• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne didelis kepsnys, o lėkštė svirplių. Grupė belgų inovatorių siekia mėsą pakeisti svirpliena. Anot jų augintojų, svirpliai – puikus baltymų šaltinis, galintis ne tik pakeisti mėsą mūsų racione, bet ir padėti kovojant su badu bei pasauliniu atšilimu.

Ne didelis kepsnys, o lėkštė svirplių. Grupė belgų inovatorių siekia mėsą pakeisti svirpliena. Anot jų augintojų, svirpliai – puikus baltymų šaltinis, galintis ne tik pakeisti mėsą mūsų racione, bet ir padėti kovojant su badu bei pasauliniu atšilimu.

REKLAMA

Ar kada būtumėte pagalvoję, kad tokie svirpliai bus pradėti auginti kaip alternatyva mėsai? Būtent to ėmėsi inovatoriai Briuselyje. Iš pradžių svirplius maistui veisę privačiame bute, dabar jie persikėlė į trijų aukštų patalpas ir tikisi per mėnesį maistui užauginti po 12 milijonų svirplių.

Dabar belgai „svirplių fermoje“ per mėnesį užaugina apie 800 kg svirplių, tačiau jų ambicijos gerokai didesnės – užauginti per mėnesį apie tris tonas. Anot augintojų, jie gali padėti spręsti pasaulinę bado problemą ir net prisidėti prie kovos su klimato atšilimu.

Svirplius siūloma valgyti džiovintus arba naudoti jų miltus. Svirplių paragavę Briuselio gyventojai buvo nustebinti jų skonio.

Belgai svirplieną ir iš jų pagamintus produktus jau pardavinėja ir kitose šalyse – Amerikoje, D. Britanijoje, Nyderlanduose ir Švedijoje.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų