REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Akimirka iš miuziklo “Kakės Makės gimtadienis“

Vienas iš laukiamiausių šių metų šeimų, o ypač vaikų, renginių buvo „Kakės Makės gimtadienio“ miuziklas. Populiarus personažas puikiai pažįstamas tėveliams Lietuvoje, o apie vyksiantį miuziklą garsiai skelbė reklamos didžiausiose žiniasklaidos priemonėse.

8

Vienas iš laukiamiausių šių metų šeimų, o ypač vaikų, renginių buvo „Kakės Makės gimtadienio“ miuziklas. Populiarus personažas puikiai pažįstamas tėveliams Lietuvoje, o apie vyksiantį miuziklą garsiai skelbė reklamos didžiausiose žiniasklaidos priemonėse.

REKLAMA

Likus kelioms savaitėms iki renginio, internete išplito tėvelių pykčio banga – kainos neatrodė vaikiškos. Visgi, organizatoriai neslėpė, kad greičiausiai tirpsta brangiausi bilietai. Po pirmojo pasirodymo Vilniuje, prastas emocijas, regis, turėjo pakeisti džiugesys. Tačiau žadėtas stebuklas neįvyko.

Išsižioti verčiančios kainos

Vaikus pradžiuginti norėję tėvai sutriko ne tik vos pamatę kainas, bet ir tai, kad nėra taikomos jokios išlygos, kaip pavyzdžiui, vaikams iki 3 metų nemokamas įėjimas. Verta priminti, kad bilietus į pusantros valandos trukusį renginį buvo galima įsigyti už 18-35 eurų. Socialiniuose tinkluose iškart pasklido tėvų raginimai neiti į Lietuvos didžiausiose miestuose vyksiančius pasirodymus.

Mažylių tėvai tikino nesuprantą, kodėl net mažiausiems teko pirkti bilietus, nors visi puikiai žino, kad jie vieni patys dar nesėdi. Ne viena mama rašė, kad trečioji vieta tiesiog buvo tuščia, ko ir buvo galima tikėtis, nors susimokėti teko visą kainą. 

REKLAMA
REKLAMA

Kaip anksčiau portalui tv3.lt buvo minėjęs miuziklą organizuojančios įmonės VšĮ „Teatro dienos“ vadovas Vytautas Lebednykas, labiausiai graibstomos brangiausios – pirmoje eilėje esančios vietos.

REKLAMA

„Puikiai perkami bilietai. Pačius brangiausius baigia išpirkti, pigių niekas neperka. Ne gėda sakyti, kad tai aukšto lygio kūrinys, užtikrinta visa komanda. O dėl bilietų, jūs sakote visi vaikai nori sėdėti pirmoje eilėje, bet ta pirma eilė yra tik viena,“ - tv3.lt portalui sakė V. Lebednykas.

Pokalbio metu, vadovas pabrėžė, kad bilietų kainos negali būti mažesnės dėl to, kad dirba režisierius, scenografas, kostiumų dailininkas, kuriamos kaukės, choreografija daroma. Jis išvardino ne vien kuriamo miuziklo išskirtinumą. „Tai tikrai aukšto lygio kūrinys vaikams,“ - sakė V. Lebednykas.

REKLAMA
REKLAMA

Dar sekmadienio vakarą, po pirmojo miuziklo parodymo Vilniuje, socialiniai tinklai lūžo nuo tėvų komentarų ir atsiliepimų. Didesnė dalis jų buvo neigiami. Pirmadienį po pietų V. Lebednykas tikino susisieksiantis su portalo tv3.lt žurnalistais ir pateiksiantis komentarą. 

Vaikai išsigando ir pyko

Portalo tv3.lt skaitytojos nusprendė pasidalinti savo šeimų ir vaikų pastebėjimais po ilgai lauktos šventės. Dviejų vaikų mama Božena atviravo, kad jų šeimą labiausiai suerzino ne kaina, o lūkesčių nepateisinęs renginys.

„Tikrai labai nusivylėme, vaikai po pusės pasirodymo norėjo išeiti, o grįžus į namus liūdnai kartojo, kad nepatiko, nors laukė šio miuziklo ilgai. Man pritrūko vaikiškų elementų, vaikams skirtų sudominti, dėmesį patraukti. Viskas labiau priminė sudėtingą, suaugusiems skirtą pasirodymą. Nors nei man, nei vyrui nepatiko, neįdomia forma pateikė visą pasaką“, – pasakojo Božena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jai antrino ir keturmetės mama Gerda, kuri su dukra prieš miuziklą net klausėsi naujausių dainų, kad koncerto metu jos būtų pažįstamos, tačiau vis vien liko nusivylusios.

„Visų pirma, koncertas prasidėjo 15 minučių vėliau ir baigėsi 15 minučių anksčiau nei buvo nurodyta biliete. Miuziklo žanras pats savaime yra gana sudėtingas net suaugusiems, todėl vaikams - ypač. Dainos nebuvo vaikiškos ir lengvos - tokios, kurias norėtųsi dainuoti kartu.

Užtemdytos šviesos arenoje, sunkiai įžiūrimi pagrindiniai personažai, vaikams sėdėti nepritaikytos kėdės – pagrindiniai dalykai, kurie paliko neigiamą įspūdį“, – pasakojo moteris.

Ji, kaip ir daugelis tėvelių tvirtino, kad sėdinčių parteryje vaikai buvo priversti stovėti ant kėdžių dėl prasto matomumo. Kai kurie tėvai teigė girdėję nuogirdų apie galimybę atsinešti automobilinę kėdutę, tačiau niekas to nepadarė.

REKLAMA

„Tėvai, kurie vaikams skaito „Kakės Makės“ knygeles gerai žino, kad kai kurie personažai sukelia baimę – „netvarkos nykštukas“ dėl atimamų žaislų, o „didelė Tamsa“ pati savaime vaikams kelia jaudulį ir baimę. Keista, kad miuziklo metu buvo taip stipriai akcentuojama tamsa bei nykštukas, kuris atima žaislus.

Šis miuziklas, kaip ir daugelis kitų vaikams skirtų renginių tik dar kartą parodė, kad tiek prieš einant į renginius, tiek kasdien leidžiant laiką su vaikais, būtina kuo daugiau bendrauti ir kalbėtis. Jau patys mažiausi privalo gebėti atskirti išgalvotus ir tikrus personažus“, – įsitikinusi kalbėjo moteris. Pasak jos, dukrą teko raminti po baugių veikėjų pasirodymų.

REKLAMA

Vadina pasityčiojimu

Kol vieni jaučia, kad iš jų buvo pasityčiota, kiti neslepia pykčio dėl atviro pasipinigavimo. Esą, akivaizdžiai matosi, kad organizatoriai tikėjosi už pigiausias sąnaudas turėti kaip įmanoma didesnį pelną. O į renginių dalyvius niekas nesiorientavo.

Anaiptol, neigiamai renginį vertinę tėvai neslėpė, kad priekaištų turi ne kūrybinei komandai ir aktoriams, o būtent organizatoriams.

„Galima ne vieną minusą įvardyti iš techninės pusės vien kalbant apie prastą matomumą. Negalima daryti renginio vaikams, kai jie toli sėdėdami nieko nemato, o ir ekranai negelbsti. Trumpai paminėčiau tai, kad kaip miuziklui, pritrūko dainų, scenarijus pasirodė nuobodus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mano dukra buvo ir teatre abiejuose „Kakės Makės“ spektakliuose, tai dukrai šis miuziklas susižavėjimo nepaliko. Čia daugiau pinigų buvo skirta reklamai, o ne techniniam išpildymui“, – portalui tv3.lt sakė mama Indrė Viržintė.

Pasak moters, populiarus personažas buvo panaudotas tiesiog lengvam pinigų užsidirbimui.

„Organizatoriams noras išjoti į piniginį rojų, tikrai pavyko. Neabejoju, kad kituose miestuose susidomėjimo miuziklas sulauks ne ką mažesnio, bet tikrai daug žmonių nusivils ir neabejoju, kad pačiam personažui tai tikrai pakenks.

Manau viešas kalbėjimas apie šį nekokybišką renginį privers tėvus kitą kartą renkantis bilietus į kažkokį renginį atkreipti dėmesį į organizatorius. Tai turėtų kirsti per kišenę jiems ir būtų pamoka“, – tikino Indrė.

Pasak jos, reikia ugdyti sąmoningumą ir kritinį žmonių mąstymą bei padėti suvokti, kas buvo negerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų