REKLAMA
REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 800 gramų cukraus
- 1 kilogramas svarainių
- 1.5 litro vandens
- 0.5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Uogienei naudojami prinokę, geltoni vaisiai.
Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai.
Supjaustyti vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį ir apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
Apvirti svarainiai su kiaurasamčiu išgriebiami į dubenį.
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (tam naudojami likę 500 ml vandens ir parūgštintas vanduo, kuriame virė vaisiai).
Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi).
Uogienė supilstoma į iškaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 800 gramų cukraus
- 1 kilogramas svarainių
- 1.5 litro vandens
- 0.5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Uogienei naudojami prinokę, geltoni vaisiai.
Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai.
Supjaustyti vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį ir apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
Apvirti svarainiai su kiaurasamčiu išgriebiami į dubenį.
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (tam naudojami likę 500 ml vandens ir parūgštintas vanduo, kuriame virė vaisiai).
Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi).
Uogienė supilstoma į iškaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą