REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeduvoje audros metu statybos aikštelėje ant autokrano užvirto didelė metalinė konstrukcija. Manoma, kad nelaimingo įvykio buvo galima išvengti, jei metalinė konstrukcija būtų tinkamai pritvirtinta.

Šeduvoje audros metu statybos aikštelėje ant autokrano užvirto didelė metalinė konstrukcija. Manoma, kad nelaimingo įvykio buvo galima išvengti, jei metalinė konstrukcija būtų tinkamai pritvirtinta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lina ABROMAVIČIENĖ

Po rekordiškų karščių praūžęs škvalas pridarė daug nuostolių – neką mažiau nei pats karštis.

REKLAMA

Kilo 6 gaisrai

Pasak Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovo Vytauto Šidlausko, ketvirtadienio karštis prišaukė ir gaisrų - liepsnojo ražienos, vakare virto medžiai ir degė pastatai.

Ketvirtadienį Šiaulių, Joniškio ir Kelmės rajonuose javų ir kviečių laukuose kilo net šeši gaisrai. Liepsnojo ir 5 hektarai jau nušienautų laukų, o taip pat ir šių metų šieno ritiniai. „Gaisrai laukuose atrodo įsiplieskia iš niekur, todėl gyventojams sakome, kad jie būtų kuo atsargesni, ypač kai meteorologai praneša apie audras“, - sakė V. Šidlauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Trankėsi žaibai – kilo gaisrai

Labiausiai gyventojai nukentėjo nuo žaibų – liepsnojo gyvenamieji ir ūkiniai pastatai. Ugniagesiai gelbėtojai Pakruojo rajone gesino užsiliepsnojusį gyvenamąjį namą, Šiaulių rajone - sodybą, Pakruojo ir Radviliškio rajonuose ugnis įsiplieskė ūkiniuose pastatuose. „Nukentėję žmonės dažniausiai būna savo turto neapdraudę – gal 10 procentų iš jų būna pasirūpinę savo būsto saugumu ir apdraudę nuo nelaimių“, - sako V. Šidlauskas.

Po audros pasipylė skambučiai ir dėl ant kelio užvirtusių medžių. Šiaulių ir Akmenės rajonuose reikėjo pagalbos nuo kelio patraukiant nuvirtusius medžius. „Mūsų komanda visada pasiruošusi, todėl kasdien vykstantys gaisrai – mūsų kasdienybė. Tenka gelbėti žmones ne tik nuo ugnies, bet ir nuo nelaimės metu nutrūkusių ir kibirkščiuojančių elektros laidų“, - sako V. Šidlauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasitaikė ir daugiau nelaimingų įvykių: lyg iš niekur užsiliepsnojo traktorius, ant autokrano statybos aikštelėje užvirto didelė metalinė konstrukcija.

Liko be elektros

Po rugpjūčio 9-osios nakties stiprių ir dažnų perkūnijų skirstomajame tinkle užfiksuota nemažai gedimų. Pagrindinė priežastis – pažeisti tinko įrenginiai, kai kuriose vietovėse buvo nutrauktos oro linijos, pažeisti kabeliai. Dėl šių priežasčių elektros energijos sutrikimus galėjo pajusti maždaug 13 tūkst. elektros vartotojų visoje Lietuvoje.

Daugiausia gedimų užfiksuota jau penktadienio rytą: Kauno rajone buvo likusių be elektros apie 4500 vartotojų, Radviliškio rajone - apie 1500, Vilniaus rajone - apie 1000, Šakių ir Šilalės rajonuose - maždaug po 800 vartotojų. Visa laimė, kad Šiaulių mieste ir rajone elektros tiekimo sutrikimų dėl nakties gamtos stichijų nebuvo užfiksuota.

REKLAMA

Operatyvinės brigados nuo pat ankstyvo ryto šalino elektros gedimus ir siekė kuo greičiau atstatyti elektros tiekimą didžiajai daliai vartotojų. Pirmiausia buvo šalinami gedimai, susiję su elektros tiekimu didesniam elektros vartotojų skaičiui, po to šalinami smulkesni gedimai ir pavieniai atvejai.

Gyventojai įspėjami, kad esant elektros tiekimo sutrikimams po gamtos stichijų būtina laikytis saugaus elgesio reikalavimų, o pastebėjus nutrauktus elektros laidus jokiu būdu nesiimti patiems jų taisyti ir net nesiartinti prie jų, apie pavojingas situacijas pranešti bendruoju pagalbos numeriu 112.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų