svarainiai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „svarainiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „svarainiai“.

Skubėkite prisiskinti šių vaisių: jų nauda organizmui neišmatuojama

Atėjęs ruduo džiugina savo gėrybėmis. Viena jų – svarainiai, ne be reikalo vadinami šiaurės citrinomis. Šie geltoni, rūgščiu skoniu pasižymintys vaisiai turi daugybę sveikatai naudingų savybių. Naujienų portalui tv3.lt Vilniaus universiteto botanikos sodo, kuriame japoninio svarainio kolekcija kaupiama ir tiriama nuo 1975 m., mokslininkė dr.
2022-09-22

Norite užsiauginti svarainių? Patarė, kokios klaidos šiukštu nedaryti lietuviškame klimate

Vienas iš vertingų ir dėmesio vertų augalų dėl savo maistinių savybių yra svarainiai. Kad juos auginti yra ypač paprasta ir jiems nereikia beveik jokios priežiūros, sekmadieninėje TV3 laidoje „Svajonių ūkis“ papasakojo selekcininkas, sodininkas Adomas Ryliškis. Pasak sodininko, Lietuvoje geriausiai auga viena svarainių veislė, tačiau žmonės turguje dažnai įsigyja ir kitokių. „Tai mūsų Lietuvos sąlygomis geriausiai auga „Chaenomeles japonica“. Populiariai vadinama japoniniu svarainiu.
2022-04-30

Receptas. Svarainių kompotas "Aiva"

INGREDIENTAI: 5 valgomieji šaukštai cukraus 240 gramų svarainių 5 valgomieji šaukštai baltojo vyno (vynuogių) 3 stiklinės vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Svarainius supjaustyti skiltelėmis, pašalinti sėklytes, sudėti į indą ir užlieti vandeniu, kad apsemtų vaisius, ir pavirti. Truputėlį pavirus, suberti cukrų ir virti ant silpnos ugnies, kol svarainiai suminkštės. Į kompotą įberti šiek tiek citrinos žievelės, supilti vyną.
2022-02-27

Receptas. Svarainių sausainiai

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 100 gramų margarino 1 stiklinė pistacijų (smulkintos) 2 vienetai svarainių 2.5 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Svarainius nulupame ir perpjovę į dvi-keturias dalis dedame į puodą su vandeniu ir verdame apie 5-10 minučių. Svarainius išimame ir užpilame cukrumi bei sudedame minkštą margariną. Viską sutriname iki vientisos masės.
2022-02-26

Receptas. Vištienos apkepas su pievagrybiais

INGREDIENTAI: 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti) 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos) 1 vienetas svarainių 2 vienetai vištiena (krūtinėlės) 200 gramų majonezo 500 gramų pievagrybių šiek tiek druskos šiek tiek kario 200 gramų sūris (kietas (pvz., Džiugas)) PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplaukite vištienos krūtinėles, padalinkite kiekvieną jų į 2 dalis ir pamuškite.
2022-02-26

Receptas. Obuolių ir svarainių pyragas

INGREDIENTAI: 5 vienetai obuolių 3 vienetai kiaušinių 200 gramų miltai 4 valgomieji šaukštai svarainių (su sirupu) 3 valgomieji šaukštai cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius nulupu, supjaustau ir sumaišau su svarainių sirupu. Kiaušinius išplaku su cukrumi, dedu miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, viską išmaišau.
2022-02-25

Receptas. Svarainių uogienė

INGREDIENTAI: 800 gramų cukraus 1 kilogramas svarainių 1.5 litro vandens 0.5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties PARUOŠIMO BŪDAS: Uogienei naudojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Supjaustyti vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį ir apverdami 5—10 min.
2022-02-24

Receptas. Svarainių ir manų putėsiai

INGREDIENTAI: 5 valgomieji šaukštai cukraus 4/5 stiklinės svarainių (sultys) 1.5 valgomojo šaukšto manų kruopų 2 stiklinės vandens šiek tiek citrinos rūgšties 1 arbatinis šaukštelis želatinos PARUOŠIMO BŪDAS: Į verdantį vandenį suberiamos manų kruopos ir kaitinama, kol pasidaro tyrė. Ji atvėsinama, supilamos svarainių sultys su minkštimu, suberiamas cukrus ir išplakama. Į šią masę supilama ištirpinta želatina ir dar plakama. Viskas, supylus į formą, atšaldoma.
2022-02-22

Receptas. Pyragas su svarainių pasta

INGREDIENTAI: 3 stiklinės cukraus 5 vienetai svarainių 1 valgomasis šaukštas kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai pieno 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 80 gramų sviesto 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Svarainius nulupame, išimame jų šerdis su sėklomis ir supjaustome nedidelėmis skiltelėmis.
2022-02-21

Receptas. Vištiena su svarainiais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek paprikų (malta) 300 gramų svarainių 1 vienetas svogūnų 300 gramų vištos filė šiek tiek druskos 500 gramų grietinės (20%) šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Svarainius nulupti ir sutarkuoti su stambia tarka. Vištieną supjaustyti gabaliukais ir išmaišyti su prieskoniais - paprika ir kariu. Susmulkintus svogūnus pakepinti iki gintarinės spalvos. Tada sudėti mėsytę ir apkepinti.
2022-02-18
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų