• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kotletai daugeliui lietuvių siejasi su paprasta, gardžia, greitai pagaminama vakariene. Skonis pranoks lūkesčius ir sužavės nuo pirmojo kąsnio. 

Kotletai daugeliui lietuvių siejasi su paprasta, gardžia, greitai pagaminama vakariene. Skonis pranoks lūkesčius ir sužavės nuo pirmojo kąsnio. 

REKLAMA

Jums reikės: kilogramo kiaulienos faršo, 2 kiaušinių, 1 svogūno, 3 riekelių batono, 2 valgomųjų šaukštų grietinės, šviežių krapų, druskos, juodųjų pipirų, česnako granulių, vandens arba pieno. 

Iš pradžių faršą pagardinkite su druska, juodaisiais pipirais ir česnako granulėmis, taip pat įmuškite kiaušinius. Batono riekeles užpilkite šaltu vandeniu arba pienu, po maždaug 10 minučių nuspauskite, įdėkite į faršą.

Tuomet svogūną sutarkuokite smulkiausia tarka, krapus smulkiai sukapokite, viską sudėkite į faršą bei gerai sumaišykite.

Paruoštą faršą išmuškite, tai yra paimkite dalį faršo (kokio dydžio ir bus kotletas), ir tą dalį kelis kartus meskite ant pjaustymo lentos, tai leis lengvai suformuoti kotletą, kuris paskui kepant nesubyrės.

Po to paruoštus kotletus sudėkite į kepimo indą bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Tada įpilkite į skardą maždaug pusę puodelio vandens bei kepkite dar apie 15 minučių. Patiekite ir mėgaukitės!

Šaltinis: https://baltojeleksteje.blogspot.com/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų