pomidorų sultys
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „pomidorų sultys“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „pomidorų sultys“.
Ragina gerti šį gėrimą: gali padėti išvengti kraujo krešulių
Tyrime nustatyta, kad vienas gėrimas – tikra dovana sveikatai, nes gali sumažinti kraujospūdį, apsaugoti nuo kraujo krešulių ir padėti išvengti širdies ir kraujagyslių ligų.
Tam tikras kraujo krešėjimas yra būtinas, kad išvengtume didelio kraujavimo, kai įsipjauname, tačiau natūraliai neištirpę kraujo krešuliai gali tapti pavojingi.
Taip yra todėl, kad jie gali atitrūkti ir nukeliauti į gyvybiškai svarbius organus – širdį, plaučius ir smegenis.
Pagirias įveikite greitai ir lengvai: padės 1 gėrimas
Naujųjų metų šventimas neretai baigiasi kitą rytą kankinančiomis pagiriomis. Paaiškėjo, kad yra vienas gėrimas, kuris padeda greičiau atsikratyti pagirių simptomų.
Pomidorų sultyse gausu maistingųjų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų C ir B6, kurie gali padėti pagerinti nuotaiką ir pakelti energijos lygį, rašo upthirst.com.
Receptas. Pomidorų sriuba su ryžiais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek paprikų (aitrioji) šiek tiek petražolių 6 vienetai pomidorų pastos 150 gramų ryžių 250 gramų kiaulės faršo 0.5 stiklinės pomidorų sulčių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje, perliejame šaltu vandeniu ir nukošiame. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odeles ir susmulkiname minkštimą.
Receptas. Meksikietiškas troškinys
INGREDIENTAI: 2 vienetai česnakų (skiltelės) 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 500 gramų pupelių (konservuotos, raudonos) 2 vienetai svogūnų 50 gramų jautienos (riebalai) 500 gramų jaučio kumpio (stambiai maltas) 1 stiklinė pomidorų sulčių 2 valgomieji šaukštai druskos šiek tiek čili pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupkite ir susmulkinkite česnakus bei svogūnus.
Receptas. Gamtos šašlykai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas pomidorų pastos 2 vienetai svogūnų 1 kilogramas triušienos 1 litras pomidorų sulčių 1 valgomasis šaukštas druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Triušieną supjausčiau kubeliais, svogūnus - griežinėliais, o pomidorą - skiltelėmis. Mėsą išmaišiau su druskos ir pipirų mišiniu. Po to sudėjau svogūnus, pomidorus ir dar kartą išmaišiau. Užpyliau viską sultimis ir dėjau į šaldytuvą 1 parai.
Receptas. Šalta ispaniška sriuba
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 3 česnakų 3 vienetai paprikų (žalioji) 1 kilogramas pomidorų pastos (nulupti) 2 vienetai salierų (stiebai) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus („extra virgin“) 3 valgomieji šaukštai acto (balzamiko) 500 mililitrų pomidorų sulčių 1 vienetas sultinio (KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys) 1 valgomasis šaukštas vorčesterio padažo 2 vienetai svogūnų laiškų Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Vištiena ant iešmo
INGREDIENTAI: 2 vienetai vištos filė 300 mililitrų pomidorų sulčių 2 vienetai svogūnų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Įtrinti smulkintais svogūnais. Užpilti pomidorų sultimis. Marinuoti per naktį. Kepti sumovus ant iešmo, virš įkaitusių anglių. Prieš kepant nurinkti svogūnus.
Receptas. Kiaulienos šašlykai
INGREDIENTAI: 1.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 2 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo kiaulienos 0.5 litro pomidorų sulčių 1 valgomasis šaukštas druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Pasiruošiame mėsą: pirmiausiai supjaustome nugarinę ar sprandinę gabaliukais (maždaug degtukų dėžutės dydžio). Išmaišome mėsą su druska ir pipirais, sudedame svogūnų žiedus ir užpilame sultimis. Marinuojame apie 2 paras. Jei nepamiršite, karts nuo karto mėsą pamaišykite. Kepkite ant žarijų.
Receptas. Šparagų salotos su paprika
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 4 vienetai paprikų 1 vienetas svogūnų 2 saujos špinatų šiek tiek alyvuogių aliejaus (kepimui) 1 arbatinis šaukštelis acto (obuolių) 3 valgomieji šaukštai pomidorų sulčių šiek tiek druskos 18 vienetų šparagų PARUOŠIMO BŪDAS: Šparagus pavirti 2 min. verdančiame vandenyje. Įkaitintame aliejuje pakepinti paprikos gabaliukus ir šparagus apie 2 min. Atvėsinti.
Receptas. Makaronai įdaryti mėsos padažu (bolognesse)
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (Bolognesse padažui) 1 vienetas morkų (Bolognesse padažui) 1 vienetas svogūnų (Bolognesse padažui) 500 gramų kiaulės faršo (Bolognesse padažui) 50 gramų kvietinių miltų (Bešamelio padažui) 500 mililitrų pieno (Bešamelio padažui) 150 mililitrų pieno (Bolognesse padažui) 400 gramų pomidorų sulčių (Bolognesse padažui) 400 gramų makaronų (Canelloni) 1 sauja pieno (Bešamelio padažui) šiek tiek druskos (Bešam...
REKLAMA
REKLAMA