REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ruduo – sezonas, kuomet saulės Lietuvoje vis mažiau, o tamsesnių dienų daugėja. Dažnai tokiu metu kyla klausimas, kaip pasidžiaugti, kuo užsiimti. Kaip šį metų laiką praleidžia garsūs Lietuvos žmonės, kuo džiaugiasi ir kaip leidžia laiką.

Ruduo – sezonas, kuomet saulės Lietuvoje vis mažiau, o tamsesnių dienų daugėja. Dažnai tokiu metu kyla klausimas, kaip pasidžiaugti, kuo užsiimti. Kaip šį metų laiką praleidžia garsūs Lietuvos žmonės, kuo džiaugiasi ir kaip leidžia laiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ruduo geriausias laikas keliauti po Lietuvą bei užsienį

Ineta Stasiulytė sako, kad rudens sezonas yra labai gražus, žinoma, laisvo laiko rudenį aktorė turi mažai, todėl gražiais vaizdais pasigeri darbo metu keliaudama iš vieno miesto į kitą.

REKLAMA

„Ruduo man labai patinka, dabar tenka su darbais vis važiuoti į Kauną pirmyn bei atgal į Vilnių, tai, realiai tiesiog išsižiojus žiūriu į tuos lapus, kurie nusidažę visokiomis spalvomis, tai yra toks gražus metas. Ruduo man yra darbinis metas ir keliauti rudenį atostogauti nepavyksta, bet aš prisivažinėju labai daug, aš į savaitę kokius penkis kartus keliauju su spektakliais į skirtingus miestus, labai daug keliaujame su „Domino“ teatru, tai aš prisižiūriu vaizdų visokiausių pas mus. Mano darbas nuostabus, nes turiu galimybę ir gamtoje pabūti ir viską pamatyti, nes aplinka nuolat keičiasi“, – mini I. Stasiulytė.

REKLAMA
REKLAMA

Renginių vedėjas Vitalijus Cololo tikina, kad po ilgo darbymečio atostogauti pasirinko rudenį.

„Man labai patinka ruduo, nes visi depresuoja, o aš turiu puikų humoro jausmą ir man visi pasidaro labai juokingi, jeigu sąžiningai, tai man patinka ruduo, nes aš spalio mėnesį atostogauju. Aš buvau Mozelyje Vokietijoje, kur rinkau vynuoges, keliavau kalnais, laipiojau ir dabar aš pabūnu čia šiandien ir rytoj ryte skrendu į Graikiją, man patinka ten. Aš labai mėgstu žuvį, ką tik pagautą. Rudenį keliauti smagu, vasarą dirbau projektuose, „Dviejuose baruose“, „Iššūkyje kaime“ ir praktiškai pusantrų metų aš neturėjau atostogų, man šis ruduo labai patinka, nes pagaliau po pusantrų metų aš turiu atostogas ir šiandien jau aš gyvensiu Kreta, būna dar gyveni Lietuvoj, o ateina toks momentas, kai pf, ir viskas, jau tu ne Lietuvoje, tu jau dušia esi ten kur 28 laipsniai šilumos“, – kalba V.Cololo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saulius Baniulis taip pat pritaria, kad rudenį keliauti smagu ir pasikrauti šilumos, ir pasisemti įspūdžių.

„Kelionės dažniausiai prasideda žiemą, nes rudenį vasara dar nebūna tokia užsimiršusi. Tai keliauti rudenį dar kiek per anksti. Tiesa, yra tekę spalio viduryje iškeliauti į Italiją, bet pas mus jau buvo ta niūruma. Ten, kai sėdi lauko kavinėje ir nenori eiti niekur, būna puiku. Italijoje pasikrauni saulės ir šilumos, tad kelionė, gal būtų vienas iš būdų, kaip pasidžiaugti šiluma žvarbų rudenį“, – mini S. Baniulis.

REKLAMA

Ruduo tinkamiausias ramesniam laisvalaikiui

Saulius Baniulis tikina, kad jam ruduo yra meškų miego metas. Tačiau jis rudenišką snaudulį mėgina nuvyti sportinėmis ambicijomis. „Rudens vakarais stengiuosi bėgioti, tačiau turiu karčios patirties, paprastai bėgimai baigiasi didžiule nesėkme“, - nusijuokė radijo laidų vedėjas, tuoj prisiminęs vieno tokio bėgimo metu skausmingai išnarintą čiurną.

Dviračių sportui neabejingas Saulius apgailestauja, kad tamsiais rudens vakarais tenka atsisveikinti su dviračiu ir jį užmigdyti žiemos miegu. „Dviratis iš miško ar plento atkeliauja į butą. Neretai rudens vakarais į rankas imu knygą. Galiu išduoti vieną paslaptį: moku skaityti tik vonioje, kuria save dažniausiai lepinu rudenį, nes lauke yra šalta ir niūru“, - sakė S. Baniulis.  

REKLAMA

„Visos žmonių problemos nuo neveiklumo prasideda, svarbu judėjimas kelionės, dviračiai ar riedlentė, paspirtukas, bet saulės nepakeis niekas. Manau, žmonės depresuoja, nes negauna saulės, iš tikrųjų, aš šią vasarą negavau saulės, aš nei karto neapsilupau, o man to reikia, aš turiu saulės gaut, aš pailsiu, kai gaunu savo vitamino D, ir aš gulėsiu, aš nardysiu žvejosiu ir gulėsiu pliaže kaip paskutinis tinginys, ir valgysiu žuvį neatsikėlęs nuo dekio. Žmonės nepatenkinti, nes jiems trūksta vitamino D, tai yra seniai įrodyta, bet tai nėra didelė problema, galima nueiti į soliariumą paprasčiausiai ir pamatysit, kaip nuotaika pakils, vaistinėje parduodami vitaminai netinka, reikia, kad jus pakaitintų ir kaitinimas ne tas, kuris sekso metu, o lempinis, arba saulinis. Žmonės pikti, nes jiems trūksta saulės, netgi daina yra truputį saulės, truputį meilės ir paskui jauti, kad iš dainos žodžių neišimsi, tai kodėl mes vagiam iš savo organizmo“, – juokauja V. Cololo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienas sezonas gali nustebinti

Inetai smagus ne tik rudens oras, bet ir visais metų laikais pasirodantis grožis, pasak jos, mums labai pasisekė, kad gyvename Lietuvoje ir galime pasidžiaugti visomis gamtos spalvomis.

„Kadangi esu gimusi gegužę, tai man gegužė pats gražiausias metas, kai viskas žydi, viskas veši, bet aš tai, kelintą kartą sakau, kaip aš džiaugiuosi, kad gyvenu Lietuvoje, kurioje yra tie keturi sezonai, mes matome žiemą ir galime pasiilgti tos žiemos ir kartais net pamiršti, kaip yra slidu vairuoti ir vaikščioti ir t.t. Ir tas sniegas ir paskui, kai ateina vasara, kokia šventė yra, tai mes tikrai amžinoje šventėje gyvename, besikeičiančioje, visą laiką stebina mus gamta.“, – pasakoja aktorė.

REKLAMA

Sauliui Baniuliui labiausiai patinkantis sezonas yra vasara, o lietingųjų sezonų jis mielai atsisakytų, pakeistų juos šiltomis dienomis.

„Nemeluosiu - labiausiai man patinka vasara. Ruduo mane žudo savo ankstyva naktimi Lietuvoje. Labai liūdna, kai medžiai po langais lieka be lapų. Tai visiškas liūdesys, tikrai užplūsta niūresnė nuotaika. Nesiskųsčiau, jei nebūtų lietuviško rudens ir pavasario, nes niekaip nesugebu susidraugauti su lietumi“, – dalinasi radijo laidų vedėjas.

Vitalijus Cololo mini, kad jam maloniausias oras toks, kokio tuo metu trūksta, bet visgi pripažįsta kad saulės Lietuvoje būna per mažai.

REKLAMA

„Man visada maloniausia yra tai, ko man trūksta, dabar man trūksta saulės, o po to žiemą, gal man trūks lietaus, tikėkimės, kad bus graži žiema. Tu turi visko gaut, tu turi jausti, ko tau trūksta šiuo momentu. Aš kai grįšiu ir jeigu man trūks dar atostogų, nusipirksiu kelionę paskutinės minutės ir važiuosiu voliotis ant saulės nors keturioms dienoms, bet aš jaučiu, kad savaitės man užteks, aš net į Egiptą važiuosiu, kad tik gaut saulės dozę ir po to galima visus metus dirbti ramiai.

Na, saulutės Lietuvoje mažoka šiek tiek, nes šią vasarą aš labai mažai nardžiau, aš mėgstu nardyt, vėžiaut, rinkti vėžius nuo dugno, na ir kažkaip labai silpnokai, aš pagal tai vertinu, todėl dabar visa ekipiruotė jau sudėta, važiuoju nardyti į Kretą. Aš ne už tai, kad važiuoti iš Lietuvos kažkur, aš už tai kad reikia saulės gaut, nors savaitę patinginiaut, pakeliaut mes be abejo galime po Lietuvą, bet turi truputį kaip kebabas pakepti, mums trūksta to, gal ne visiems, aš nežinau, kadangi aš truputį graikas, tai man turi būti Ispanija, Italija, Portugalija, saulė vandenynas, aštuonkojai“, – mini V. Cololo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų