REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Legendinis Lietuvos krepšininkas Valdemaras Chomičius pusantro mėnesio darbuojasi Alytaus „Dzūkijos“ klubo vyriausiojo trenerio Nikolos Vasilevo asistentu.

Legendinis Lietuvos krepšininkas Valdemaras Chomičius pusantro mėnesio darbuojasi Alytaus „Dzūkijos“ klubo vyriausiojo trenerio Nikolos Vasilevo asistentu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši komanda LKL čempionate užima aukštą penktąją vietą (5 pergalės, 7 pralaimėjimai). Atvykus V. Chomičiui dzūkai laimėjo trejas rungtynes iš šešerių. Jis atsakė į portalo tv3.lt klausimus.

REKLAMA

– Kaip jaučiatės Alytuje? Ar šios pareigos nėra žingsnis atgal jūsų, trenerio, karjeroje?

– Tikrai ne. Esu labai patenkintas, nes dirbu mėgstamą darbą. Čia man sudarytos geros sąlygos. Visi krepšininkai labai stengiasi, daug dirba.

– Už ką esate atsakingas?

– Pirmiausia už individualų darbą su žaidėjais. Pastaruoju metu ypač didelį dėmesį skiriu aukštaūgiams, kurie kol kas neatskleidžia viso savo potencialo. Turiu omeny Anatolijų Kašyrovą, Andrejų Šelakovą, Donagojų Samacą, Jegorą Gontarevą. Labai daug kalbuosi su krepšininkais, juos stengiuosi motyvuoti. Turime talentingo jaunimo. Pasiūlau savo idėjas dėl žaidimo taktikos N. Vasilevui. Jis dažniausiai į tai atsižvelgia. Šis makedonas geras, malonus žmogus ir aukšto lygio specialistas. Jis atlieka puikų skautingą.

REKLAMA
REKLAMA

– Ko trūksta daugeliui „Dzūkijos“ žaidėjų?

– Daliai trūksta meistriškumo, kai kuriems įžūlumo, užtikrintumo, nes nemažai krepšininkų dar jauni. Jie neišnaudoja maždaug 20 proc. savo potencialo.

– Kuriuos krepšininkus galite labiausiai pagirti?

– Man imponuoja gynėjas iš Ispanijos Alejandro Hernandezas. Jis nepelno labai daug taškų, bet puikiai valdo komandą, nuolat ieško laisvų komandos draugų, atlieka nemažai rezultatyvių perdavimų. Rezultatyviai žaidžia Katinas Reinhardtas, bet jis gali rungtyniauti dar solidžiau. Labai perspektyvus jaunasis Mindaugas Sušinskas. Gana patikimai atrodo Paulius Petrilevičius, Gediminas Navickas, Gediminas Žalalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Su komanda treniruojasi ir vieno klubų vadovų Tomo Pačėso sūnus 17-metis Tomas. Kokį įspūdi palieka jis?

– Jis gerai suvokia žaidimą, bet Tomui dar stinga geresnio fizinio pasirengimo.

– Ar T. Pačėsas vyresnysis lankosi treniruotėse?

– Taip, jis būna dažnai, stebi treniruotes, pamoko jaunimą.

– Ar „Dzūkija“ gali išlikti penktojoje vietoje ir po reguliariojo sezono?

Bus nepaprastai sunku išsilaikyti šioje pozicijoje. Dalis klubų, esančių 5–10 vietose, sudėtimi pranoksta „Dzūkiją“. Kita vertus, jie yra įveikiami. Ypač jei demonstruosim darnų komandinį krepšinį. Ko gero, bus neįmanoma aplenkti pirmojo ketverto klubų, nebent vieną kitą kartą jiems įkąsti.

REKLAMA

– Gal turite tikslą tapti vyriausiuoju „Dzūkijos“ treneriu?

– Apie tai negalvoju. Stengiuosi tiesiog padėti vyriausiajam treneriui.

– Ar laiku mokamos algos „Dzūkijos“ komandoje?

– Manau, kad viskas gerai. Aš dar atlyginimo negavau, dėl patirtos avarijos atvažiavau kiek pavėlavęs į Alytų, tačiau alga greitai turėtų būti pervesta.

– Ar pakaks tų pinigų pragyvenimui?

– Taip. Krepšininkai, treneriai nemokamai kartu valgo, todėl maisto pirkti reikia nedaug.

– Rugsėjo antroje pusėje Ispanijoje patekote į autoavariją, kai į jūsų automobilį trenkėsi dideliu greičiu skriejanti mašina. Kaip dabar jaučiatės?

REKLAMA

– Dar nevisiškai atsigavau. Kai kosčiu, čiaudau, skauda šoną. Juk man lūžo keturi šonkauliai, taip pat stuburo slankstelis. Žmona i duktė jau jaučiasi gerai.

– Ar neliūdna Alytuje?

– Ne. Juk turiu labai daug darbo. Šiame mieste esu su žmona Agne, dukterimi Marija, kuriai jau pustrečių metų. Ji lanko vaikų darželį Alytuje. Miestas greitai tvarkosi. Laisvu laiku sportuoju treniruoklių salėje, plaukioju baseine, ežere. Mėgstu maudytis vandens telkiniuose ir šaltuoju metų laiku. Beje, mano tėvas yra kilęs iš Alytaus rajono, Simno miestelio, taigi ir aš esu pusiau dzūkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kaip vertinate LKL lygį?

– Aukštas lygis, jis pakilo pastaruoju metu, ypač pirmųjų keturių komandų. Lyga sparčiai progresuoja.

– Kaip apibūdintumėte Kauno „Žalgirio“, Panevėžio „Lietkabelio“, Klaipėdos „Neptūno“, Panevėžio „Lietkabelio“ pasirodymą LKL ir Europos turnyruose?

– Reikia džiaugtis, kad „Žalgiris“ nugali varžovus, kurių sudėtis stipresnė ir biudžetas didesnis. Šarūnas Jasikevičius atlieka gerą darbą. Jis dirba labai kryptingai, tai duoda vaisių. Aišku, negalima tikėtis, kad žalgiriečiai visą sezoną žais stabiliai, nes to padaryti neleidžia labai aukšto lygio krepšininkų stygius.

REKLAMA

„Lietuvos rytas“ atrodo neblogai, bet jų žaidimas kažkodėl labai banguoja. Ši komanda turi gerą sudėtį. Ji turėtų patekti į LKL finalą, bet nežinia, ar aplenks „Lietkabelį“ ir „Neptūną“. Šie klubai taip pat pajėgūs.

– Kokia jūsų nuomonė apie Eurolygos ir FIBA karą, apie tai, kad rinktinėms pasaulio čempionato atrankos varžybose neatstovaus geriausi žaidėjai?

– Didelė dauguma krepšininkų pinigus uždirba klubuose, o ne rinktinėse. FIBA algų žaidėjams juk nemoka, todėl turėtų nusileisti Eurolygos vadovams. Kodėl FIBA nešokdina NBA lygos? Todėl, kad jėgos labai nelygios. Dabartinė sistema, kai rinktinių varžybos vyksta ne vasarą ar ankstyvą rudenį, itin bloga. Labai svarbu ginti šalies garbę, bet daugelis krepšininkų dabar paprasčiausiai negali to padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų