REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šakių „Vyčio“ komanda šiuo metu gyvena laukimu: laukia, kol baigsis aštuntfinalių kovos ir paaiškės varžovai kitame atkrintamųjų etape.

Šakių „Vyčio“ komanda šiuo metu gyvena laukimu: laukia, kol baigsis aštuntfinalių kovos ir paaiškės varžovai kitame atkrintamųjų etape.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Yra dvi galimybės, kurios gali pasitaisyti šakiškiams: ketvirtfinalyje teks susitikti su „Telšiais“ arba Jonavos „Petrochema-Dextera“.

REKLAMA

Ketvirtfinalio laiptelis kol kas yra aukščiausias, kurį kada yra pasiekusi Šakių komanda. Ar jai pavyks jį perkopti ir sukurti geriausią rezultatą istorijoje?

Pirmasis galima scenarijus – susitikimas su „Petrochema-Dextera“. Tai – komanda šį sezoną jau ne kartą „Vyčiui“ davusi skaudžią pamoką.

Dar pirmajame tarpusavio susitikime Jonavos klubas „Vyčiui“ iškaršė kailį savų sirgalių akivaizdoje, kuomet užsiautė Ričardas Verbickas ir Henrikas Vorotnikovas, beje, viso sezono metu demonstruojantys gerus rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

Kitąsyk šakiškiai jau revanšavosi, bet tą padarė nelengvai – po itin atkaklios kovos, kurioje dominavo Ignas Vaitkus, taip pat gerai atrodė Karolis Brusokas ir Marijus Užupis, tačiau kiti žaidė gerokai blankiau. Varžovų gretose H.Vorotnikovas ir vėl atrodė bene solidžiausiai, mat būdo jį sustabdyti „Vytis“ nerado.

Maža to, kad „Petrochemos-Dexteros“ komanda jau reguliariajame sezone pajuto, ką reiškia nugalėti „Vytį“, tą ji yra padariusi ir draugiškų rungtynių metu. Žinoma, tuomet „Vyčiui“ neatstovavo būrys svarbiausių žaidėjų, tačiau psichologiškai jonaviškiai tikrai jaučiasi užtikrintai ir pasitiki savi, žinodami, jog su šakiškiais tikrai gali susitvarkyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, įdomus faktas yra tas, kad „Vyčio“ vyr. treneris Nerijus Zabarauskas yra kilęs būtent iš Jonavos ir šio miesto komandoje praleido nemažai laiko. Ar treneris galėtų šaltakraujiškai susitvarkyti su sentimentus keliančiu iššūkiu? Faktas vienas: jei ketvirtfinalyje „Vyčiui“ teks stoti į kovą su „Petrochema-Detxtera“, sunku numanyti kas iškops į kitą etapą – rodosi, pajėgesnis „Vytis“ ar psichologiškai gerai nusiteikusi „Petrochema-Dextera“.

Kitas galimas ketvirtfinalio variantas – „Telšiai“. Klubas, kuris šį sezoną pateikė ne vieną ir ne dvi staigmenas bei tikrai nustebino net didžiausius optimistus. Vos įžengus iš Regionų krepšinio lygos (RKL) su geru rezultatu iškart patekti į NKL atkrintamąsias yra tikrai neprastas pasiekimas.

REKLAMA

„Vytis“ su „Telšiais“ šį sezoną buvo susikovęs keturi kartus. Pergalių ir pralaimėjimų santykis – 4:0 šakiškių naudai, tačiau šis skaičius nepasako absoliučiai nieko, mat visos kovos buvo atkaklios ir įtemptos, o „Vytis“ pergales iškovodavo tik po daug nervų pareikalavusių mūšių.

Nė vienose iš šių rungtynių telšiškiai neleisdavo varžovams atitrūkti didžiuliu skirtumu, būtent tai ir padėdavo intrigą išlaikyti iki pat susitikimo pabaigos. Net ir iš šiokio tokio deficito „Telšiai“ kapstydavosi puikiai – demonstravo didžiulį kovingumą, norą pasipriešinti, tad skirtumas greitai tirpdavo.

REKLAMA

Mindaugas Norkus – žmogus, kuriam „Vytis“ niekaip nesugebėdavo pastatyti barikadų. Kiekvienose rungtynėse su šakiškiais šis vidurio puolėjas gerokai viršydavo savo rezultatyvumo ir naudingumo vidurkius. O tai tikrai yra rimtas signalas šakiškiams, mat vienintelis K.Brusokas po krepšiais nėra pajėgus iki galo pajėgus susitvarkyti su M.Norkaus iššūkiu.

Jei ketvirtfinalyje „Vyčiui“ teks susitiksi su „Telšiai“, bus tikrai įdomu stebėti, kaip lygos naujokai atrodys lemiamose kovose ir ar jiems pavyks atrasti sėkmės prieš šakiškius receptą. O gal „Vytis“ toliau tęs savo pergales iš „Telšius“?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu NKL aštuntfinalio serijoje „Petrochema-Dextera“ pirmauja 1:0. Tačiau nelengva apibūdinti tai, kokia kova virė tarp šių komandų pirmajame susitikime: geriausiai tai apibūdinantis faktas yra net trys pratęsimai. Tik po itin ilgos kovos „Petrochema-Dextera“ triumfavo 88:85.

Panašaus scenarijaus galima tikėtis ir kitose rungtynėse, tad prognozuoti šios poros nugalėtoją yra be galo sunku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų