REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Moteris dantis valė anglimi

Kate Taylor – iš savęs pasijuokti nebijanti ir įvairius eksperimentus su savimi atlikti mėgstanti moteris, kuri nusprendė išbandyti kai ką naujo ir neįprasto. Štai jos pasakojimas.

11

Kate Taylor – iš savęs pasijuokti nebijanti ir įvairius eksperimentus su savimi atlikti mėgstanti moteris, kuri nusprendė išbandyti kai ką naujo ir neįprasto. Štai jos pasakojimas.

REKLAMA

„Pastaruosius 20 ar daugiau metų savo dantis 2 kartus per dieną valydavau įvairiomis mėtinio skonio ir kvapo dantų pastomis.

Pamenu, kaip vaikystėje prašydavau savo mamos, kad mėtinę dantų pastą pakeistume į kramtomos gumos ar kokio kitokio dabar šlykščiai skambančio skonio produktą.

Kai atėjo metas pačiai rūpintis savo dantimis ir jiems skirtais produktais, ne kartą pastebėdavau, jog mano dėmesį patraukdavo dantų pastos, kurios dantis dar ir balindavo“, - savo pasakojimą pradeda moteris.

Nereikia nė sakyti, kad moters dantys niekada nežibėjo taip, kaip jie atrodo būtent šiuos balinimo produktus pristatančiose reklamose. Žinoma, kad norint sukurti tikrovės neatitinkančius paveikslus, yra naudojami įvairūs efektai, tačiau moteris vis tiek norėjo sužinoti ar kiti alternatyvūs dantų balinimui skirti produktai veikia.

REKLAMA
REKLAMA

„Išgirdau, kad dantis balina ir dėmes pašalina dantų valymas aktyvuota anglimi, todėl nusprendžiau tai išbandyti. Vienai savaitei savo dantų pastos tūbelę iškeičiau į stiklainį aktyvuotos anglies kapsulių. Štai kas nutiko“, - teigė Kate.

REKLAMA

Kas yra aktyvuota anglis ir kodėl ji naudinga dantims?

Svarbiausia žinoti tai, kad aktyvuota anglis yra juodi milteliai. Jei norite labiau techniško paaiškinimo, tai labai daug kartų perdirbta anglies forma, tinkama absorbcijai ir kitoms cheminėms reakcijoms vykdyti.

Ji pasižymi puikiomis sugeriamosiomis savybėmis, dėl to dažnai naudojama vandens filtracijai ir nuotekų sistemose.

Aktyvuota anglis, kurią įsigijo šio eksperimento sumanytoja, skirta sumažinti pilvo išsipūtimui ir palengvinti dujų išskyrimui. Didesnės šio produkto dozės gali būti naudojamos apsinuodijus maistu ar kitomis medžiagomis.

REKLAMA
REKLAMA

Itin geras aktyvuotos anglies kitų medžiagų sugeriamumas turėtų padėti pašalinti ir dantų dėmes.

Kaip aktyvuota anglimi balinti dantis?

„Nors prekybos centruose gausu dantų balinimui skirtų produktų, savo sudėtyje jau turinčių aktyvuotos anglies, aš nusprendžiau išbandyti pigesnę ir daugiau darbo reikalaujančią dantų balinimo priemonę – namuose pasigamintą aktyvuotos anglies dantų pastą“, - savo pasirinkimą grindė moteris.

Viskas, ko jums reikia – indelis aktyvuotos anglies kapsulių, dantų šepetukas ir kriauklė. Šiam reikalui patariama nepagailėti pinigų ir įsigyti naują dantų šepetuką, o ne purvinti tą, kurį naudojate kasdien.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sudrėkinkite dantų šepetuką vandeniu ir ant jo, laikydami šepetuką virš kriauklės, užpilkite aktyvuotos anglies kapsulės turinį. Po to dantis valykitės taip, kaip tai daryti rekomenduoja visi stomatologai – 2 minutes.

Nenuostabu, jog burną skalauti teks šiek tiek daugiau kartų, nei po valymosi įprastine dantų pasta.

Prieš

„Būsiu pirmoji, kuri pasakys, jog mano dantys nėra tokie balti, kaip galėtų būti“, - prieš eksperimentą savo dantų būklę apibūdino Kate.

„Nors savo šypsena norėčiau apakinti praeivius, tokio rezultato, išbandydama anksčiau minėtas alinančias dantų pastas, negavau. Žinoma, reikia pripažinti, kad ir kasdien suvartojami du puodeliai kavos tam nė kiek nepadeda.“

REKLAMA

1 diena

„Nė nenumaniau, ko tikėtis, kai pirmadienio vakare valysiuosi dantis. Šis įprotis ir taip jau nėra mano mėgstamiausias, tačiau mintis, jog tai teks daryti su juoda pasta, kėlė dar didesnį siaubą. Pasirodo, kad aktyvuota anglis neturi jokio skonio, o mano dantys po išskalavimo jautėsi švarut švarutėliai“, - pasakojo ji.

2 diena

Atminkite, kad naudojant aktyvuotą anglį, su ja elgtis reikia atsargiai, nes kitaip teks vėl iš naujo plauti visą vonios kambarį.

„Jūsų kriauklė atrodys kaip po siaubo filmo filmavimo. Keista iš burnos išspjauti juodą masę, tačiau greitai prie to priprasite“, - pasakojo moteris.

3 diena

„Trečią dieną jau buvau prie visko beveik įpratusi. Kaip žmogus, kuris geriau pamiegos 5 minutėmis ilgiau, nei papusryčiaus ar pasidarys makiažą, šiek tiek įgriso kiekvieną rytą atidarinėti juodų miltelių kapsules, o po to šveisti kriauklę“, - sakė ji.

REKLAMA

4 diena

Jei dar nesupratote, beveik neįmanoma nusifotografuoti ir neatrodyti kaip monstrui, kurio burna pilna kažkokios juodos masės.

„Nors šis procesas su kiekviena diena tampa vis lengvesnis, deja, bet nuotraukos gražesnėmis netampa. Ketvirtos dienos rytą tikėjausi, kad pamatysiu bent jau nedidelį progresą, tačiau, jei taip ir buvo, aš to asmeniškai nepastebėjau. Suprantu, kad tokiems dalykams reikia laiko ir tokie eksperimentai negarantuoja geriausio rezultato, tačiau šiek tiek nusivyliau, nepastebėjusi bent truputį pašviesėjusių dantų“, - patirtimi dalinosi ji.

5 diena

Penktą eksperimento dieną moteris teigė pagaliau išmokusi tobulai išsivalyti dantis, vonios kambaryje nepalikus didžiulės netvarkos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pripažinsiu, kad dantų valymas aktyvuota anglimi privertė pasiilgti to, kaip lengva dantis valyti tiesiog dantų pasta“, - sakė ji.

Gera žinia ta, kad išpurvinus kriauklę, kasdien ją tenka bent 2 kartus valyti antibakterinėmis servetėlėmis, o tai kriauklei tik į naudą.

„Tikiuosi, jog viskam pasibaigus, mano dantys bus baltesni‘, - galvojo moteris.

6 diena

„Priešpaskutinę eksperimento dieną maniau, jog esu pakankamai įvaldžiusi šį „meną“. Tačiau pamiršus sušlapinti dantų šepetėlį buvau nemaloniai nustebinta. Patikėkite manimi - sausi milteliai burnoje tikrai nėra pats maloniausias jausmas“, - teigė Kate.

7 diena

Paskutinę eksperimento dieną, šio bandymo sumanytoja negalėjo sulaukti akimirkos, kada galės palyginti „prieš“ ir „po“ nuotraukas.

REKLAMA

Ar yra skirtumas? Labai nedidelis.

„Maniau, jog šio eksperimento rezultatai bus gerokai dramatiškesni. Deja, taip neįvyko, tačiau noriu pasakyti, kad pati patirtis nebuvo tokia nemaloni, kaip maniau iš pradžių, o mano burna jaučiasi švaresnė. Anglis neutralizavo burnos kvapą, todėl nereikėjo jaudintis dėl kišenėje nesančių mėtinių ledinukų“, - pasakojo ji.

Ar eksperimentas pavyko?

Dabar, kai viskas užbaigta, moteris teigė, jog patirtis nebuvo tokia nemaloni, kaip ji tikėjosi. Nors ji galvojo, jog jos dantys bus gerokai baltesni, giliai širdyje ji tikėjo, kad taip neįvyks, dėl to ji šiek tiek nusivylė.

Ko išmoko?

„Tai, jog egzistuoja kiti dantų balinimo būdai, mano pasirodė įdomu. Tai pasakius, laukiu nesulaukiu, kada vėl imsiu naudoti savo mielą dantų pastą. Šį dalyką tikriausiai sakau pirmą ir paskutinį kartą‘, - teigė ji.

Ar rekomenduotų draugams?

„Nežadu visiškai atsisveikinti su datų pasta, tačiau siūlau išbandyti dantų valymą aktyvuota anglimi tiems, kas nori bent pustoniu pašviesinti dantis į tai neinvestuojant per daug pinigų“, - užbaigė moteris.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų