REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidento Baracko Obamos administracija paskelbė, kad laikysis George`o W. Busho politikos nykstančių rūšių, ypač baltųjų meškų, atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA

„Matome, kad poliarinių meškų populiacija menksta, o tai, kad išnyksta tokios rūšys, yra modernių laikų aplinkosaugos tragedija“, – teigė JAV Vidaus reikalų sekretorius Kenas Salazaras.

REKLAMA

Anot jo, JAV vyriausybės mokslininkai ir toliau stebės situaciją, tačiau nekeis esamos tvarkos, nors to ir reikalauja aplinkosaugininkų grupės.

Nykstančioms poliarinėms meškoms būtinas jūros ledas – jo paviršiumi meškos medžioja ruonius.

JAV mokslininkai teigia, kad dėl tirpstančio ledo iki 2050 metų išnyks du trečdaliai – apie 16 tūkst. – baltųjų meškų.

Buvęs JAV prezidentas G. W. Bushas poliarines meškas įtraukė į nykstančių gyvūnų sąrašą, tačiau administracija neįrašė, kad šių gyvūnų likimui didžiausią grėsmę kelią globalinis atšilimas.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu būtų priešingai, federalinė šalies valdžia būtų priversta baltąsias meškas saugoti nuo šios grėsmės.

Anot JAV prezidento B. Obamos administracijos vadovo K. Salazaro, yra neįmanoma tam tikros rūšies nykimą susieti su padidėjusiu išmetamu anglies dvideginio kiekiu.

Aplinkosaugininkai tokius naujosios JAV administracijos veiksmus vertina neigiamai, esą mokslo apie globalinį atšilimą nepripažinimas G. W. Busho eros tąsa, pražudanti laukinę ir nykstančią gamtą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų