REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3.5 stiklinės cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai)
  • 1 arbatinis šaukštelis sojos
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis acto
  • 500 mililitrų kefyro
  • 500 mililitrų grietinėlės
  • 100 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išplakame kiaušinius su 2 stiklinėmis cukraus.
    Įmaišome acte nugesintą sodą, suberiame miltus ir išmaišome iki vientisos masės.
    Gautą tešlą šaukštu pilame ant riebalais pateptos kepimo skardos ir formuojame apvalius sausainius.
    Kepame apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptus sausainius atvėsiname.
    Pertepimo kremui jogurtą ir išplakame su kefyru, 1 stikline cukraus bei vaniliniu cukrumi.
    Iš sausainių, vis perliejant jogurto bei kefyro kremu, dėliojame vėžlio formą.
    Glazūrai ištirpiname puode sviestą, sudedame grietinę, 0,5 stiklinės cukraus, kakavą ir maišant pakaitiname, kol gaunasi vientisa masė.
    Gauta šokolado mase aptepame „vėžlį“ ir paliekame per naktį šaltai, kad sustingtų.
    Skanaus.

Autorius: Janina

INGREDIENTAI:

  • 3.5 stiklinės cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai)
  • 1 arbatinis šaukštelis sojos
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis acto
  • 500 mililitrų kefyro
  • 500 mililitrų grietinėlės
  • 100 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išplakame kiaušinius su 2 stiklinėmis cukraus.
    Įmaišome acte nugesintą sodą, suberiame miltus ir išmaišome iki vientisos masės.
    Gautą tešlą šaukštu pilame ant riebalais pateptos kepimo skardos ir formuojame apvalius sausainius.
    Kepame apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptus sausainius atvėsiname.
    Pertepimo kremui jogurtą ir išplakame su kefyru, 1 stikline cukraus bei vaniliniu cukrumi.
    Iš sausainių, vis perliejant jogurto bei kefyro kremu, dėliojame vėžlio formą.
    Glazūrai ištirpiname puode sviestą, sudedame grietinę, 0,5 stiklinės cukraus, kakavą ir maišant pakaitiname, kol gaunasi vientisa masė.
    Gauta šokolado mase aptepame „vėžlį“ ir paliekame per naktį šaltai, kad sustingtų.
    Skanaus.

Autorius: Janina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų