• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Padažas labai išgirtas ir tikrai gardus. Tad verta sunaudoti pomidorus šiam reikalui“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

Padažas labai išgirtas ir tikrai gardus. Tad verta sunaudoti pomidorus šiam reikalui“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

REKLAMA

Padažui reikės: 3 kg pomidorų; 4 raudonųjų paprikų; 5 didelių svogūnų; 1 galvutės česnako; 1 stiklinės cukraus; 3 v.š. druskos; 150 ml 9% acto; 1 a.š. maltų juodųjų pipirų; 1 a.š. cinamono; 1 a.š. maltos kalendros; 1 a.š. džiovintų bazilikų.

Nedideliais kubeliais supjaustykite pomidorus, papriką ir svogūnus. Sudėkite daržovės į didelį puodą, suberkite cukrų, druską ir prieskonius.  Virkite 1–1,5 val. vis pamaišydami, kol išgaruos dalis skysčio ir padažas pradeda tirštėti. 

Tuomet sudėkite smulkintus česnakus, supilkite actą ir pavirkite dar keletą minučių. Viską sumalkite blenderiu iki vientisos masės ir supilkite į sterilius stiklainius, užsukite dangteliais.  Atvėsusius laikykite šaltai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų