REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rytoj prasideda pusfinalių kovos. Viename iš jų susitiks Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ir Raseinių „Rasai“, o kitame – Šakių „Vytis“ ir Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“.

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rytoj prasideda pusfinalių kovos. Viename iš jų susitiks Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ir Raseinių „Rasai“, o kitame – Šakių „Vytis“ ir Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastarosios ekipos į pusfinalį pateko ketvirtfinalio serijas laimėjusios 3:1. „Vytis“ nugalėjo „Telšius, o „Nafta-Uni-Akvaservis“ – „Šilutę“.

REKLAMA

Šakių ir Klaipėdos komandos reguliariajame sezone buvo susitikusios keturis kartus bei pergales pasidalijo po lygiai – 2:2. Tiesa, įdomus faktas tas, kad tiek „Vytis“ ir „Nafta-Uni-Akvaservis“ tarpusavio akistatose laimėdavo tik svečių arenose.

Būtent šių ekipų akistata apskritai startavo šis NKL sezonas. Kaip vėliau sakė tiek žaidėjai, tiek treneriai, „Vyčio“ komandos žaidimas sezono pradžioje šlubavo tiek dėl stipriai atsinaujinusios sudėties, tiek dėl pernelyg daug jėgų pareikalavusio fizinio pasirengimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp keturių nesėkmių, kuriomis šakiškiai pradėjo sezoną, buvo ir patirta prieš „Naftą-Uni-Akvaservis“ (65:80). Esminė to priežastis buvo tragiškas tritaškių pataikymas – vienintelį tolimą metimą per visą mačą pataikė Edgaras Stanionis, kai tuo metu likę 17 skriejo pro šalį. Taip pat reikšmės turėjo ir pamesti kamuoliai, kuriuos taškais tuoj pat paversdavo klaipėdiečiai.

Solidžiau „Vyčio“ ekipoje atrodė 17 taškų pelnęs ir aštuonis kamuolius atkovojęs Gediminas Maceina bei 15 taškų įmetęs ir aštuonias pražangas išprovokavęs E. Stanionis, kurio klube nebėra. Beje, šis susitikimas G. Maceinai apskritai buvo geriausias šiame sezone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Naftos-Uni-Akvaservis“ klube geriausia žaidė Deividas Anužis (17 tšk., 9 išpr. praž.) ir Viktoras Chodosovskis (15 tšk., 10 atk. kam.).

Prabėgus pusantro mėnesio, ekipos susitiko uostamiestyje. Tada „Vytis“ stovėjo ant daug geresnės bangos bei laimėjęs iškovojo aštuntą pergalę per devynis mačus – 96:90.

Nors V. Chodosovskio mįslės niekaip šakiškiai neįminė (26 tšk., 11 atk. kam.), patys atrado savo ginklų, nors ir žaidė būdami aštuoniese. Lyderio vaidmens ėmėsi be keitimų rungtyniavęs Paulius Beliavičius (27 tšk., 6/10 trit.), geriausias sezono rungtynes sužaidęs Tadas Sebežiovas (18 tšk., 7 atk. kam.) ir po krepšiu pagirtinai atrodęs Edvinas Jezukevičius (16 tšk., 7 atk. kam.).

REKLAMA

Kitos dvi ekipų akistatos vyko po didesnės pertraukos – vasario pradžioje. Čia „Vyčiui“ vėl sėkminga buvo svečių arena, kurioje buvo kritusi ne viena NKL komanda, o pati „Nafta-Uni-Akvaservis“ žengė geriausiųjų lygos klubų trejete.

Atkakliame susitikime (73:66) „Vytį“ į pergalę vedė vėl pirmaisiais smuikais grojęs P. Beliavičius (18 tšk., 7 atk. kam., 5 rez. perd.), gerą įsiliejimą į komandą demonstravo ir Gytis Radzevičius (15 tšk.) su Augustinu Jankaičiu (9 atk. kam.).

Tuo metu „Naftoje-Uni-Akvaservis“ visi savo vaidmenis buvo pasiskirstę po lygiai ir neišsiskyrė. Vienintelis, kuris pasižymėjo dviženkliu taškų skaičiumi, buvo Džiugas Slavinskas (19 tšk., 8 išpr. praž .).

REKLAMA

Skurdokas pataikymas tapo „Vyčio“ problema po dviejų dienų vykusiame mače (60:69). 36 procentai dvitaškių ir 25 procentai tritaškių – tokie rodikliai komandai nepadėjo laimėti. Iki tol ne kartą žudančius tritaškius šaudęs kapitonas tąsyk prametė aštuonis iš devynių, o aiškaus lyderio ekipa iki mačo pabaigos taip ir nerado.

Tiesa, „Nafta-Uni-Akvaservis“ taip pat toli gražu nežibėjo šaudant iš toli (2/12 – 17 proc.).

P. Beliavičius mačą baigė surinkęs 12 taškų, A. Jankaitis – 11, E. Jezukevičius – 10. Klaipėdos klube Mindaugas Stašys (18 tšk.), V. Chodosovskis (15 tšk., 10 atk. kam.) ir Erikas Kubilius (10 tšk., 8 atk. kam.) labiausiai varė į neviltį šakiškius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gali būti, kad pusfinalyje „Vytis“ taip ir nesusidurs su problemų pastarajame mače pridariusiu M. Stašiu. Jis patyrė peties traumą ir, vadovaujantis medikų rekomendacijomis, turėtų nežaisti 2–3 savaites. Vienas svarbiausių Klaipėdos ekipų žaidėjų teigė, kad aikštėje pasirodys tik esant būtinybei.

„Vytis“ turės skirti didelį dėmesį tokiems žaidėjams kaip D. Anužis, D. Slavinskas ar V. Chodosovskis, kuris yra vienas galingiausių aukštaūgių lygoje. Tačiau serija startuoja Klaipėdoje, kur, kaip rodo šis sezonas, sienos jau yra savos šakiškiams.

Pirmosios NKL pusfinalio rungtynės vyks šeštadienį, 16 valandą. Ar šakiškiai sėkmingai pradės istorinę pusfinalio seriją, bus galima stebėti tv3.lt portale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų