kefyras

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kefyras“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kefyras“.

Atskleidė, kaip pasigaminti tobulą bulvių košę: išeis daug skanesnė

Puri, kreminė, burnoje tirpstanti bulvių košė yra paprastas, pigus ir itin skanus patiekalas. Jį mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai, o jeigu tradicinį receptą pagardinsite paprastu priedu, košė bus tiesiog neatsivalgoma. Taip pačios paprasčiausios bulvės, kurias Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, vadina pardavimų čempionėmis, nustebins nauju skoniu. „Bulvės perkamos ištisus metus ir visais sezonais karaliauja populiariausiųjų daržovių viršūnėje.
2023-12-12

Pareigūnus nustebino sustabdyto vairuotojo atsakymas: tie balti milteliai – tai džiovintas kefyras

Patruliuodami pareigūnai sustabdė vėlyvu metu atokiu keliuku važiuojantį automobilį. Įdomų susitikimą ir radinius, kuriuos pareigūnai aptiko sustabdytame automobilyje, užfiksavo laidos „Farai“ operatorius. Rusakalbiai keleiviai tikrinami ar neturi draudžiamų daiktų bei medžiagų. Vyriškiai tikina nieko draudžiamo neturintys ir prašo pareigūno su kažkuo pakalbėti mobiliuoju telefonu. Tuo metu apžiūrint automobilį randamas maišelis su baltos spalvos milteliais.
128 2023-11-16

Šį gėrimą vadina aukso gysla žarnynui: ragina gerti dažniau

Tikėtina, kad vasarą dažnas valgė ar gamino šaltibarščius, bet retas prisimena, kad ir kefyras turi savo skonį, sako ekspertai. Ar žinote, kuo skiriasi karvių, ožkų ir avių kefyras ir kad ne visi rauginti pieno produktai yra rūgštūs? „Sakyčiau, kad kefyras kulinarijoje išgyvena renesansą. Ir dėl naudos organizmui, ir dėl įdomių derinių su prieskoniais bei žalumynais, kurie ypač dera prie Šiaurės Afrikos ar Viduržemio jūros patiekalų“, – sako knygos „Maistas.
2023-09-29

Parodė, kaip iš kefyro ir uogų pagaminti desertą: skonis nepakartojamas

„Gaivus ir lengvas desertas, tarsi vasaros diena po lietaus. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Reikės: 1 l kefyro; 1 l braškių; 3 v. š. želatinos + 100 ml vandens, jei brinkinti; 7–10 v. š. cukraus (reguliuokite pagal savo skonį). Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Į kefyrą suberiame cukrų, išmaišome ir leidžiame ištirpti. Braškes nuplauname, supjaustome nedideliais gabalėliais. Įmaišome į kefyrą.
2023-08-06

Katiną Kefyrą vadina didžiausiu pasaulyje: pamatykite, kaip atrodo

Socialinių tinklų vartotojai negali patikėti ir netveria džiaugsmu – milžiniškas katinas, laikomas didžiausiu pasaulyje, yra tokio įspūdingo dydžio, kad beveik gali pats atsidaryti duris. Meino meškėno veislės katinui vardu Kefyras buvimas dėmesio centre nėra svetimas, nes jo šeimininkė Julija Minina iš Rusijos reguliariai dalijasi „Instagram“ įrašais, kuriuose demonstruoja įspūdingo dydžio katiną. Tačiau daugiau nei 72 tūkst.
2023-07-31

Šašlykų marinatas nustebins savo paprastumu: vasarą šį produktą naudoja visi

Vienas populiariausių patiekalų vasarą – gamtoje kepti šašlykai. Šašlykų marinato receptų yra tikrai įvairių, tačiau TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ susirungę varžovai dalinosi geriausiais per daugybę metų sukauptais šašlykų receptais. Vienas jų – su kiek neįprastu ingredientu – nustebins savo paprastumu ir geru skoniu.
2023-07-16

Išklojo tiesą apie šaltibarščių sudėtį: 1 produkto galėtų nelikti

Šaltibarščiai – daugelio lietuvių pamėgtas šiltojo metų laiko patiekalas, vasarą ant stalo atsirandantis vis dažniau. Biomedicinos mokslų daktarė, Lietuvos sporto universiteto docentė, dietistė Sandrija Čapkauskienė išnagrinėjo šio patiekalo sudėtį ir patarė, kokio ingrediento į šaltibarščius geriau nedėti.  Šaltibarščių pagrindas – kefyras, burokėliai, agurkai ir žalumynai, turintys daug organizmui naudingų savybių.
2023-06-10

Pasidalijo labai skaniu šašlykų marinatu: mėsa išeina minkštutėlė

„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų? Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Ingredientai: 2 kg kiaulienos sprandinės; 3 skiltelės česnako; 2 svogūnai; druskos, pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; 0,5 l kefyro.
2023-05-12

Į kefyrą įberkite šių prieskonių: suaktyvins virškinimą

Probiotikais vadinamos gerosios bakterijos, kurios gyvena mūsų organizme ir aktyviai dalyvauja virškinimo procesuose, šalina toksinus, sintetina vitaminus bei saugo nuo „nedraugiškų“ bakterijų – šios taip pat yra nuolatiniai gyventojai mūsų kūne. Nuo gerųjų ir blogųjų bakterijų balanso organizme priklauso medžiagų apykaita, imuninės sistemos stiprumas – netgi svoris ir nuotaika, tvirtina dietistė Vaida Kurpienė.
2023-01-02

Vasaros hitas – šaltibarščiai: kai kur ėmė stigti kefyro, pajūryje dėl jo teko ir pakovoti

Buvo druskos krizė, o dabar prekybos lentynose kaip mat dingsta kefyras. Žmonės iš parduotuvių lentynių graibstyte graibsto šaltibarščiams reikalingus ingredientus, o pajūryje per Jonines kefyro netgi pritrūko. Tautiečiai šaltibarščius gaminasi ne tik patys, bet ir negaili už juos suploti nuo 5 iki 8 eurų. Kai kurios pajūrio kavinės parduodamus šaltibarščius kasdien skaičiuoja dešimtimis litrų.
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų