REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lina ABROMAVIČIENĖ

Po penkerių metų Šiaulių miesto apylinkės ir apygardos teismai priėmė išteisinamuosius nuosprendžius byloje, kurioje Respublikinės Šiaulių ligoninės filialo Psichiatrijos ligoninės psichiatrė Asta Vasylienė, Ūmių būsenų skyriaus vedėja Romualda Ališauskienė ir II psichozinių ir efektinių būsenų bendros psichiatrijos skyriaus vedėja ir gydytoja psichiatrė Janė Paliukienė buvo kaltinamos pareigų neatlikimu gydant alkoholiniu delyru sergantį pacientą, kuris ligoninėje mirė.

REKLAMA
REKLAMA

Medikės turėjo penkerius metus teismuose įrodinėti, kad esą nekaltos dėl paciento mirties. Teismų maratonas baigėsi tik gegužės 27-ąją, nors teismas išteisinamąjį sprendimą priėmė vasario 27 dieną, buvo laukiama galimo teismo sprendimo apskundimo. Suėjus apskundimo terminui, kasaciniai skundai nebuvo pateikti. Šiaulių miesto ir apygardos teismai priėmė išteisinamuosius nuosprendžius visų gydytojų atžvilgiu ir paliko nenagrinėtą 400 000 Lt civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo, nes kaltinamųjų veikoje nenustatyta nusikaltimo požymių.

REKLAMA

Primename, kad 2007 metų lapkričio 7 dieną Psichiatrijos ligoninėje Ūmių būsenų skyriuje dėl alkoholinio delyro mirė pacientas, o gydytojos buvo apkaltintos, kad atliko ne visus reikiamus tyrimus. Ekspertai nustatė, kad vyras mirė dėl širdies nepakankamumo. Valstybinė medicininio audito inspekcija, atlikusi trijų Šiaulių psichiatrijos ligoninės medikių darbo patikrinimą, didelių pažeidimų nerado.

Psichiatrė A. Vasylienė sako, kad teismai emociškai buvo labai sunkūs ir tai turėjo įtakos gyvenimo kokybei – sušlubavo sveikata, buvo patiriamas stresas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepagrįsti kaltinimai prilygsta žmogaus pažeminimui ir įžeidimui. Turime ilgametę profesinę praktiką, dirbame atsakingai, stengiamės tinkamai atlikti savo pareigas. Penkerius metus patyrėme didelę įtampą, nerimą. Buvo sunku ne tik darbe dirbti, bet ir asmeniniame gyvenime ištverti šį laikotarpį. Neigiamos emocijos kūrė nepasitikėjimą savimi“, - pasakoja gydytoja R. Ališauskienė.

Po teismų išvadų gydytojos moralinės žalos už patirtą stresą atlyginti neprašys. R. Ališauskienė sako, kad tęsti teismus toliau būtų galima tik ieškant materialinės žalos atlyginimo už išleistus pinigus advokatams, tačiau penkerių metų teisminis procesas per daug išsekino, todėl visos trys gydytojos nusprendė žalos atlyginimo neprašyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų