svirpliai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „svirpliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „svirpliai“.

Restoranų išradingumas stebina – kvietė ragauti sušių su svirpliais

Restoranų virtuvėse buvo įsikūrę bauginantys personažai ar jų atributika, o tiksliau – jais virtę patiekalai. Ant klientų stalų keliavo vorai iš alyvuogių, raganų pirštai ir šluotos iš tešlos, ir net tamsybių būtybės iš juodų sušių su džiovintais vabzdžiais. Restoranai kiekvienai šventei ruošia specialų meniu ir taip vilioja klientus.

Japonijoje populiarėja gėrimai ir patiekalai su svirpliais: kainuoja pigiau nei 6 eurus

Japonijos sostinėje Tokijuje vis labiau populiarėja kavinė, kurioje visi patiekalai pagardinti vabzdžiais. Ten lankytojai gali paragauti ir risoto su svirpliais, ir vabzdžių sidro ar alaus. Du milžiniški vandens vabalai ir vabzdžių sultimis pagardintas sidras. Mums tokie gėrimo ingredientai gali skambėti kaip baisiausias košmaras, o Japonijos sostinėje Tokijuje šiuo metu toks kokteilis yra pats populiariausias. „Buvo skanu“, – sako kavinės lankytojas Katsunoris Taresawas.
2023-07-30

Europoje leista maiste naudoti vabzdžių miltus – kyla nauja sąmokslo teoriją: esą visus išnuodys

Nors svirpliai ir iš jų pagaminti produktai Lietuvoje pardavinėjami jau keli metai, Europos Sąjungos dokumentai, leidžiantys į rinką naują tiekėją iš Vietnamo, sukėlė tikrą šaršalą socialinėje erdvėje. Plinta sąmokslo teorijos, kad svirplius dabar dės visur ir taip nuodys žmones. Tokie mitai juokina ir verslininkus, ir mokslininkus. Jie sako, kad svirplių naudojimas griežtai reglamentuotas, o dėti jų visur – tiesiog būtų per brangu.
REKLAMA
Tadas Pocius  Tadas Pocius

Atėjo laikas numesti svorio? Asmeninis treneris papasakojo nuo ko pradėti

Pasibaigus šventiniam šurmuliui dažnas atsigręžia į save ir supranta, kad mėgavimasis šventiniais patiekalais neapsiėjo be padarinių – keleto papildomų kilogramų. Svorio padidėjimo ir noro numesti nereikalingus kilogramus tendenciją pastebi ir asmeninis treneris Tadas Pocius bei dalijasi patarimais, kaip atgauti puikias formas ir vėl džiaugtis pasitikėjimu savimi. Ne paslaptis, kad prasidėjus naujiems metams, daugelis žmonių užsibrėžia tikslą – numesti svorio.
2023-01-09

Kauno rajone augina ateities maistą: išbandyti išdrįsta ne kiekvienas

Azijos šalyse lervos valgomos vietoje kukurūzų spragėsių, o džiovinti skorpionai patiekiami ant pagaliuko kaip ledinukai. Lietuvoje maistiniai vabzdžiai – taip pat nebe egzotika. Prieš penkis metus Donatas Glušauskas kartu su broliu Mariumi pradėjo auginti maistinius svirplius – vabzdžius, kuriuos ekspertai vadina ateities maistu. Svirplių augintojai sako, kad jų užkandžiai ilgainiui taps įprastais maisto produktais mūsų virtuvėse, o galbūt net pakeis vištieną ar kiaulieną.
813 2022-10-05

Lietuvoje pradėjo gaminti ledus iš svirplių: kviečia atvykti išbandyti

Juodos duonos trupinių, našlaičių žiedlapių, sūdytų saulėgrąžų, agurkų ir mėtų, su karamelizuota šonine... Ne, tai ne alkano žmogaus skrandžio proza, o poetiški pavadinimai iš Ledų žemėlapio, kurį pateikia Lietuvos turizmo internetinė svetainė. Šį sezoną žemėlapį papildys tai, ko niekur kitur nerasite, – svirplių ledai. Jų nuo gegužės mėnesio galite paragauti Marijampolėje. Naujas gurmaniškas taškas smaguriams „Esame palyginti naujas verslas, susikūręs pandemijos metais.
2022-05-02

Kurklių sode atsikratykite visam laikui: išgelbės 3 naminiai mišiniai

Geriau, kai kurkliai negyvena mūsų sode. Patekę į namus ar užsiveisę kieme, jie erzina nuolatiniu triukšmu ir kartais netgi sugadina turtą. Laimei, galite naudoti kai kuriuos kasdienius namų apyvokos produktus ir natūralias priemones, kad išvengtumėte kurklių savo sode.
2021-08-08

Lietuvoje daugėja valgomų svirplių ūkių: ypač domisi jaunimas

Lietuvoje sparčiai daugėja kiek neįprastų ūkių. Ypatingai jauni žmonės griebiasi maistui auginti ne vištų ar kiaulių, o valgomų svirplių. Per kelerius metus mūsų šalyje įsteigti jau daugiau nei pusšimtis tokių ūkių. Vienas toks neseniai atsirado ir Suvalkijoje. Vaidas ir Greta Budreikiai dabar visą savo laiką praleidžia tarp dėžių, stovinčių patalpoje, kur temperatūra – kaip tropikuose. Karšta ir drėgna. Tai – šeimos ūkis, įkurtas prie Marijampolės esančiame Liudvinavo miestelyje.

Lietuvos prekybininkai siūlo neįprastą užkandį – džiovintus svirplius: užsieniečiai dėl to pametę galvas

Mėgstate užkandžiauti riešutais ar saulėgrąžų sėklomis, bet pabodo? Nuo šiol Lietuvoje siūloma įsigyti ir užkandžiauti, čia pat užaugintais, džiovintais svirpliais. Vabzdžių augintojai ir pardavėjai tikina, kad toks užkandis ne tik sveikas, bet ir ekologiškas. Nors daugeliui lietuvių vabzdžių valgymas skamba kaip egzotika, tačiau pasaulyje šis produktas populiarėja ir yra vadinamas ateities maistu.

Pagaliau paaiškėjo, kuo galima pakeisti mėsą

Ne didelis kepsnys, o lėkštė svirplių. Grupė belgų inovatorių siekia mėsą pakeisti svirpliena. Anot jų augintojų, svirpliai – puikus baltymų šaltinis, galintis ne tik pakeisti mėsą mūsų racione, bet ir padėti kovojant su badu bei pasauliniu atšilimu. Ar kada būtumėte pagalvoję, kad tokie svirpliai bus pradėti auginti kaip alternatyva mėsai? Būtent to ėmėsi inovatoriai Briuselyje.
2017-06-21
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų