gvazdikėliai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „gvazdikėliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „gvazdikėliai“.

Šį gėrimą vadina be reikalo nuvertintu: sveikata padėkos

Ar žinojote, kad gvazdikėlių nuoviras yra daug naudingesnis organizmui, nei tiesiog džiovinti gvazdikėliai? Svarbu žinoti, kad naudingų mikroelementų koncentracija gvazdikėliuose tokia didelė, kad suvalgius didesnį kiekį, jie gali sukelti viduriavimą. Dėl šios priežasties, norint tinkamai pasinaudoti visomis gydomosiomis gvazdikėlių savybėmis ir išvengti viduriavimo, juos reikėtų užplikyti arba net pavirti.
2024-04-15

Kandžių namuose atsikratysite be vargo: štai, ką reikia padaryti

Valymo entuziastai socialiniuose tinkluose pasidalijo geriausiais patarimais, kaip apsaugoti savo namus nuo kandžių. Ms Hinch gerbėjai rekomendavo naudoti džiovintus gvazdikėlius. Į namus kandys patenka per užterštą maistą ar drabužius. Jie taip pat gali patekti pro langus ir juos traukia šviesa, todėl jie dažniau matomi šiltuoju metų laiku. Tačiau kadangi kandžių yra tiek daug, M. Hinch gerbėjai socialiniuose tinkluose klausė, kaip jų atsikratyti, express.co.uk.
2022-04-30

Receptas. Meduoliai su ruginiais miltais

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cinamono 130 gramų cukraus pudros 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių 1 arbatinis šaukštelis imbierų 1 valgomasis šaukštas kakavos 100 gramų margarino (arba sviestas, tirpintas) 100 gramų medaus 1 arbatinis šaukštelis muskato 2 vienetai kiaušinių 100 gramų ruginių miltų (rupūs) 300 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinta) PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Medų, sviestą ir cukraus pudrą i...
2022-03-03

Receptas. Paukštienos plovas

INGREDIENTAI: 3 česnakų 1/3 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti) šiek tiek juodųjų pipirų 200 gramų paprikų (geltonoji) 200 gramų paprikų (raudonoji) 150 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 450 gramų antienos (krūtinėlė) šiek tiek druskos 2 stiklinės sultinio 4 valgomieji šaukštai razinų 0.5 arbatinio šaukštelio ciberžolės PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustome 2 cm dydžio kubeliais, smulkiai supjaustome svogūną.
2022-03-02

Receptas. Lenkiškai virti vėžiai

INGREDIENTAI: 3 vienetai gvazdikėlių šiek tiek petražolių 0.5 litro alaus 0.5 litro vandens 5 vienetai vėžių šiek tiek druskos 3 arbatiniai šaukšteliai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Prieskonius su alumi užvirinkite, supilkite aliejų, sudėkite vėžius ir virkite juos 7-10 min.
2022-03-02

Receptas. Kiauliena su ryžiais ir ananasais

INGREDIENTAI: 6 vienetai ananasų (griežinėliai) 3 valgomieji šaukštai ananasų (sultys) 1/4 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas) 1 valgomasis šaukštas cukraus 3 vienetai gvazdikėlių 0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų (malta) 1/4 arbatinio šaukštelio kardamono 250 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulienos (neriebi) 1 arbatinis šaukštelis druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma kiaušinio dyd...
2022-03-02

Receptas. Aronijų uogienė

INGREDIENTAI: 10 litrų aronijų 1.5 kilogramo cukraus 4 vienetai gvazdikėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Uogos perplaunamos, supilamos į puodą, suberiamas cukrus, gvazdikėliai ir verdama apie 2 val. Išvirusi uogienė supilstoma į išplautus, švarius, sausus stiklainius, sandariai užsukama.
2022-03-02

Receptas. Šalta mėlynių sriuba

INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono 150 gramų cukraus šiek tiek gvazdikėlių 1 arbatinis šaukštelis krakmolo 600 gramų mėlinių 1 stiklinė makaronų 6 stiklinės vandens 1 arbatinis šaukštelis grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Uogos užpilamos verdančiu vandeniu, suberiami prieskoniai, pavirinama ir ištrinama. Supilama grietinė su joje išmaišytu krakmolu. Viskas sumaišoma ir užvirinama. Pasaldinama, ataušinama. Tiekiama įdėjus atskirai virtų makaronų.
2022-03-02

Receptas. Tobuli sausainiai

INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių (malti) 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų 50 gramų kakavos 1 valgomasis šaukštas medaus 1 arbatinis šaukštelis muskato 1 vienetas kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 50 mililitrų brendžio 100 gramų sviesto 20 gramų kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išsukti su cukrumi, prieskoniais, brendžiu, lydytu sviestuku ir medumi, suberti miltus, kepimo miltelius, viską ge...
2022-03-01

Receptas. Slyvų uogienė

INGREDIENTAI: 1 kilogramas cukraus 6 vienetai gvazdikėlių 3 kilogramai slyvų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir ant slyvų puselių užberkite cukrų. Laikykite, kol išsiskirs sultys. Tada užvirinkite ir palikite 12 val. Po to slyvas vėl virkite apie 20 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
2022-03-01
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų