REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Prezidentė Dalia Grybauskatė penktadienį vyksta į Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimą Geteborge Švedijoje, kur bus kalbama apie ekonominę nelygybę ir socialinį saugumą.

 

Šalių lyderiai kalbėsis apie tai, kaip skatinti sąžiningą įdarbinimą, augimą, socialines garantijas bei kitus socialinės gerovės aspektus.

Kaip pranešė Prezidentūra, visoje ES skurdo ir socialinės atskirties riziką patiria daugiau nei 23 proc. žmonių, todėl kovai su socialine atskirtimi telkiamos europinės pastangos. Geteborge bus pasirašyta deklaracija dėl socialinių teisių stiprinimo, kuri padės siekiant užtikrinti daugiau lėšų socialinėms reikmėms naujame daugiamečiame ES biudžete.

Anot D. Grybauskaitės, ši deklaracija siunčia žinia, kad naujajame ES biudžete nuo 2020 metų bus daugiau dėmesio skiriama socialiniams klausimams, o ne investicijoms į infrastruktūrą.

REKLAMA
REKLAMA

„ES naujajame septynerių metų biudžete bus galima daugiau europinių pinigų ir struktūrinių fondų nukreipti ne į asfaltą, o į žmonių gerovę“, - penktadienį transliuotame interviu LRT radijui sakė prezidentė.

REKLAMA

Švedijoje per darbinius pietus D. Grybauskaitė ES lyderiams žada pristatyti Lietuvos patirtį stabdant melagingas naujienas, taip pat Lietuvos žiniasklaidos iniciatyvas, saugančias mūsų informacinę erdvę bei stiprinančias žmonių atsparumą melui.

Prezidentės teigimu, senajame žemyne stiprėja supratimas, kad būtina dekonstruoti prieš Europą nukreiptą propagandą, ir Lietuvos patirtis šioje srityje yra naudinga.

 

tv3.lt primena, kad 30,1 proc. Lietuvos gyventojų pernai gyveno ties skurdo riba ir tai buvo vienas didesnių rodiklių Europoje, rodo paskelbti statistikos tarnybos Eurostatas duomenys. Palyginti su 2008-aisiais, pernai jų dalis padidėjo 1,8 punkto.

Santykinai daugiau tokių žmonių buvo tik Bulgarijoje (40,4 proc.), Rumunijoje (38,8 proc.) ir Graikijoje (35,6 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų