REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė vakar Europos čempionate lengvai sudorojo Izraelį (88:73), tačiau dėl to per daug džiūgauti nereikėtų. Šios šalies komanda yra daug silpnesnė nei mūsų ar Italijos.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė vakar Europos čempionate lengvai sudorojo Izraelį (88:73), tačiau dėl to per daug džiūgauti nereikėtų. Šios šalies komanda yra daug silpnesnė nei mūsų ar Italijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šio vakaro mūšis su italais atskleis tikrąjį mūsų rinktinės pajėgumą. Manau, kad mūsiškiams sekmadienio akistata tikrai nebus lengvas pasivaikščiojimas parke. Italijos krepšininkai pirmajam mače tiesiog pervažiavo izraeliečius (69:48).

REKLAMA

Italai prieš čempionatą prarado savo lyderį Danilo Gallinari, tačiau vis tiek išlieka labai stipri komanda. Kai Italijos rinktinė neteko šio talento, ji pakeitė savo braižą – tapo labiau gynybine nei puolamąja ekipa. Būten gynyba visada buvo italų trenerio Ettore Messinos arkliukas. Italai žydams neleido sukrapštyti net 50 taškų.

Italijos rinktinė turi būrį puikiai besiginančių žaidėjų – Danielį Hackettą, Pietro Aradori, Marco Cusiną, Awudu Abassą. Vidurio puolėjas M. Cusinas ribotų galimybių krepšininkas puolant, bet ginantis jis itin naudingas: turi stiprų kūną, šoklus, blokuoja nemažai metimų, yra pakankamai judrus. Pagrindinė figūra puolant – Marco Belinelli. Jis ir nuostabiai atakuoja iš toli, ir veržiasi prie krepšio. Pagrindiniai šio italo talkininkai puolime – Nicolo Melli, Luigi Datome ir D. Hackettas. Iš šios trijulės tik pastarasis žaidėjas nėra solidus metikas iš trijų taškų zonos.

REKLAMA
REKLAMA

Be galo svarbu neleisti italų snaiperiams įsismaginti pirmajame kėlinyje. Jei jie pajunta metimo skonį, gali pataikyti ir per varžovų rankas, ir iš 8-9 metrų. Spėju, kad prižiūrėti M. Bellineli bus patikėta Mariui Grigoniui ir Jonui Mačiuliui. Galbūt ir Mindaugui Kuzminskui.

Italijos komanda labai patyrusi. Jos amžiaus vidurkis – 29 metai. Kita vertus, ekipoje nėra „pasenusių“ veteranų.

D. Gallinari praradimas yra didžiulė netektis, tačiau, mano nuomone, be jo italai geriau dalysis kamuoliu, į žaidimą bus įtraukta daugiau krepšininkų. D. Gallinari, nors individualiai velniškai stiprus, nėra geras komandinis žaidėjas. Be to, ir ginasi kartais atsainiai. Manau, kad be D. Gallinari rinks mažiau taškų puldami, bet patikimiau ginsis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aišku, italai turi ir silpnybių. Pirmiausia jiems trūksta jėgos po krepšiais. Neretai vidurio puolėjo pozicijoje rungtyniauja N. Melli, kuris vengia kontaktinio žaidimo, jį, tarkim, Jonas Valančiūnas gali lengvai apstumdyti.

Lietuvos rinktinė turi šiek tiek daugiau pajėgių žaidėjų nei Italija. E. Messina daugiausia remiasi aštuoniais krepšininkais. Kitų pagrindinė užduotis – leisti pailsėti lyderiams ir nesugadinti žaidimo.

Italai, kaip ir lietuviai, silpnokai pasirodė kontrolinėse rungtynėse prieš žemyno pirmenybes. Jie pralaimėjo graikams, serbams, net 25 taškais – prancūzams, sensacingai 20 taškų persvara turėjo pripažinti „kuklių“ belgų pranašumą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų