REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balyje policija nušovė vieną Rusijos pilietį, prisidėjusį prie ginkluoto apiplėšimo vietos valiutos keitykloje, penktadienį paskelbė policija.

Balyje policija nušovė vieną Rusijos pilietį, prisidėjusį prie ginkluoto apiplėšimo vietos valiutos keitykloje, penktadienį paskelbė policija.

REKLAMA

Buvo suimti du jo bendrininkai, o dar keli pabėgo.

Vyras šiame Indonezijos turistinėje saloje buvo nukautas antradienį, kai policija gavo pranešimą apie apiplėšimą ir pamėgino suimti tris ginkluotus įtariamuosius, informavo pareigūnai.

Trys vyrai, įskaitant minėtą rusą, įsilaužė į valiutos keityklą ir iki sąmonės netekimo sumušė kelis jos darbuotojus.

Pasak policijos, atgavę sąmonę darbuotojai pastebėjo, kad jiems užklijuotos burnos, bet galiausiai jie išsilaisvino ir pranešė apie įvykį teisėsaugai.

Policijai pavyko surasti pabėgusius įtariamuosius, tačiau ruošiantis juos suimti vienas iš vyrų puolė pareigūnus.

„Mūsų neginkluoti pareigūnai mėgino pasipriešinti, bet padėtis buvo itin pavojinga mūsų nariams. Kitas pareigūnas, turėjęs ginklą, ėmėsi griežtų priemonių prieš įtariamąjį... Šis vėliau mirė“, – reporteriams sakė Densaparo policijos viršininkas Ruddi Setiawanas.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos ambasada patvirtino, kad Balyje buvo nušautas šalies pilietis.

„Per grumtynes su policininkais, mėginusiai areštuoti (įtariamuosius), buvo nušautas vienas Rusijos pilietis“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė ambasada.

REKLAMA

„Dar du asmenys – ukrainietis ir rusas – buvo sulaikyti“, – pridūrė diplomatai.

Pasak jų, suimtas rusas buvo sužeistas, o dar keturi prie nusikaltimo prisidėję vyrai, „kurių pilietybė nežinoma“, tebeieškomi.

Diplomatinė misija nedetalizuodama nurodė, kad ši gauja įtariama gruodžio mėnesį apiplėšus kitą valiutos keityklą ir per atskirą incidentą pavogus ginklų.

Policijos duomenimis, per antradienį įvykdytą apiplėšimą buvo pavogta beveik 70 tūkst. JAV dolerių (62 tūkst. eurų) vertės Indonezijos rupijų suma.

Kaip informavo pareigūnai, nušautas vyras buvo 45 metų Aleksejus Korotkich.

Balyje, kasmet pritraukiančiame milijonus poilsiautojų į savo palmėmis apaugusius paplūdimius, užsieniečiai dažnai areštuojami už nusikaltimus, susijusius su narkotikais. Už smurtinius nusikaltimus šioje saloje suimama kur kas rečiau.

Sausį Balio policija sulaikė keturis bulgarus, kaltinamus neteisėtai nuskaitinėjus mokėjimo kortelių duomenis keliuose sostinės Denpasaro bankomatuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų