REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos teismas dėl psichotropinių medžiagų kontrabandos išteisino moterį, dukrai į užsienį norėjusią nusiųsti jos receptinių vaistų.

Kauno apygardos teismas dėl psichotropinių medžiagų kontrabandos išteisino moterį, dukrai į užsienį norėjusią nusiųsti jos receptinių vaistų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė teismas, 68-erių metų Jonavos rajono gyventoja baudžiamojon atsakomybėn patraukta, kai muitinės pareigūnai siuntinyje, adresuotame gavėjui Didžiojoje Britanijoje, rado medikamentų, kurių sudėtyje yra psichotropinės medžiagos „lorazepam“.

REKLAMA

Jonavos rajono gyventojai buvo pateikti kaltinimai dėl neteisėto įgijimo, laikymo ir siuntimo didelio kiekio – 0,2250 gramo psichotropinės medžiagos „lorazepam“ su tikslu ją platinti bei pasikėsinimo gabenti šią medžiagą per valstybės sieną neturint tam leidimo.

Nagrinėjant bylą teisme prokurorė sušvelnino kaltinimą, iš kurio pašalino tikslą platinti psichotropinę medžiagą.

Teismas konstatavo, kad kaltinamosios veiksmai – 90 tablečių medikamento „Lorafen“ siuntimas į Didžiąją Britaniją laikinai išvykusiai dukrai, kuri išvykdama pamiršo pasiimti pagal receptą jai išrašytus vaistus, negali būti vertinamas kaip psichotropinių medžiagų kontrabanda ar neteisėtas disponavimas psichotropinėmis medžiagomis.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamosios dukra ilgą laiką serga psichikos liga ir kiekvieną dieną vartoja šiuos gydytojo jai išrašytus vaistus, kuriuose yra psichotropinė medžiaga. Tokio tipo medžiagos nėra absoliučiai draudžiamos, jos įeina į vaistų, parduodamų vaistinėse pagal receptus asmenims, turintiems tam tikrų negalavimų, sudėtį, taigi, medžiaga yra leidžiama vartoti medicinos tikslams.

Sulaikytų vaistų kiekis yra santykinai nedidelis: pagal receptą skirtas vartoti vieną mėnesį. Kaltinamoji vaistus siuntė supakuotus originalioje pakuotėje, jų neslėpė, ant siuntos nurodė teisingus gavėjo ir savo adresus, pašto įstaigoje žodžiu deklaravo, kad siunčia vaistus, ir pastabų nesulaukė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismas taip pat pažymėjo, kad kaltinamoji yra pensinio amžiaus, niekada nebuvo susijusi su narkotinių ar psichotropinių medžiagų neteisėtu disponavimu, todėl teismas neįžvelgė jos veikoje subjektyviojo nusikalstamų veikų požymio – tyčios, kuris yra būtinas darant tokio pobūdžio nusikaltimus.

Todėl moteris išteisinta, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų