REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Domas Česnulevičius (nuotr. TV3)

Kol laukė savo pasirodymo sekmadienį gyvai transliuojamame „X Faktoriuje“, Domas Česnulevičius įtampą malšino rankose trindamas sulankstytą lapą, kuriame – Gyčio Paškevičiaus hito „Draugai“ tekstas.

12

Kol laukė savo pasirodymo sekmadienį gyvai transliuojamame „X Faktoriuje“, Domas Česnulevičius įtampą malšino rankose trindamas sulankstytą lapą, kuriame – Gyčio Paškevičiaus hito „Draugai“ tekstas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš jo vietoje bijočiau vien dėl to, kad daina ne angliška“, – užkulisiuose kolegą užtaręs ir patikinęs, kad su lietuvišku, visiems puikiai pažįstamu tekstu susimauti daug lengviau, galvą sukiojo projekto dalyvis Jonatanas.

REKLAMA

Nepaisant to, greičiausiai, žiūrovai nė nepastebėjo, kad pasirodymo metu Domas visgi užmiršo keletą kūrinio eilučių. Ir negalvokite, kad tai nesukėlė nemalonių emocijų pačiam dainininkui. „Nesijaučiu vertas to“, – sužinojęs, kad projektą palikti privalo kiti du žiūrovų išbalsuoti dalyviai, toliau save graužė charizmatiškasis gitaros ir vokalo virtuozas.

Kol pergyveno dėl kelių nelemtų eilučių, projekto draugai apdovanojo Domą šiltomis mintimis ir palaikymu: „Tu užkariausi visus savo nuoširdumu ir charizma“. Ar „X Faktoriaus“ teisėjo Marijono Mikutavičiaus komandoje auga jo charakteriui ir stiliui artimas kolega?

REKLAMA
REKLAMA

- Scenoje tu iš tiesų labai panašus į Marijoną Mikutavičių. Ar tai tavo mylimiausias atlikėjas iš kurio mokaisi?

- Tai tikrai taip matosi? Absoliučiai nesistengiu nieko kopijuoti, aš, atvirkščiai, nenoriu nieko kopijuoti. Jau ne iš vieno žmogaus esu girdėjęs, kad net mūsų judesiai panašūs. Aš noriu būti originalas. Aš nieko nesistengiu daryti specialiai. Kiekvienas rankos krustelėjimas ateina iš vidaus.

- Kartais norisi iš autoritetų pasigrobti vieną kitą savybę...

- Aš suprantu, kad kartais nesąmoningai imi atkartoti judesius, mimikas, dar kažką. Galiu pasakyti, kad bent pakraipą muzikos stilistikai „prigriebiau“ iš „ACDC“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Klausai „ACDC“?

- Taip, „ACDC“ yra mano dievai, mano religija.

- Tačiau pats atlieki šiek tiek lengvesnę muziką.

- Aš manau, kad rokas – nebūtinai elektrinės gitaros. Svarbiausia yra tam tikras roko pojūtis, galbūt, kažkiek balso tembras.

- Norėtum būti roko žvaigžde?

- Žinoma, tai mano vaikystės svajonė. Meluočiau, jei sakyčiau, kad nenoriu. Manau, kad susitvarkyčiau su šlove. Jei labai užgriūtų gerbėjai – slėpčiausi po kapišonu (juokiasi). Aš labai norėčiau bent po dvidešimt metų surinkti pilną areną žmonių ir gerai ją sudrebinti. „Žalgirio“, „Siemens“ – nesvarbu. Tačiau vis tiek nenoriu būti vadinamas žvaigžde. Kokios žvaigždės Lietuvoje? Žvaigždės danguje.

REKLAMA

- Jau pajutai plūstelėjusį dėmesį?

- Būna, prieina nusifotografuoti... Aš tikrai žinau, kad nesužvaigždėsiu. Yra draugai sakę, kad štai, pabuvau „X Faktoriuje“, tai jau užriečiau nosį ir t.t. Aš, atvirkščiai, manau, kad šitas projektas mane geresniu žmogumi. Anksčiau būdavau, na, nelabai piktas, tačiau vis tiek ne taip lengvai prisileisdavau žmones. Galbūt, atrodydavau šiek tiek pasikėlęs.

- Kodėl? Nenori prisileisti svetimų žmonių?

- Nenoriu, turiu senus gerus draugus, nenoriu dalinti savęs kiekvienam.

- Kalbant apie gerbėjus, po renginio eitum kartu su visais pavakaroti į dūzges, ar stengtumeis išlaikyti žvaigždės statusą?

REKLAMA

- Aš labai norėčiau pasakyti, kad eičiau vakaroti su gerbėjais, bet... na, nebūtų taip. Praeidamas pasilabinčiau, tačiau vis tiek – savi draugai yra savi. Kaip ir sakiau – nenoriu savęs visiems dalinti.

- Ar po „X Faktoriaus“ filmavimų irgi norisi išlėkti pasiausti su draugais?

- Po velniais, šis projektas iš tiesų daug jėgų atima. Labai daug jausmų ir pastangų į tai įdedi. O kai viskas pasibaigia, pasibaigia ir ta įtampa, nes sužinai – iškritai ar likai. Po viso to tikrai norisi atsipalaiduoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kas sukėlė didžiausią įtampą ruošiantis?

- Na, dainos parinkimas gana drąsus. Jei Paškevičiaus „Draugų“ nebūtų pasiūlę prodiuseriai, nebūčiau drįsęs to imtis. Jo dainos sunkios, jausmingos. Aš manau, kad ši daina geriau skambėtų iš didesnę patirtį turinčio žmogaus. Man dar tik 24 metai, o ten išgyvenimų yra daug. Nors... ir pas mane būta tų išgyvenimų.

- Matau, kad rankose vis dar laikai lapą su dainos žodžiais. Ar lengvai įsimeni kūrinio tekstą?

- Jei visiškai nauja daina – sunkiai. Turiu problemų su teksto įsisavinimu. Per repeticiją dainuodamas šią dainą užsikirtau. Tekste kalbama apie labai jautrius dalykus, bandai įsigyventi, užsimąstai ir tuo metu gali pasimesti žodžiuose.

- Ką darytum, jei visiškai pamirštum posmelį?

- Yra taip buvę. Tuomet vietoj kažką sugalvoji savo kažką. Ne visuomet tai rimuojasi ar skamba logiškai. Greitai sukuri žodžius, kuomet visai juos užmiršti, tačiau, jei iš jaudulio užsikerti – viskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų