REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Restoranų virtuvėse buvo įsikūrę bauginantys personažai ar jų atributika, o tiksliau – jais virtę patiekalai. Ant klientų stalų keliavo vorai iš alyvuogių, raganų pirštai ir šluotos iš tešlos, ir net tamsybių būtybės iš juodų sušių su džiovintais vabzdžiais. Restoranai kiekvienai šventei ruošia specialų meniu ir taip vilioja klientus. 

Restoranų virtuvėse buvo įsikūrę bauginantys personažai ar jų atributika, o tiksliau – jais virtę patiekalai. Ant klientų stalų keliavo vorai iš alyvuogių, raganų pirštai ir šluotos iš tešlos, ir net tamsybių būtybės iš juodų sušių su džiovintais vabzdžiais. Restoranai kiekvienai šventei ruošia specialų meniu ir taip vilioja klientus. 

REKLAMA

„Kiekvienas žiūrėdamas į tą rinkinį gali susikurti, be abejo, savo pasaką, užuominų ten yra pakankamai – ir raganų pirštai, ir vorai, ir raganų šluota“, – teigė „Bernelių užeigos“ maisto technologė Ernesta Mordosienė.

Įprasti patiekalai įgavo mistišką pavidalą.

„Kam žalčiu, kam gyvate, darome, tarsi gyvatė iš po samanų pas mus ant stalo atkeliauja“, – pasakojo maisto technologė.

REKLAMA
REKLAMA

Kelios papildomos detalės ir dešrainis virto šiurpiąja Helovino gyvate.

„Darėme meniu Oktoberfestui ir matėme, kad svečiai labai pamėgo dešrainį didelį, išskirtinį, tai mes jį taikėme Helovinui specialiai papuošdami, padekoruodami kitaip“, – sako E. Mordosienė.

REKLAMA

Ir, žinoma, gausybė moliūgų patiekalų. Helovino dekoracijos džiugina lankytojų akis, o vėliau, virtę patiekalais, ir gomurį. 

„Tie patiekalai, kaip gyvatė ar šiurpnakčio sriuba, pradedant pavadinimu ir baigiant skoniu, jei prapjauni ir išbėga kažkoks kraujas, tai ir yra toks pritraukimas žmonių, kad jie ateitų ne tokio kasdieniško, bet pajaustų šventės nuotaiką“, – sakė užeigos direktorius Adas Jazbutis.

Ir koks gi Helovinas be vorų? Nors jie iš alyvuogių, makaronų ir serbentų, kai kurie klientai sako, kad net nuo tokių šiurpsta oda.

REKLAMA
REKLAMA

„Svarbu ne voras, tada tikrai neišdrįsčiau, neimčiau tokio“, – sakė kalbinta klientė.

Ir jei vorų fobija kamuoja daugelį, tai kiek yra nebijančių kitų vabzdžių, nusprendė įsitikinti sušių restorano atstovai. Klientų drąsą jie tikrina sušius puošdami džiovintais svirpliais. Įsidėti jų į burną išdrįsta retas.

„Šiemet pas mus vyraus pašiurpinti patiekalai, būtent svirpliai, mes jais dekoruosime juodus sušius, juodi ryžiai, juodi dumbliai ir aišku ne visi išdrįsta paragauti, net ir iš mūsų kolektyvo ne visi valgė džiovintus svirplius, bet yra kam labai patinka“, – sakė „Sushi Lounge“ vadovė Daiva Breivė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čia šiemet karaliauja juoda spalva, o sušiai pateikiami netradiciškai, virtę tamsybių būtybėm.

„Atrodo gan šiurpokai, darom tokius pabaisiukus, išdėliojame, ypatingai nemaloniai atrodančius, bet skonis, pažadame, bus geras“, – teigia D. Breivė.

Klientai sako, kad visos naujovės, jei jos žaismingos ir praskaidrina nuotaiką, yra sveikintinos.

„Man atrodo viskas gerai, nes tai linksma, vorai, gyvatės – čia tik pavadinimai, bet patraukia akį ir žmonės renkasi“, – sako kalbinta moteris.

Ir ne tik specialius šiurpius meniu ruošia, bet ir aplinką puošia, o lankytojus sutinka virtę Helovino personažais.

Kaip atrodė šiurpūs patiekalai pamatykite vaizdo įraše straipsnio pradžioje.

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų