REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Liberalų sąjūdžio pirmininko Remigijaus Šimašiaus pavaduotojų ketvirtadienį atsistatydino europarlamentaras Petras Auštrevičius, Seimo narys Vitalijus Gailius bei Marcijonas Urmonas.

Iš Liberalų sąjūdžio pirmininko Remigijaus Šimašiaus pavaduotojų ketvirtadienį atsistatydino europarlamentaras Petras Auštrevičius, Seimo narys Vitalijus Gailius bei Marcijonas Urmonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo paskelbtame atsistatydinimo pareiškime jie sako tokiu žingsniu norintys „paskatinti būsimus pokyčius“.

REKLAMA

„Liberalų sąjūdžiui reikalingos greitos ir ryžtingos permainos. Mes esame apie tai atvirai kalbėję ne kartą ir tebemanome, kad partijos vadovybės požiūris į esamą situaciją ir išeitis iš jos privalo keistis iš esmės – būti tiek savikritiškas, tiek vienijantis bendram ateities darbui“, – sakoma jų pareiškime.

„Būdami liberalais, liekame tvirtai įsipareigoję partiečiams, vienminčiams ir rinkėjams, todėl tikime tikrais pokyčiais, kurie padarys mus stipriais, valingais ir vieningais“, – sako atsistatydinantys politikai.

REKLAMA
REKLAMA

P. Auštrevičius BNS sakė, kad šiuo žingsniu pasitraukiantys pavaduotojai tikisi paskatinti greitesnį partijos atsinaujinimą.

„Aš manau, kad visa vadovybė turi trauktis, žinoma, kad taip, tai reikia padaryti turint neeilinį suvažiavimą, ir padaryti tai greičiau negu vėliau, mes tą dalyką aktyvuojame, mes norime parodyti, kad reikalingas judesys, o ne stagnacija. Tai nėra nepasitikėjimas vienu asmeniu, tai yra nepritarimas tai laikysenai, kurios mes laikomės dabar“, – teigė europarlamentaras.

Anot jo, partijoje trūksta iniciatyvumo, tempo, dinamikos, ryžto, pasak politiko, nereikia laukti, kol „koks paukštis atneš gerą gandą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Niekas nėra laimingas matydamas dabartinę situaciją Liberalų sąjūdyje, mūsų buvimas esant prijungtiems prie dirbtinio kvėpavimo aparato sukelia desperatišką būseną, mums reikalinga patiems apsispręsti, ką mes darome (...). Teismai yra vienas dalykas, tai neišvengiamai artėja, bet mes, kaip partija, neturime teisės būti apimti kažkokio pesimizmo, netikrumo ir tiesiog eiti ten, kur mus veda įvykių samplaika“, – kalbėjo P. Auštrevičius.

Generalinė prokuratūra prieš kelias savaites pranešė apie politinės korupcijos byloje pareikštus įtarimus dviem parlamente atstovaujamoms partijoms – Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai.

REKLAMA

Prokuratūra tuomet taip pat pranešė perdavusi Vyriausiajai rinkimų komisijai ikiteisminio tyrimo medžiagą apie galimą Liberalų sąjūdžio „2016 metų Seimo rinkimų politinės kampanijos finansavimą iš neteisėto finansavimo šaltinio“.

Remdamasi šia medžiaga VRK darbo grupė siūlo Liberalų sąjūdį pripažinti šiurkščiai pažeidus įstatymą dėl partijų ir kampanijų finansavimo. VRK sprendimą dėl to priimti planuoja ketvirtadienį vykstančiame posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų