REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už trijų merginų nužudymą ir išžaginimą kalėti iki gyvos galvos nuteistas Kazys Jonaitis teismui apskundė kalėjimą, nes negali nusipirkti mėlynių uogienės, kiaulienos taukų ir pieštukinių klijų.

Už trijų merginų nužudymą ir išžaginimą kalėti iki gyvos galvos nuteistas Kazys Jonaitis teismui apskundė kalėjimą, nes negali nusipirkti mėlynių uogienės, kiaulienos taukų ir pieštukinių klijų.

REKLAMA

Jau 17 metų kalinimas dėl savo nusikaltimų pakelių maniaku pramintas vyras teismui skundėsi esąs visiškai nusilpęs ir prašo jam priteisti 6 tūkst. eurų žalos atlyginimą. Pasak K. Jonaičio, draudimai įsigyti šiuos produktus žemina jo orumą, prilygsta kankinimui, pažeidžia Konstituciją ir Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvenciją.

74 metų K. Jonaitis ketvirtadienį nebuvo atvežtas į Vilniaus apygardos administracinio teismo posėdį. Trijų teisėjų kolegija su įkalintuoju iki gyvos galvos bendravo vaizdo konferencijos būdu – salėje ir kalėjime pastatyti ekranai, sumontuota tam reikalinga įranga.

„Esu nusilpęs ir išsekęs“, – teismui aiškino Lukiškių tardymo izoliatoriuje laikomas vyras. Jis teigė, kad mėlynių uogiene paskanintų nors košę, be to, nusilpo jo regėjimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jokio riebalo iš valstybės negaunu, vienu vandeniu išvirta. Dešrų nevalgau, dirbtina viskas. Mano akys nusilpo, man reikalinga mėlynių uogienės ne kitokios“, – skundėsi nuteistasis. Teisėjai jo teiravosi, ar nesikreipė į kalėjimo gydytoją, kad šis išrašytų maisto papildų su mėlynėmis.

REKLAMA

Teismo K. Jonaitis prašo panaikinti šiemet priimtus Lukiškių kalėjimo sprendimus, kuriai atsisakyta tenkinti jo reikalavimus įsigyti tam tikrus produktus ir klijus.

Lukiškių kalėjimo ir Kalėjimų departamento atstovai į posėdį neatvyko. Jų atstovai raštu paaiškino, kad mėlynių uogienė, kiaulienos riebalai ir pieštukiniai klijai nepatenka į leidžiamų produktų sąrašą. Šį sąrašą yra nustatęs Kalėjimų departamentas. Kalėjimas prašo iš K. Jonaičio priteisi 1 euro ir 8 centų išlaidas, susijusias su šiuo skundu.

K. Jonaitis teismą tikino, kad alkoholiu niekada nepiktnaudžiavo ir kalėjime jo negamins, nes tai net neįmanoma – kameros tikrinamos kasdien.

REKLAMA
REKLAMA

Kalėjimų departamentas irgi nesutinka su skundu – kalėjimo parduotuvėje galima įsigyti šaldytų daržovių, termiškai apdorotų mėsos gaminių ir kitų prekių.

Teismas sprendimą dėl skundo skelbs lapkričio 7 dieną.

Tai ne pirmas už itin sunkius nusikaltimus nuteisto vyro skundas teismui – jis yra skundęsis ir dėl netinakamų akinių, pareigūnų elgesio.

Grigiškių gyventojas K. Jonaitis buvo sulaikytas 2001-siais. Paaiškėjo, kad vienoje sostinės bendrovių vairuotoju įsidarbinęs vyriškis sustodavo prie pakeleivingas mašinas stabdančių jaunų merginų.

2001-ųjų metų balandžio 21 dieną miške netoli Elektrėnų buvo surasta žiauriai nužudyta 25 metų Vievio gyventoja Eglė Venskutonytė. Maždaug po mėnesio netoli kelio Vilnius-Kaunas rastas dingusios jonaviškės 20-metės Jurgitos Šteinaitės lavonas. Vėliau tose pačiose apylinkėse surastas 20 metų Gerdos Šatraitytės lavonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad merginas K. Jonaitis sumušdavo, apsvaigindavo smūgiais į galvą ir išžagindavo. Kai kurios merginos prievartavimo metu jau buvo praradusios sąmonę. Vienai merginai buvo suduota kirvio pentimi į galvą.

K. Jonaitis teismo posėdžiuose teigė, kad merginos sutikdavo su juo mylėtis savo noru, tačiau vėliau jį šantažuodavo, reikalaudamos pinigų. Jis taip pat pateikė versiją, esą merginas nužudė iš psichiatrinės ligoninės pabėgęs Romas Zamolskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų