kopūstai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kopūstai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kopūstai“.

Atskleidė superinę kopūstų mišrainę: tiks ir pietums, ir per šventes

„Gaivios salotos su šviežiu kopūstu, morkomis, agurku ir ridikėliais. Man labai patiko padažą paskaninti garstyčiomis, kuris tampa dar lengvesnis ir gaivesnis. Kartais pavyksta skanios salotos vos iš kelių mūsų šaldytuve randamų produktų“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4 – 6. Užtruksite apie 10 min: 1 šviežias kopūstas; 2 morkos; 2 agurkai; Pundelis ridikėlių; Pundelis svogūnų laiškų.
2024-03-19

Prisiminė be reikalo pamirštą daržovę: jos nauda – neišmatuojama

Nors atrodo kaip ropė, tačiau iš tiesų tai nėra šakninė daržovė ir auga dirvos paviršiuje. Dabar net ne visi apie ją yra girdėję, juo labiau – ragavę, tačiau ji jau šimtmečius vertinama ne tik Europoje, bet ir Azijoje, tai – nepelnytai pamiršta kaliaropė. „Pavasaris jau ne už kalnų, ir tai daro reikšmingus pokyčius mitybos racione, pirkėjų elgsenoje. Vaisių, daržovių netrūksta ir žiemą, tačiau akivaizdu, kad lietuviai yra be galo išsiilgę šviežio derliaus gėrybių.
2024-02-23

Taip gaminti rauginti kopūstai nepaliks abejingų: išbandykite receptą

Ką reiškia „sezoniniai“ vaisiai ir daržovės vidury žiemos? Daugeliui žmonių pirmiausiai tai asocijuojasi su citrusiniais vaisiais – ir jie visiškai teisūs. Be to, žiemą verta rinktis ne tik juos, mat netrūksta ir mūsų šalyje užaugusių vitaminų kupinų vaisių ir daržovių, sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Renkantis tokius nauda įvairiapusė: bus lengviau ir organizmui, ir piniginei.
2024-01-09

Kopūstai – aukso gysla organizmui: pasakė, kodėl jie tokie sveiki

Kopūstai – viena populiariausių lietuvių auginamų daržovių, kuri dažnai papuošia tiek Lietuvos tradicinės virtuvės patiekalus, tiek kitų šalių virtuvių šedevrus. Rudenį kopūstus naudojame įvairioms salotoms, o žiemą juos valgome troškintus ar raugintus. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad apie kopūstų naudą organizmui žinojo dar mūsų protėviai, todėl šie ne veltui yra mūsų tradicinės virtuvės dalis. Anot jos, šios daržovės yra tikras naudingųjų medžiagų ir vitaminų šaltinis.
2023-12-20

Parodė kitokį balandėlių gaminimo būdą: skonis abejingų nepaliks

Balandėliai – puikiai visiems žinomas ir labai mėgstamas patiekalas, kurį pagal savo receptą gamina beveik kiekviena šeima. TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai parodė kitokį balandėlių gaminimo būdą – Daiva Matukevičienė ir Gediminas Endriukaitis kepė balandėlių „pyragą“. Virtuvės šefai balandėlius gamino ne įprastai apverdant kopūstą, o lapus suminkštinti šalčiu.
2023-12-17

Atrado superinį troškintų kopūstų receptą: pigu, greita ir skanu

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Ką daryti, kai labai norisi troškintų kopūstų, bet neturite raugintų kopūstų? Pristatome patikrintą būdą labai gardžiam patiekalui iš paprasto kopūsto.
2023-12-04

Gian Luca apsilankė pas garsiąją Kvedarų šeimą: parodė, kuo gali pasidžiaugti vienas didžiausių ūkių Lietuvoje

Kopūstus Lietuvoje mėgsta daugelis – vieni valgo šviežius, kiti – raugintus ar net troškintus. O svarbiausia, kad kopūstus naudinga valgyti visais metų laikais! Nieko keisto, kad šį sekmadienio rytą Gian Luca Demarco nuspręs paskirti būtent šiai daržovei. O kur dar būtų galima sužinoti apie kopūstus viską, jei ne viename didžiausių šalies daržovių ūkių? TV3 laidos vedėjo laukia kelionė į Kėdainius, pas garsiąją ūkininkų šeimų – Kvedarus.
2023-11-17

„Maximos“ mįslė pirkėjams: kopūstai – lietuviški, bet pagaminti Makedonijoje?

Būna atvejų, kuomet net ir perskaičius produkto etiketę nėra aišku, ką perki. Tokiu klaidinančiu prekės aprašymu pasidalijo ir vienas vilnietis, savo paties nuostabai parduotuvėje aptikęs „lietuviškai nelietuviškus“ kopūstus. Specialistai nurodė, kokia informacija privalo būti nurodyta etiketėse ir kas gali grėsti, jei jos nėra arba ji pateikta klaidingai.
229 2023-10-11

Aiškėja, kiek mokėsime už šiemetines daržoves: brangs Lietuvoje populiari prekė

Ūkininkų laukuose burzgia technika – dabar pats derliaus nuėmimo įkarštis. Šiemet daržovių augintojus gamta skriaudė kaip reikiant – šalnos, sausros, o kai kur dalį derliaus nusiaubė kruša. Bet baisiųjų stichijų išvengę ūkininkai skaičiuoja, kad bulvių, kopūstų, burokėlių ar morkų derlius bus vidutinis. Lietuvos laukuose burzgia kasamoji, į sunkvežimius byra šiųmetis bulvių derlius. Kvedarų ūkio Kėdainių rajone agronomas sako, kad bulvių krūme mažiau, bet jos stambesnės.

Lietuviški kopūstai kimči su naminiais žuvų piršteliais: neįprasti skoniai nustebins paprastumu

Norint paįvairinti įprastus patiekalus, puikus būdas tą padaryti yra išbandant tolimų pasaulio šalių virtuvių valgius. Virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis laidoje „Skaniai ir paprastai“ žuvų pirštelių receptą paįvairino tolimos Pietų Korėjos skoniais – parodė, kaip pasigaminti žymųjį korėjiečių patiekalą kimči.
2023-09-10
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų