REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Lietuva – Italija (nuotr. FIBA)

Lietuvos U-19 rinktinė iki ketvirtfinalio šlavė visus varžovus, tačiau Italijos barjeras buvo per aukštas. Tragiškai atakavę jaunieji krepšininkai varžovams nusileido 68:73 ir į pusfinalį nepateko.

20

Lietuvos U-19 rinktinė iki ketvirtfinalio šlavė visus varžovus, tačiau Italijos barjeras buvo per aukštas. Tragiškai atakavę jaunieji krepšininkai varžovams nusileido 68:73 ir į pusfinalį nepateko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunieji lietuviai prametė net 23 baudų metimus (23/46) ir pataikė vos 5 tritaškius iš 31-o (16%). Kovą dėl atšokusių kamuolių mūsiškiai pralaimėjo 56:53. 

REKLAMA

Vienintelis laimėtas kėlinys buvo ketvirtas, kuriame Lietuvos rinktinė pelnė 28 taškus, iki tol per tris buvo surinkusi 40, nors iki šių rungtynių per susitikimą metė net po 98-is.

Iki ketvirtfinalio rezultatyviausias ekipoje buvęs Arnoldas Kulboka pro šoną sviedė visus 8 savo tritaškius ir pataikė 1 dvitaškį iš 7.

Rezultatyviausias komandoje su 20 taškų buvo Tadas Sedekerskis, tačiau ir jis taiklumu nespindėjo. Puolėjas pataikė 4 iš 7 dvitaškių ir 1 iš 6 tritaškių, tačiau atkovojo 12 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

REKLAMA
REKLAMA

Gytis Masiulis surinko 17-ka, bet prametė 6 tritaškius iš 7 bandymų, o nuo baudų metimo linijos atakavo 46% taiklumu (6/13). Taip pat aukštaūgis nusiėmė 13 kamuolių. 

Lietuvos rinktinė susitikimo pradžioje sunkiai kūrė progas metimams, atakavo iš nepatogių padėčių ir per pusę pirmojo kėlinio surinko vos 4 taškus (4:7).

Po tritaškį smeigė Tadas Sedekerskis ir Rokas Jokubaitis, šie metimai truktelėjo lietuvius į priekį (12:9).

Po pirmųjų 10-ties minučių Lietuva pirmavo 15:12. Per šį laiką mūsiškiai pataikė 2/9 tritaškių ir 2/7 dvitaškių. Italai žaidimo metu buvo pataikę 4 metimus iš 16-kos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrąjį kėlinį varžovai pradėjo užtikrintai, o lietuviai – prastai. 0:8 kėlinio pradžią pralaimėjusi Lietuvos rinktinė atsiliko 15:20.

Vėliau varžovai persvarą padidino ir iki dviženklės (16:26). Per daugiau nei pusantro kėlinio Lietuvos komandoje taškus buvo pelnę vos trys krepšininkai.

Italai toliau dominavo aikštėje, o vienas lietuvių lyderių šiame čempionate Arnoldas Kulboka per beveik 17 minučių buvo prametęs visus 6 metimus žaidimo metu ir pataikęs 2 baudos metimus iš 4.

Į didžiąją pertrauką lietuviai išėjo atsilikdami 25:31. Per pirmąją rungtynių pusę jie buvo pataikę po 22% metimų, o nuo baudų metimo linijos atakavo 52% tikslumu.

REKLAMA

Trečiąjį kėlinį jaunieji Lietuvos krepšininkai pradėjo sėkmingai ir iš karto sumažino oponentų pranašumą iki minimumo (30:31). Deja, tokia atkarpa ilgai netruko ir italai vėl šovė į priekį (30:38).

Tritaškiu lietuvius nubaudę Italijos krepšininkai skirtumą padidino jau iki 14-kos taškų. Prieš lemiamą ketvirtį Lietuvos krepšininkai atsiliko 12-kos taškų skirtumu.

Tragedija tęsėsi ir ketvirtajame kėlinyje, kuriame lietuviai buvo bejėgiai ir niekaip nesugebėjo sumažinti varžovų atsilikimo. Italai tuo tarpu žaidė ramiai ir užtikrintai išlaikė turėtą persvarą.

Likus dviem minutėms G. Masiulis tritaškiu nukirpo varžovų pranašumą iki 5 taškų, tačiau varžovas atsakė dėjimu iš viršaus. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų