gvazdikėliai
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „gvazdikėliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „gvazdikėliai“.
            
 Musių namuose neliks nė kvapo: štai kas padės
                                Musės gali sugadinti piknikus ir įkyriai skraidžioti po virtuvę, tačiau yra pigus ir paprastas būdas atbaidyti jas taip, kad neliktų nė kvapo – štai kas jums padės. 
Dabar, kai vis dažniau pasirodo saulė, dauguma mūsų daugiau laiko praleidžia ilsėdamiesi savo soduose, tačiau gražus oras reiškia, kad tenka susidurti ir su musėmis.
                            
 Šį gėrimą vadina be reikalo nuvertintu: sveikata padėkos
                                Ar žinojote, kad gvazdikėlių nuoviras yra daug naudingesnis organizmui, nei tiesiog džiovinti gvazdikėliai? Svarbu žinoti, kad naudingų mikroelementų koncentracija gvazdikėliuose tokia didelė, kad suvalgius didesnį kiekį, jie gali sukelti viduriavimą. 
Dėl šios priežasties, norint tinkamai pasinaudoti visomis gydomosiomis gvazdikėlių savybėmis ir išvengti viduriavimo, juos reikėtų užplikyti arba net pavirti.
                            
 Kandžių namuose atsikratysite be vargo: štai, ką reikia padaryti
                                Valymo entuziastai socialiniuose tinkluose pasidalijo geriausiais patarimais, kaip apsaugoti savo namus nuo kandžių. Ms Hinch gerbėjai rekomendavo naudoti džiovintus gvazdikėlius. 
Į namus kandys patenka per užterštą maistą ar drabužius. Jie taip pat gali patekti pro langus ir juos traukia šviesa, todėl jie dažniau matomi šiltuoju metų laiku. Tačiau kadangi kandžių yra tiek daug, M. Hinch gerbėjai socialiniuose tinkluose klausė, kaip jų atsikratyti, express.co.uk.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Meduoliai su ruginiais miltais
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    130 gramų   cukraus pudros    1 arbatinis šaukštelis   gvazdikėlių    1 arbatinis šaukštelis   imbierų    1 valgomasis šaukštas   kakavos    100 gramų   margarino (arba sviestas, tirpintas)    100 gramų   medaus    1 arbatinis šaukštelis   muskato    2 vienetai   kiaušinių    100 gramų   ruginių miltų (rupūs)    300 gramų   kvietinių miltų    1 arbatinis šaukštelis   sodos (nugesinta)     PARUOŠIMO BŪDAS:   1. Medų, sviestą ir cukraus pudrą i...
                            
 Receptas. Paukštienos plovas
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    1/3 arbatinio šaukštelio   gvazdikėlių (malti)    šiek tiek   juodųjų pipirų    200 gramų   paprikų (geltonoji)    200 gramų   paprikų (raudonoji)    150 gramų   ryžių    1 vienetas   svogūnų    450 gramų   antienos (krūtinėlė)    šiek tiek   druskos    2 stiklinės   sultinio    4 valgomieji šaukštai   razinų    0.5 arbatinio šaukštelio   ciberžolės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą supjaustome 2 cm dydžio kubeliais, smulkiai supjaustome svogūną.
                            
 Receptas. Lenkiškai virti vėžiai
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   gvazdikėlių    šiek tiek   petražolių    0.5 litro   alaus    0.5 litro   vandens    5 vienetai   vėžių    šiek tiek   druskos    3 arbatiniai šaukšteliai   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Prieskonius su alumi užvirinkite, supilkite aliejų, sudėkite vėžius ir virkite juos 7-10 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Kiauliena su ryžiais ir ananasais
                                INGREDIENTAI:    6 vienetai   ananasų (griežinėliai)    3 valgomieji šaukštai   ananasų (sultys)    1/4 arbatinio šaukštelio   cinamono (maltas)    1 valgomasis šaukštas   cukraus    3 vienetai   gvazdikėlių    0.5 arbatinio šaukštelio   kalendrų (malta)    1/4 arbatinio šaukštelio   kardamono    250 gramų   ryžių    1 vienetas   svogūnų    500 gramų   kiaulienos (neriebi)    1 arbatinis šaukštelis   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsa supjaustoma kiaušinio dyd...
                            
 Receptas. Aronijų uogienė
                                INGREDIENTAI:    10 litrų   aronijų    1.5 kilogramo   cukraus    4 vienetai   gvazdikėlių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Uogos perplaunamos, supilamos į puodą, suberiamas cukrus, gvazdikėliai ir verdama apie 2 val. Išvirusi uogienė supilstoma į išplautus, švarius, sausus stiklainius, sandariai užsukama.
                            
 Receptas. Šalta mėlynių sriuba
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cinamono    150 gramų   cukraus    šiek tiek   gvazdikėlių    1 arbatinis šaukštelis   krakmolo    600 gramų   mėlinių    1 stiklinė   makaronų    6 stiklinės   vandens    1 arbatinis šaukštelis   grietinės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Uogos užpilamos verdančiu vandeniu, suberiami prieskoniai, pavirinama ir ištrinama. Supilama grietinė su joje išmaišytu krakmolu. Viskas sumaišoma ir užvirinama. Pasaldinama, ataušinama. Tiekiama įdėjus atskirai virtų makaronų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Tobuli sausainiai
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   gvazdikėlių (malti)    2 arbatiniai šaukšteliai   imbierų    50 gramų   kakavos    1 valgomasis šaukštas   medaus    1 arbatinis šaukštelis   muskato    1 vienetas   kiaušinių    300 gramų   kvietinių miltų    50 mililitrų   brendžio    100 gramų   sviesto    20 gramų   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius išsukti su cukrumi, prieskoniais, brendžiu, lydytu sviestuku ir medumi, suberti miltus, kepimo miltelius, viską ge...
                            
 Receptas. Slyvų uogienė
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   cukraus    6 vienetai   gvazdikėlių    3 kilogramai   slyvų    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir ant slyvų puselių užberkite cukrų. Laikykite, kol išsiskirs sultys. Tada užvirinkite ir palikite 12 val. Po to slyvas vėl virkite apie 20 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
                            
 Receptas. Naminė „Gancia“
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų    1 vienetas   citrinų    150 gramų   cukraus    1 vienetas   greipfruktų    4 vienetai   gvazdikėlių    1 vienetas   mandarinų    2 vienetai   rozmarino (šakelės)    1 litras   degtinės    4 litrai   vandens     PARUOŠIMO BŪDAS:   Susmulkinkite į mažus gabaliukus su žievelėmis mandariną, apelsiną, citriną bei greipfrutą ir sudėkite į didelį stiklainį arba ąsotį su sandariai užsidarančiu dangčiu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Meduoliai "Pepparkakor"
                                INGREDIENTAI:    0.5 arbatinio šaukštelio   cinamono    100 gramų   cukraus    1/4 arbatinio šaukštelio   gvazdikėlių    2 valgomieji šaukštai   imbierų (maltas)    1 vienetas   kiaušinių    375 gramai   kvietinių miltų    150   sirupo (klevų)    1/4 arbatinio šaukštelio   druskos    110 gramų   sviesto    3 arbatiniai šaukšteliai   prieskonių (meduoliams)    1/4 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   1.Išlydykite sviestą su cukrumi ir klevų sirupu, karts nuo karto pamaišy...
                            
 Receptas. Kiaulienos karis
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   kiaulienos    6 skiltelės   česnakų    šiek tiek   druskos    3 arbatiniai šaukšteliai   kario    6 vienetai   gvazdikėlių    3 vienetai   laurų lapų    3 arbatiniai šaukšteliai   kalendrų    3 arbatiniai šaukšteliai   paprikų (aitrioji, džiovinta)    150 mililitrų   vandens    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Česnakus nulupti ir smulkiai supjaustyti, bet nespausti. Mėsą supjaustyti stambiais kubeliais.
                            
 Receptas. Giros kisielius
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cinamono    šiek tiek   cukraus    šiek tiek   gvazdikėlių    2 valgomieji šaukštai   krakmolo    šiek tiek   vanilės    0.5 stiklinės   pieno    3 stiklinės   giros     PARUOŠIMO BŪDAS:   Dalis giros pavirinama su prieskoniais ir iškošiama. Į ją supilamas kitoje giros dalyje išleistas krakmolas, užvirinama. Atvėsintas kisielius tiekiamas su saldintu pienu ar grietinėle.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sausainiai su muskato riešutu
                                INGREDIENTAI:    8 gramai   cinamono    1 arbatinis šaukštelis   citrinų (žievelė, smulkinta)    250 gramų   cukraus    4 vienetai   gvazdikėlių    250 gramų   migdolų    8 gramai   muskato    2 vienetai   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Cukrus ir kiaušiniai 15 min. paplakami. Migdolai smulkiai sukapojami, sumaišomi su kitais prieskoniais bei miltais. Užminkoma kieta tešla. Ji iškočiojama, iš gauto lakšto išpjaustomos figūrėlės.
                            
 Receptas. Kalėdų ryto duonelė
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    1.5 stiklinės   cukraus    0.5 arbatinio šaukštelio   gvazdikėlių (malti)    1/4 arbatinio šaukštelio   imbierų (milteliai)    450 gramų   moliūgų (tyrė)    1 arbatinis šaukštelis   muskato (maltas)    0.5 stiklinės   obuolių (tyrė)    4 vienetai   kiaušinių    3.5 stiklinės   kvietinių miltų    šiek tiek   druskos    0.5 stiklinės   aliejaus    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ši duonelė tradiciškai daugiausi...
                            
 Receptas. Virtos seliavos
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   gvazdikėlių    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 stiklinė   krienų (tarkuoti)    2 vienetai   laurų lapų (lapeliai)    1 vienetas   morkų    1 vienetas   petražolių (šakelė)    1 vienetas   salierų    šiek tiek   salotų (lapeliai)    3 vienetai   svogūnų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   citrinos rūgšties    1 kilogramas   seliavų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvalytos žuvys (su galvomis) verdamos pasūdytame vandenyje, prieš tai jas pamarinavus iš prieskoninių daržovių ...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Rūkytas kiaulės kumpis
                                INGREDIENTAI:    15 gramų   cukraus    šiek tiek   gvazdikėlių    1 valgomasis šaukštas   juodųjų pipirų (grūstų)    0.5 valgomojo šaukšto   kalendrų (grūsta)    4 vienetai   laurų lapų (lapeliai)    1 arbatinis šaukštelis   mairūnų    0.5 vieneto   muskato (trintas)    16 kilogramų   kiaulienos kumpio (su kaulu)    1.5 kilogramo   druskos    šiek tiek   kadagio uogų    5 gramai   salietros     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kumpio kraštus ir raumenų paviršius dailiai aplyginkite, plonai išpjaukite sukruvin...
                            
 Receptas. „Sibiro koldūnai“
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   gvazdikėlių (malti)    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   svogūnų    250 gramų   kiaulienos (filė)    250 gramų   vištos filė (ar kitokia paukštiena)    2 valgomieji šaukštai   ledukų (smulkinti)    100 gramų   kiaulės šoninės    šiek tiek   druskos    350 gramų   tešlos (koldūnams)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Stambia trintuve sutarkuojame didelį svogūną.
                            
 Receptas. Prancūziškas jautienos troškinys
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   gvazdikėlių    2 vienetai   morkų    0.5 vieneto   pastarnokų    1 vienetas   porų    1 vienetas   salierų (šaknis)    1 vienetas   svogūnų    80 gramų   kiaulienos kumpio    500 gramų   jautienos    šiek tiek   kvietinių miltų    200 gramų   raudonojo vyno (sausas)    šiek tiek   druskos    5 vienetai   kvapiųjų pipirų    2 valgomieji šaukštai   konjako     PARUOŠIMO BŪDAS:   Stambiai supjaustyti morkas, pastarnoką, porus, česnakus ir svo...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Mandarinų keksas
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   cukraus    0.5 arbatinio šaukštelio   gvazdikėlių    0.5 arbatinio šaukštelio   imbierų    4 vienetai   mandarinų    2 vienetai   kiaušinių    3 stiklinės   kvietinių miltų    250 mililitrų   jogurto (natūralus)    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    100 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ištirpintą sviestą suplakame su cukrumi, kiaušiniais ir jogurtu.
                            
 Receptas. Graikiškas desertas
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cinamono (sirupui)    šiek tiek   citrinų (sirupui, žievelė)    0.5 stiklinės   cukraus    100 gramų   cukraus (sirupui)    šiek tiek   gvazdikėlių (sirupui)    3 vienetai   kiaušinių    1 stiklinė   kvietinių miltų    0.5 stiklinės   manų kruopų    200 mililitrų   vandens (sirupui)    0.5 arbatinio šaukštelio   sodos    0.5 stiklinės   grietinės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius suplakti su cukrumi. Į plakinį sudėti grietinę, suplakti.
                            
 Receptas. Obuolių ir morkų tyrė
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   apelsinų (žievelė)    šiek tiek   cinamono    šiek tiek   cukraus    šiek tiek   gvazdikėlių    2 vienetai   morkų    2 vienetai   obuolių    šiek tiek   juodojo šokolado (drožlės)    50 gramų   sviesto    šiek tiek   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Skanu valgyti ir vieną, kaip košytę  Obuolius ir morkas supjaustome smulkiais kubeliais (galima ir sutarkuoti burokine tarka) ir su puse stiklinės vandens troškiname, kol pradės težti obuoliai.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Obuolių ir vyšnių kisielius
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cinamono    1 valgomasis šaukštas   cukraus    šiek tiek   gvazdikėlių    1 valgomasis šaukštas   krakmolo    3 vienetai   obuolių    0.5 stiklinės   vyšnių    3 stiklinės   vandens     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nulupti, skiltelėmis supjaustyti obuoliai suberiami į verdantį su prieskoniais sirupą. Užvirinus supilamas truputyje vandens išmaišytas bulvių krakmolas. Pakaitinama, kol užvirs. Į nukaistą kisielių suberiamos vyšnios.
                            
 Receptas. Robertos marinuoti patisonai
                                INGREDIENTAI:    3 valgomieji šaukštai   cukraus    2   česnakų    4 vienetai   gvazdikėlių    1 vienetas   peletrūno (šakelė)    1 vienetas   petražolių (šakelė)    1.5 stiklinės   acto    3 litrai   vandens    3 valgomieji šaukštai   druskos    11 vienetų   kvapiųjų pipirų    šiek tiek   patisonų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Marinuoti labiausiai tinka jauni 4–7 cm skersmens patisonai.  Patisonus nuplaukite ir plikykite verdančiame vandenyje 1–2 min.
                            
 Receptas. Velykiniai kiaušiniai
                                INGREDIENTAI:    475 gramai   kvietinių miltų    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    185 gramai   cukraus    0.5 arbatinio šaukštelio   gvazdikėlių    1 vienetas   kiaušinių (vidutinio dydžio)    185 gramai   sviesto    1 valgomasis šaukštas   grietinės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais. Cukrų išplakame su kiaušiniu ir ištirpintu, jau ataušusiu sviestu. Po to įmaišome grietinę.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Raudonųjų serbentų padažas paukštienai
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   raudonųjų serbentų    200 gramų   cukraus    50 mililitrų   acto    1 arbatinis šaukštelis   druskos    1 arbatinis šaukštelis   gvazdikėlių (malti)    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    2 žiupsneliai   pipirai (juodieji ir kvapnieji)    4 skiltelės   česnakų    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Serbentus beriame į puodą ir patraiškome bulvių grūstuve, kad išsiskirtų sultys.   Statome ant ugnies ir pakaitiname iki užvirimo.
                            
 Receptas. Sausainiai su riešutais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cinamono    250 gramų   cukraus pudros    šiek tiek   gvazdikėlių    250 gramų   margarino    3 vienetai   kiaušinių    1 vienetas   kiaušinių (baltymas)    500 gramų   kvietinių miltų    50 gramų   riešutų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Margarinas ištrinamas su cukrumi, įmušama po kiaušinį, suberiami prieskoniai, miltai. Užminkoma tešla. Iš jos daromi nedideli rutuliukai, ir į kiekvieną įdedama po riešutą.
                            
 Receptas. Marinuotas keptas sterkas
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   gvazdikėlių    4 vienetai   juodųjų pipirų    2 vienetai   laurų lapų (lapeliai)    1 vienetas   morkų    3 vienetai   svogūnų    2 vienetai   kiaušinių    3 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    1 kilogramas   starkių    0.5 stiklinės   pieno    šiek tiek   druskos    0.5 stiklinės   aliejaus    30 gramų   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš prieskonių bei prieskoninių daržovių išverdamas marinatas ir jame apie 1 val. laikoma išvalyta supjaustyta žuvis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Marinuoti česnakai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cinamono    20 gramų   cukraus    šiek tiek   česnakų    5 vienetai   gvazdikėlių    5 vienetai   juodųjų pipirų    3/4 stiklinės   acto    1/4 stiklinės   vandens    30 gramų   druskos    5 vienetai   kvapiųjų pipirų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nulupame, nuplauname ir užpilame marinatu česnakus.  Marinatui paruošti reikės: 0,25 stiklinės vandens, 20 g. Cukraus, 30 g. druskos, 0,75 stiklinės acto.
                            
 Receptas. Vyšninis likeris
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cinamono (lazdelė)    1 kilogramas   cukraus    3 vienetai   gvazdikėlių    šiek tiek   muskato (maltas)    6 gramai   vanilės    2 kilogramai   vyšnių (be kauliukų)    6 vienetai   vyšnių (lapai)    3 stiklinės   degtinės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į 3-jų litrų stiklainį suberti vyšnias, gvazdikėlius, vanilę, gabalėlį cinamono lazdelės, maltą muskatą ir vyšnių lapus. Visą tai užberti cukrumi ir pastatyti į tamsią vietą dviems savaitėms.
                            
 Receptas. Pyragas su apelsinais, riešutais ir spanguolėmis
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   apelsinų    1 arbatinis šaukštelis   cinamono (maltas)    3/4 stiklinės   cukraus    0.5 arbatinio šaukštelio   gvazdikėlių (malti)    1/4 arbatinio šaukštelio   muskato (maltas)    3/4 stiklinės   spanguolių (džiovintos/šaldytos)    3 vienetai   kiaušinių    1.5 stiklinės   kvietinių miltų    3/4 stiklinės   sviesto (minkštas)    0.5 stiklinės   riešutų (grūsti)    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Įkaitinkite orkaitę iki 270 laipsnių ...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Burokėlių pyragas pagal Oliverį
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų (žievelė)    šiek tiek   cinamono    šiek tiek   gvazdikėlių    1 vienetas   imbierų (2cm gabaliukas)    150 mililitrų   medaus    šiek tiek   muskato    3 vienetai   kiaušinių (dideli)    150 gramų   kvietinių miltų    100 gramų   kvietinių miltų (rupūs)    170 mililitrų   alyvuogių aliejaus    1 vienetas   apelsinų sulčių    šiek tiek   druskos    500 gramų   burokėlių    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Burokėlius išvirti...
                            
 Receptas. Boružėlės
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   tunų (konservuotas, savo sultyse)    2 vienetai   kiaušinių (viorti)    500 gramų   pomidorų pastos (pailgi)    1 skiltelė   česnakų    4 valgomieji šaukštai   majonezo    1 valgomasis šaukštas   krapų (smulkinti)    šiek tiek   svogūnų laiškų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   gvazdikėlių    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Tuną, nupylus skystį, sumaigykite šakute. Kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka.
                            
 Receptas. Kalėdinis vynas
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   anyžių    1 vienetas   apelsinų    0.5 arbatinio šaukštelio   cinamono (maltas)    3 valgomieji šaukštai   cukraus    5 vienetai   gvazdikėlių (pumpurai)    1 arbatinis šaukštelis   imbierų (maltas)    0.5 arbatinio šaukštelio   muskato (maltas)    700 mililitrų   raudonojo vyno (sausas)    0.5 stiklinės   vandens     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supilkite į puodą 0,5 stiklinės vandens, įdėti gvazdikėlių, muskato, cinamono bei imbiero, užvirkite, o užvirus nukelkite nuo ugnies...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Krupnikas
                                INGREDIENTAI:    10 gramų   cinamono    2 vienetai   gvazdikėlių    šiek tiek   imbierų    šiek tiek   kardamono    500 gramų   medlievų    šiek tiek   muskato    šiek tiek   vanilės    1.5 stiklinės   vandens    šiek tiek   sodos    500 gramų   spirito     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vanduo su medumi ir soda užvirinamas, sudedami į marlę suvynioti prieskoniai ir pakaitinama 15 minučių. Pravėsinus supilamas spiritas.
                            
 Receptas. Konservuoti obuoliai
                                INGREDIENTAI:    3 kilogramai   obuolių    1   citrinų    500 gramų   cukraus    šiek tiek   gvazdikėlių    1.5 litro   vandens    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išpjauti obuolių kotelius ir sudėti juos kartu su citrinos griežinėliais į stiklainius.   Ant obuolių supilti vandenį, uždengti dangtelius ir palaikyti apie 10 minučių. Tada vandenį nupilti į puodą, suberti į jį cukrų, įmesti keletą gvazdikėlių ir ant silpnos ugnies išvirti sirupą.
                            
 Receptas. Meduolis
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   apelsinų (žievelė)    šiek tiek   cinamono    1 stiklinė   cukraus    šiek tiek   gvazdikėlių (malti)    šiek tiek   imbierų    šiek tiek   kardamono    100 gramų   lazdyno reišutų    250 gramų   medaus    šiek tiek   muskato    5 vienetai   kiaušinių    1 kilogramas   kvietinių miltų    3 stiklinės   vandens    250 gramų   sviesto    100 gramų   razinų    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Cukrus, sviestas ir medus sudedami į puodą, įp...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Baltagūžių kopūstų keri
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   bulvių    5 vienetai   gvazdikėlių    1 valgomasis šaukštas   imbierų (geltonasis, milteliai)    0.5 arbatinio šaukštelio   kmynų    600 gramų   kopūstų    2 vienetai   laurų lapų (lapeliai)    400 gramų   svogūnų    100 gramų   pomidorų padažo    šiek tiek   druskos    175 gramai   aliejaus    1 stiklinė   sultinio (ar vanduo)    0.5 arbatinio šaukštelio   čili pipirų (maltas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Įkaitintame aliejuje pakepinami žiedeliais supjaustyti svogūnai.
                            
 Receptas. Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   cukraus (rudas)    3   česnakų (smulkiai kapoti)    šiek tiek   juodųjų pipirų    0.5 vieneto   kalendrų (ryšulėlis (garnyrui))    2 vienetai   pomidorų pastos (be sėklų, (garnyrui))    2 vienetai   svogūnų (pjaustyti)    2 valgomieji šaukštai   rapsų aliejaus    330 mililitrų   alaus (arba porteris)    400 gramų   konservuotų pupelių (raudonos, nusunktos, (garnyrui))    1 kilogramas   kiaulės nugarinės (supjaustyta gabaliukais)    šiek tiek   druskos    ...
                            
 Receptas. Meduoliukai „Širdelės“
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   apelsinų (žievelė, tarkuota)    0.5 arbatinio šaukštelio   cinamono (maltas)    60 gramų   cukraus pudros    1/3 arbatinio šaukštelio   gvazdikėlių (malti)    100 gramų   medaus    1 vienetas   kiaušinių    225 gramai   kvietinių miltų    75 gramai   pieniško šokolado    15 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Jūratės obuolių pyragas
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų (sultys išspaustos)    1 vienetas   cinamono (lazdelė)    0.5 vieneto   citrinų (išspaustos sultys)    1 stiklinė   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   gvazdikėlių (trinti)    5 vienetai   obuolių (nulupti ir supjaustyti)    50 gramų   konjako     PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlai reiks:  300 gr. miltų, 200 gr. sviesto, 1 kiaušinio baltymas, išplaktas, 120 gr. migdolų, susmulkintu per mikserį, 150 gr. cukraus pudros, 50 gr. pieno, 10 gr. kepimo miltelių.
                            
 Receptas. Asturiškai pagaminta žuvis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cinamono    šiek tiek   gvazdikėlių (malti)    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 vienetas   svogūnų    1 valgomasis šaukštas   kvietinių miltų    500 gramų   menkių    100 mililitrų   baltojo vyno    1 sauja   pievagrybių    1 valgomasis šaukštas   juodojo šokolado (tarkuotas)    šiek tiek   druskos    80 gramų   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Svogūnas smulkiai supjaustomas ir pakepinamas su puse nurodyto sviesto.
                            
 Receptas. Karpis, šutintas aluje
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų (žievelė, tarkuota)    3 vienetai   gvazdikėlių    6 vienetai   juodųjų pipirų    4 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    1 kilogramas   karpių    1 stiklinė   džiūvesėlių    1 stiklinė   acto (atskiestas, 3%)    1.5 stiklinės   alaus    šiek tiek   druskos    6 vienetai   kvapiųjų pipirų    1 sauja   razinų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palai...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kalėdinis imbierinis namukas
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   cinamono    1 vienetas   citrinų (sultys, glajui)    3 stiklinės   cukraus pudros (glajui)    200 gramų   cukraus (rudasis)    1 arbatinis šaukštelis   gvazdikėlių    2 arbatiniai šaukšteliai   imbierų (maltas)    1 arbatinis šaukštelis   kardamono    200 gramų   medaus    1 vienetas   kiaušinių    2 vienetai   kiaušinių (baltymai, glajui)    300 gramų   kvietinių miltų    140 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS...
                            
 Receptas. Šatrijos raganų kepsnys
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   gvazdikėlių    2 vienetai   svogūnų    800 gramų   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    300 mililitrų   burokėlių (marinuotų burokėlių sultys)    šiek tiek   prieskonių (kiaulienos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulieną supjaustome, sudedame į molinį puodą, apibarstome prieskoniais, užpilame burokėlių rūgštymu, paslegiame ir marinuojame apie 1 val. Išimame, susmaigstome ant plonų alksnio šakelių ir kepame ant žarijų.
                            
 Receptas. Lęšiai su vynu
                                INGREDIENTAI:    250 gramų   bulvių    2 vienetai   gvazdikėlių    0.5 vieneto   laurų lapų (lapelis)    250 gramų   lešių    1 vienetas   morkų    2 vienetai   svogūnų    100 gramų   jautienos (krūtininė)    750 mililitrų   raudonojo vyno    0.5 stiklinės   grietinėlės    750 mililitrų   sultinio (mėsos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Lęšiai perrenkami, perplaunami, užpilami vynu ir palaikomi per naktį, kad išbrinktų. Kitą dieną krūtininė supjaustoma kubeliais ir truputį keptuvėje apkepinama.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Daržovių ragu
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   morkų    2 skiltelės   česnakų    šiek tiek   druskos    0.5 arbatinio šaukštelio   gvazdikėlių (malti)    2 valgomieji šaukštai   petražolių (smulkintos)    1 arbatinis šaukštelis   sojos padažo    0.5 arbatinio šaukštelio   kumino    1 arbatinis šaukštelis   vyno acto    3 vienetai   kopūstų (žiedinis (žiedeliai))    1 vienetas   salierų (kotas)    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 Receptas. Kalėdinis meduolinis namelis
                                INGREDIENTAI:    4 arbatiniai šaukšteliai   cinamono    250 mililitrų   cukraus (rudasis)    1 arbatinis šaukštelis   gvazdikėlių (malti)    4 arbatiniai šaukšteliai   imbierų (maltas)    1 arbatinis šaukštelis   juodųjų pipirų (malti)    300 mililitrų   medaus    2 vienetai   kiaušinių    450 gramų   kvietinių miltų    1 arbatinis šaukštelis   sodos (kepimo)    1 arbatinis šaukštelis   druskos    150 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Dubenyje sum...
                            
 