• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuo skiriasi laisvėje pagauta lašiša nuo specialiai tam pastatytuose tvenkiniuose užaugintos? Kultinio žuvies restorano savininkas nesistebi – šios, vieną pavadinimą turinčios žuvys, skiriasi ne tik spalva, skoniu, bet ir kvapu.

Kuo skiriasi laisvėje pagauta lašiša nuo specialiai tam pastatytuose tvenkiniuose užaugintos? Kultinio žuvies restorano savininkas nesistebi – šios, vieną pavadinimą turinčios žuvys, skiriasi ne tik spalva, skoniu, bet ir kvapu.

REKLAMA

Ar jums kada kilo mintis perkant žuvį ją pauostyti? „Tada, kai lašiša tik pasirodo, ji turi labai aiškų kitų vandenų kvapą – ji turi Atlanto kvapą, Šiaurės jūros kvapą. Kuo ilgiau pabuvus pas mus ji įgauna mūsų vandenų kvapą, Baltijos kvapą“, - sako žuvies restorano šefas Česlovas Žemaitis.

„Žuvis neturi turėti pašalinių kvapų. Neturi kvepėti kuo nors kitu, negu ne gamta“, - sako virtuvės šefas.

Anot jo, lašiša negali būti ryškios spalvos. „Ji negali taip atrodyt. Lašiša yra šviesi, kaip žmogaus odos spalva“, - teigia specialistas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau žuvies pardavėjai pastebi, kad žmonės geriau lašišą perka, kai jos mėsa būna raudona.

„Apie jos nenatūralią kilmę pasako jos spalva, raumens ir riebalinės skaidulos“, - sako Česlovas Žemaitis.

Ar pirkdami ryškios spalvos lašišą mes suvartojame ir dažus?

Išsamiau – laidos „Prieš srovę“ siužete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų