skonis

Legendiniai naminiai kotletukai: tokius paruoš kiekviena šeimininkė
Legendiniai naminiai kotletukai: tokius paruoš kiekviena šeimininkė 2019.04.25 11:30 Kotletai daugeliui lietuvių siejasi su paprasta, gardžia, greitai pagaminama vakariene. Skonis pranoks lūkesčius ir sužavės nuo pirmojo kąsnio.  Jums reikės: kilogramo kiaulienos faršo, 2 kiaušinių, 1 svogūno, 3 riekelių batono, 2 valgomųjų šaukštų grietinės, šviežių krapų, druskos, juodųjų pipirų, česnako granulių, ...
Pietūs per 30 minučių: su tokiu padažu vištiena taps tobula
Pietūs per 30 minučių: su tokiu padažu vištiena taps tobula 2019.02.18 11:30 Vištiena grietinėlės padaže nepaliks abejingų. Jums prireiks vos kelių ingredientų, o skonis ir rezultatas maloniai nudžiugins.  Jums reikės:  2 vištienos krūtinėlių, 1-2 valgomųjų šaukštų miltų, 3-5 skiltelių česnako, 250 ml mililitrų grietinėlės, druskos, pipirų, vištienos prieskonių.  Iš pradžių ...
Audronės kotletai taps mėgstamiausiais: džiaugsis visa šeima
Audronės kotletai taps mėgstamiausiais: džiaugsis visa šeima (2) 2019.02.11 11:30 Norite skanių kotletų? Tuomet gaminkite juos su pievagrybiais. Taip pataraia tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė ir sako, kad gardūs pietūs tikrai garantuoti.  Jums reikės:  pusės kilogramo malto faršo, 5 piebagrybių, 1-2 svogūnų, 1 kiaušinio, prieskonių maltai mėsai, pipirų, druskos, džiūvėsėlių, sviesto, ...
Kiaulienos maltinukai sužavės skoniu: kai norisi greitai
Kiaulienos maltinukai sužavės skoniu: kai norisi greitai 2019.01.30 11:15  Kiaulienos maltinukai, kurių traški išorė ir sultingas vidus patiks net gurmanams. Dar daugiau – jie lengvai paruošiami, todėl virtuvėje netruksite. Jums reikės: 500 gramų maltos mėsos, 1 valgomojo šaukšto majonezo, 1 valgomojo šaukšto krakmolo, 1 kiaušinio, pusės svogūno, druskos, pipirų, žolelių, lydyto sūrelio, ...
Mėsainio skonis privertė aiktelėti: toks skanus, kad nereikėjo net bulvyčių
Mėsainio skonis privertė aiktelėti: toks skanus, kad nereikėjo net bulvyčių 2019.01.25 11:30 Pats metas pagalvoti, kuo palepinti užsukusius draugus arba šeimos narius. Pagaminkite gardžių mėsainių, kurių kvapas sukvies visus prie stalo. Jums reikės: 2 mėsainių duonelių, 200 gramų vištienos krūtinėlės, 4 saujų kukurūzų dribsnių, 1 didelio pomidoro, 4 didelių salotų lapų, dviejų riekių sūrio, 1 kiaušinio, ...
Skaisgirė prabilo apie savo antrąją šeimą: „Žinau, jog kartais esu per daug reikli“
Skaisgirė prabilo apie savo antrąją šeimą: „Žinau, jog kartais esu per daug reikli“ 2018.12.28 11:03 Praūžus šv. Kalėdų įkarščiui TV laidų prodiuserė ir vedėja, įmonės „TV topas“ savininkė Vaida Skaisgirė vakar sukvietė savo kolegas bei įvairių vykdomų projektų kūrybines komandas į kalėdinį vakarą naujame restorane Vilniuje. Susirinkusieji renginyje džiaugėsi per šiuos metus nuveiktais darbais bei drauge kėlė tostą už ...
Rezultatas – pribloškiantis: po švenčių likusį maistą gudriai paverskite grožio priemonėmis
Rezultatas – pribloškiantis: po švenčių likusį maistą gudriai paverskite grožio priemonėmis 2018.12.26 22:27 Kalėdos – viena laukiamiausių metų švenčių. Žmonės norėdami apgaubti vienas kitą šiluma dažnai stengiasi tai įrodyti ir dovanomis, ir pačiais gardžiausias patiekalais. Tiesa, daugelis galėjo įsitikinti, kad po švenčių lieka daugybė nepanaudoto maisto – pasirodo, kad jį nebūtina valgyti! Užsienio žiniasklaida pateikia ...
Ilona išdavė tobulos anties paslaptį: 1 gudrybė ir mėsa pati kris nuo kaulo
Ilona išdavė tobulos anties paslaptį: 1 gudrybė ir mėsa pati kris nuo kaulo (2) 2018.12.25 10:20 „Antį gaminu labai dažnai, todėl tikrai nesitikėjau nieko daugiau kaip greiti pietūs, bet taip skaniai pavyko pirmą kartą. Nežinau kas tai įtakojo, marinatas tas pats, kepimo laikas taip pat tik tos kruopos viduje, tobulo skanumo, ir antis tokio sultingumo, nuo kauliukų tiesiog nukrito.“, – sako recepto autorė. ...
Gurmanus sostinėje subūrė ypatingas festivalis: mėgavosi net kelių rūšių austrėmis
Gurmanus sostinėje subūrė ypatingas festivalis: mėgavosi net kelių rūšių austrėmis 2018.11.21 20:57 Šiandien sostinėje žinomi gurmanai bei kiti kviestiniai svečiai buvo pakviesti į jau tradiciją tapusį, ketvirtąjį austrių festivalį. Šįkart prie festivalio prisijungė net 65 restoranai iš 7 Lietuvos miestų, o jo metu tikimasi suvalgyti net 35 000 moliuskų! Renginio nepraleido ir Elena Puidokaitė-Atlanta, Simona Bandita ...
Čeburekai su lavašu: nepakeičiama Rimuko idėja išalkusiems
Čeburekai su lavašu: nepakeičiama Rimuko idėja išalkusiems (2) 2018.11.12 11:30 Jei jaučiatės išalkę, pats metas pagalvoti apie pietus arba vakarienę. Ją pagaminti bus labai paprasta ir lengva, jei tik turėsite noro.  Jums reikės: lavašo (priklausomai nuo to, kiek čeburekų gaminsite), pakelio 9 procentų riebumo varškės, 2 kiaušinių, krapų, paprikos, druskos, pipirų.  Varškę sumaišykite su ...
Traškūs bulvinukai: jų skonį prisiminsite dar ilgai
Traškūs bulvinukai: jų skonį prisiminsite dar ilgai (1) 2018.10.29 11:30 Jei namuose turite bulvių, pats metas jas panaudoti. Idėja: traškūs bulvinukai su varške, kurie tiks ir vakarienei, ir pietums į darbą.  Jums reikės: 500 gramų virtų bulvių, 200 gramų sausesnės varškės, 1 kiaušinio, 1 stiklinės miltų, 1 valgomojo šaukšto krakmolo, druskos, maltų džiūvėsėlių, aliejaus kepti.  ...
Naminis kugelis pagal Rimuką: skonis, vertas 10 balų
Naminis kugelis pagal Rimuką: skonis, vertas 10 balų (8) 2018.09.26 11:30 Tinklaraštininkas Rimas Narkus siūlo prisiminti gardaus naminio kugelio receptą, kuris puikiai tinka sušilti tokiomis žvarbiomis dienomis. Rimo teigimu, šis kugelis tikrai neprimena kieto, kurį daugelis iš mūsų yra valgę mokyklos valgyklose.  Jums reikės: 6-8 bulvių, 4 svogūnų, pusės litro verdančio pieno, druskos, ...
Čiupsite ragauti dar karštus: užkandis, vertas 10 balų!
Čiupsite ragauti dar karštus: užkandis, vertas 10 balų! 2018.09.21 11:30 Pats metas jau pagalvoti, ką kramsnosite vakare arba savaitgalį. Puiki idėja, todėl būtinai pasinaudokite!  Jums reikės: 1 kilogramo svogūnų, 250 gramų miltų, 1 stiklinės, 1 stiklinės sauso baltojo vyno, 1 kiaušinio, šaukštelio druskos, pipirų, 2 stiklinių aliejaus.  Iš pradžių svogūnus nulupame, supjaustome ...
Iš vasarinių obuolių derliaus – fantastiško skonio naminis pyragas
Iš vasarinių obuolių derliaus – fantastiško skonio naminis pyragas 2018.08.21 11:45 Džiaugiatės vasariniu obuolių derliumi, tačiau nesugalvojate, ką iš jų pagaminti? Tuomet pats laikas palepinti savo šeimą gardžiais kepiniais, o tam kuo puikiausiai tiks naminis obuolių pyragas.  Pyragui naudota 26 cm. skersmens forma. Tešlai: 150 sviesto, 2 st. miltų, 0,5 st. grietinės, 1 v. š. kepimo miltelių. ...
Iglė Bernotaitytė atskleidė savo vasaros topą: juo lepina ir mylimąjį
Iglė Bernotaitytė atskleidė savo vasaros topą: juo lepina ir mylimąjį 2018.07.30 14:35 Besilepinant karštais vasaros orais, vis daugiau lietuvių renkasi lengvesnių patiekalų variantus. O štai populiariojo projekto „X faktorius“ nugalėtoja Iglė Bernotaitytė gardžiais patiekalais mėgaujasi ne tik vasarą, bet ir visais kitais metų laikais. „Be skanaus maisto neįsivaizduoju savo gyvenimo“, – juokiasi ...
Ką ant pietų stalo mieliausiai mato šių dienų vyras?
Ką ant pietų stalo mieliausiai mato šių dienų vyras? 2018.07.17 18:09 Kiekvieno skonis grožiui, aprangai, humorui ir, žinoma, maistui – išskirtinis. Psichologų nuomone, skonis – vienas subjektyviausių ir individualiausių visų žmonių bruožų, tačiau bendras tendencijas, bėgant laikui, sukuria tos pačios lyties atstovų poreikiai ir norai.
Pasakė, kaip išsirinkti saldžiausias braškes: nekartokite šios klaidos
Pasakė, kaip išsirinkti saldžiausias braškes: nekartokite šios klaidos 2018.05.29 12:07 Pagaliau atėjo metas, kada kasdien galima pasilepinti braškėmis. Žinoma, jų turgavietėse yra įvairių: ir tobulai atrodančių, tačiau ypatingu skoniu neišsiskiriančių graikiškų, ir lenkiškų, ir pirmų lietuviškų.  Tačiau kaip išsirinkti braškes, kurios būtų tokios skanios, kad primintų tas, kurios kadaise augo pas ...
Laikėsi žvaigždžių pamėgtos dietos: rezultatas pribloškė
Laikėsi žvaigždžių pamėgtos dietos: rezultatas pribloškė 2018.03.08 07:45 Obuolių sidro acto dieta yra populiari tarp įžymių žmonių: Kourtney Kardashian pasakojo, kad jį geria obuolių sidro actą du kartus per dieną, Miranda Kerr viešai teigė, kad jai ši dieta labai patinka, o Megan Fox - kad dieta padėjo išvalyti virškinimo sistemą. Man, rašančiai apie sveikatą, sunku patikėt tokiais ...
Naminės dešrelės: daugiau parduotuvėje niekada nepirksite
Naminės dešrelės: daugiau parduotuvėje niekada nepirksite 2018.03.06 11:30 Pats metas pagalvoti, ką šiandien valgysite. Tinklaraštininkė Ingrida, gerbėjus patiekalų receptais lepinanti feisbuko grupėje „Ingridux virtuvėlė“ jums siūlo pagaminti gardžias dešreles. Ji sako, kad tokių skanių dar nevalgėte. Jums reikės: 3 kilogramų naminio faršo (naudojau sprandinės ir šoninės mėsą), 1 v. š. druskos ...
3 dar nebandyti užsienio virtuvių receptai: patiks net gurmanams!
3 dar nebandyti užsienio virtuvių receptai: patiks net gurmanams! 2017.11.02 13:24 Lietuviai egzotiškus patiekalus vis dažniau gamina namie – susidomėjimas jų produktais kasmet auga 10 proc. Gaminant namuose, net kas trečias „Maximos“ pirkėjas ieško naujų, iš tolimų šalių atkeliavusių skonių ir receptų. Ant lietuvių stalo vis dažniau garuoja kinų, japonų, tailandiečių, meksikiečių, marokiečių ir kitų ...
Įdėjo kiaušinį į šaldiklį. Rezultatas pranoks lūkesčius
Įdėjo kiaušinį į šaldiklį. Rezultatas pranoks lūkesčius 2017.10.27 07:30 Sutikite, kiekviena šeimininkė svajoja įsigytus maisto produktus išlaikyti šviežius kaip įmanoma ilgiau. Jei ir jūs to norite, drąsiai dėkite produktus į šaldiklį. Tiesa, turėtumėte nepamiršti vienos itin svarbios taisyklės - ne visi maisto produktai tinkami šaldyti. Štai kiaušinis kaip tik yra tas produktas, kuris ...
Kaip prižiūrėti kavos aparatą? Šios gudrybės jums patiks
Kaip prižiūrėti kavos aparatą? Šios gudrybės jums patiks 2017.10.19 18:03  Daugelis žmonių nusipirkę aparatą tikisi, kad iš jo visada bėgs nuostabi kava, tačiau ilgainiui neretam tenka ir nusivilti. „Kavos Draugas“ kavos aparatų serviso vadovas Kasparas Bražys aiškina, kad dėl suprastėjusio kavos skonio dažniausiai kaltas ne aparatas, o netvarkingi jo šeimininkai. „Dauguma įsivaizduoja, ...
„Coca-Cola“ apstulbino vartotojus: naujas gėrimas – tikra bomba?
„Coca-Cola“ apstulbino vartotojus: naujas gėrimas – tikra bomba? 2017.09.27 20:00 „Coca-Cola“ kompanija vartotojams pasiūlė išskirtinį naują „Coca-Cola“ variantą, kuris savo sudėtimi nustebino gazuotų gėrimų gerbėjus. Nuo šiol dievinantys kavą ir „Coca-Cola“ galės vienu metu mėgautis abiem šiais skoniais, rašo news.com.au. Tiesa, kol kas gėrimu „Coca-Cola Plus Coffee No Sugar“, kuriamė derinamas ...
Į Tautinio paveldo sąrašą įtraukta beveik 30 naujų produktų
Į Tautinio paveldo sąrašą įtraukta beveik 30 naujų produktų 2017.08.12 06:28 Tautinio paveldo produktų sąrašas šį mėnesį papildytas naujais tradiciniais gaminiais: jame atsidūrė beveik 30 maisto, konditerijos gaminių, drabužių, dekoratyvinių dirbinių. Tautinio paveldo statusas suteiktas 15 maisto produktų, tarp jų – sūriams, žuvies patiekalams, girai, keptiems ir džiovintiems sūriams, pyragams, ...
Sužinokite: natūralesnis ir sveikesnis būdas gardinti maistą
Sužinokite: natūralesnis ir sveikesnis būdas gardinti maistą (1) 2017.04.19 15:30 Druskos vartojimas kelia daugybę diskusijų, tačiau mokslininkai bei medikai vienbalsiai sutinka - druska žmogui gyvybiškai reikalinga. Saikingas jos vartojimas bei atsakingas naudingiausios druskos rūšies pasirinkimas - nemažiau svarbu. Rausvoji Himalajų druska vertinama dėl natūralumo, subtilaus skonio bei ypatingos ...
Paviešino slėptą dalyką: visą gyvenimą „Pringles“ traškučius valgėte neteisingai
Paviešino slėptą dalyką: visą gyvenimą „Pringles“ traškučius valgėte neteisingai (8) 2017.04.17 20:22 Vargu, ar tikėjotės tokios žinios, ypač jeigu mėgstate valgyti „Pringles“ traškučius. Visgi, dar nėra vėlu pakeisti savo valgymo įprotį iš esmės. Pasirodo, tik viena iš bulvių traškučio pusė yra pagardinta išskirtiniais prieskoniais. Į „Pringles“ vamzdelio formos dėžutę sudėtų traškučių viršutinė pusė yra tik ...
Ar išbandytumėte naująjį mėsos auginimo būdą?
Ar išbandytumėte naująjį mėsos auginimo būdą? 2017.01.17 07:16 Sukurta mėsa įgauna naują skonį, kai rizikos kapitalo verslininkai užsibrėžia padėti žmonėms gamintis mėsą namie, panašiai, kaip raugti alų, dalinantis ląstelių kultūromis. Įsivaizduokite, kad galėtumėte prasimanyti mėsos namie, nežudydami gyvūnų. Su keliomis ląstelėmis ir statinaite, procesas būtų nedaug sudėtingesnis už ...
Pasipiktino beskonybe Lietuvos kapuose: to matyti dar neteko
Pasipiktino beskonybe Lietuvos kapuose: to matyti dar neteko (4) 2016.10.31 19:32 Vėlinių išvakarėse pasidairius po kapines matyti, kad daugelio artimųjų kapai šiemet nusidažė ryškiai violetinėmis, geltonomis ar oranžinėmis spalvomis. Dažnam lietuviui kuklaus žiedo nepakanka - gyvas gėles ir skoningai tvarkomus kapus vis dar nustelbia dirbtinis grožis. Ne gana to, puošti kapus nesibodima net ir vonios ...
Gastronominė kelionė aplink pasaulį: septynių žemynų skoniai
Gastronominė kelionė aplink pasaulį: septynių žemynų skoniai 2016.08.09 17:14 Gastronominės kelionės, kurių metu ne tik lankomi istorijos bei gamtos stebuklai, bet ir skiriamas didžiulis dėmesys susipažinimui su vietine virtuve tampa vis populiaresnės. Šias keliones besirenkantieji teigia, kad tai geriausias būdas pažinti svečias šalis ir jų kultūrą.
Baltijos šalių gyventojai labiausiai mėgsta vietinius sūrius
Baltijos šalių gyventojai labiausiai mėgsta vietinius sūrius (1) 2016.08.02 15:04  Baltijos šalių gyventojai labiausiai mėgsta fermentinius sūrius, pirmenybę teikia karvės pieno gaminiams. Renkantis sūrį, didžiausią įtaką turi jo skonio savybės ir kaina. Tai parodė trijose Baltijos šalyse atlikta internetinė apklausa, kurioje dalyvavo daugiau kaip 4 000 respondentų.  Apklausos rezultatai ...
Į viršų