REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Butkevičius: didesnes investicijas reikia nukreipti į regionus

Lietuvos ateitis - ne vien Vilnius, Kaunas ar Klaipėda

 Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius Seime ketvirtadienį pristatydamas Vyriausybės veiklos ataskaitą sakė, kad didesnes investicijas, tarp jų ir gyvenamiesiems namams renovuoti, reikia nukreipti į regionus.

REKLAMA
REKLAMA

"Lietuvos ateitis - ne vien Vilnius, Kaunas ar Klaipėda. Todėl didesnes investicijas, tarp kurių ir renovacijos reikmės, verslo skatinimas, darbo vietų kūrimas, pradedame kreipti į regionus. Siūlymas nusigręžti nuo miestelių ir kaimų žmonių mums nepriimtinas", - tvirtino premjeras.

REKLAMA

Jis teigė norįs pasinaudoti proga ir atsakyti konservatoriui Kęstučiui Masiuliui, kuris, kritikuodamas naują gyvenamųjų namų renovavimo modelį, esą teigia, jog mažesni miesteliai ir kaimai yra neverti energetinį efektyvumą skatinančių investicijų.

"Esą jaunimas susikrovė lagaminus užsienin, ir čia liko tik pensininkai ar nevykusio likimo iš pašalpų gyvenantys žmonės. Galima būtų paklausti, kada ir kodėl tie žmonės masiškai patraukė į užsienį? Bet reikia nustoti skirstyti kaltes ir pripažinti, kad iki šiol nebuvo įgyvendinta protinga ir racionali regionų plėtros politika", - kalbėjo A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis tvirtino, jog "politikams nereikėtų iš aukšto žiūrėti į toliau nuo didmiesčių gyvenančius žmones ir ten matyti tik negudrius, neva už renovaciją dėkingus rinkėjus".

A.Butkevičius teigė, kad 2013 metams Vyriausybė išskyrė penkis veiklos prioritetus, "kurie padėtų sutvirtinti tai, ką pavyko pasiekti mūsų pirmtakams, ir išlyginti ekonominių, socialinių bei kitų netolygumų duobes".

Centro kairės Vyriausybė žada užtikrinti ne tik nuoseklų biudžeto įplaukų gausėjimą, bet ir sudaryti sąlygas gyventojų pajamoms augti, mažinti socialinę atskirtį, stiprinti žmonių pasitikėjimą valstybe, sudaryti jiems patrauklias sąlygas kurti gerovę savame krašte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Siekiant šalies finansinio stabilumo ir laipsniško biudžeto pajamų didėjimo, daug dėmesio bus skirta griežtai finansų kontrolei, šešėlinės ekonomikos suvaržymui. Šiemet pasirengsime įsivesti eurą, nes įsijungimas į bendros valiutos zoną mums, pirmiausia, reikštų didesnį finansinį stabilumą", - teigė premjeras.

Jis taip pat pabrėžė, kad bus vengiama brangių eksperimentų, o sprendimai bus priimami tik plačiai aptarus alternatyvas.

"Iš oponentų sulaukėme pašaipų dėl sudaromų darbo grupių. Kai kas net ketureilius sudėjo šia tema. Turiu priminti vadovėlio tiesas, jog darbo grupės sudaromos tam, kad priimant sprendimus būtų aprėpta ir aptarta specialistų nuomonių įvairovė, kad būtų daugiau skaidrumo. Užuot pasidavę populistiniam šmaikštumui, konservatoriai galėtų susiskaičiuoti savo sudarytas darbo grupes per tą pačią šimto dienų atkarpą. Mus pralenkėte įspūdingu rezultatu – 40:23. Kritikuojant verta prisiminti puikią patarlę – juokiasi puodas, kad katilas juodas", - kalbą baigė A.Butkevičius.

REKLAMA

Ministrų kabineto vadovas ketvirtadienį parlamente pristatė praėjusių metų Vyriausybės veiklos ataskaitą. Kadangi jo vadovaujama šešioliktoji Vyriausybė dirbti pradėjo gruodį, dokumente apžvelgiama padėtis, kurią lėmė ir konservatoriaus Andriaus Kubiliaus vadovaujamas Ministrų kabinetas.

Veiklos ataskaitą sudarė trys pagrindinės dalys – Vyriausybės prioritetinių sričių apžvalga, ministerijų 2012 metų veiklos apžvalga ir Vyriausybės 2013 metų veiklos prioritetai.

Pagal Seimo statutą, kiekvienais metais iki kovo 31 dienos Vyriausybė privalo pateikti savo metinę veiklos ataskaitą, kurioje taip pat turi būti aptarti artimiausio laikotarpio Vyriausybės veiklos prioritetai. Vyriausybės veiklos ataskaitą turi pateikti ministras pirmininkas. Po jos pateikimo ataskaitą svarsto Seimo komitetai ir rengiama speciali diskusija, kurios pabaigoje Seimas gali priimti rezoliuciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų