevičius sakė ketinantis tęsti Vyriausybės darbų programą.

„Vyriausybės darbų programos tęstinumas, virš 100 priemonių Vyriausybės darbų plane. Terminai spaudžia. Manau, po pokalbio su prezidente bus galima kalbėti ir konkrečiau. <...> Ne paslaptis, kad susitiksiu su buvusiu ministru ir, manau, kad jis nepadarė nieko blogo Ūkio ministerijos darbe. Žinau, kad turėjo darbų, kurių nespėjo įgyvendinti“, - teigėV. Sinkevičius.

Mato didelį potencialą

Dėl kandidato tvirtai apsisprendęs premjeras S. Skvernelis žurnalistams sakė, jog jo motyvas į ūkio ministrus deleguoti V. Sinkevičių – pastarojo išsilavinimas ir energija.

REKLAMA

„Tai yra žmogus, turintis puikų išsilavinimą. Tai yra žmogus, kuris sugebėjo per metus laiko čia dirbdamas Seime komiteto pirmininku pademonstruoti jauno veržlaus, modernaus politikos savybes. Žmogus, kuris turi idėjas geras, kuris turi energijos, kadangi jaunas yra. Turintis diplomatijos, kaip tokiam jaunam amžiui tikrai galima pasimokyti daug kam“, - apie V. Sinkevičių kalbėjo premjeras.

S. Skvernelis taip pat tikisi, kad, jei V. Sinkevičius taptų ūkio ministru, jam pavyktų padaryti proveržį, pritraukiant investicijas į šalį.

„Tikiuosi, kad tai žmogus, kuris sugebės labai sėkmingai įgyvendinti Vyriausybės programą bei su naujomis idėjomis papildys. Nes, kalbant apie Ūkio ministeriją, apie inovacijas, apie verslo pritraukimą, tapimą inovatyvios ekonomikos šalimi, yra tas žmogus, kuris tikrai galėtų tą proveržį padaryti“, - tikino ministras pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų