• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 800 gramų cukraus
  • 1 kilogramas svarainių
  • 1.5 litro vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Uogienei naudojami prinokę, geltoni vaisiai.
    Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai.
    Supjaustyti vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį ir apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
    Apvirti svarainiai su kiaurasamčiu išgriebiami į dubenį.
    Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (tam naudojami likę 500 ml vandens ir parūgštintas vanduo, kuriame virė vaisiai).
    Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi).
    Uogienė supilstoma į iškaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
    Skanaus.

Autorius: Austėja

INGREDIENTAI:

  • 800 gramų cukraus
  • 1 kilogramas svarainių
  • 1.5 litro vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Uogienei naudojami prinokę, geltoni vaisiai.
    Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai.
    Supjaustyti vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį ir apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
    Apvirti svarainiai su kiaurasamčiu išgriebiami į dubenį.
    Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (tam naudojami likę 500 ml vandens ir parūgštintas vanduo, kuriame virė vaisiai).
    Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi).
    Uogienė supilstoma į iškaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
    Skanaus.

Autorius: Austėja

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų