Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 česnakų
- 4 vienetai gvazdikėlių
- 1 vienetas peletrūno (šakelė)
- 1 vienetas petražolių (šakelė)
- 1.5 stiklinės acto
- 3 litrai vandens
- 3 valgomieji šaukštai druskos
- 11 vienetų kvapiųjų pipirų
- šiek tiek patisonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Marinuoti labiausiai tinka jauni 4–7 cm skersmens patisonai.
Patisonus nuplaukite ir plikykite verdančiame vandenyje 1–2 min.
Paskui iš karto atvėsinkite šaltame vandenyje ir nusausinkite.
Tuomet sudėkite į stiklainius, užpilkite išvirtu ir atvėsintu marinatu, uždenkite dangteliais ir kaitinkite 85–90 C temperatūroje.
3 l talpos stiklainius – 15 min., 1 l – 10 min., 0,5 l – 8 min.
Iškaitinę stiklainius pasistenkite kuo greičiau atvėsinti, katile karštą vandenį palaipsniui keisdami šaltu.
Kuo greičiau patisonai atvės, tuo bus traškesni.
Skonis primena marinuotus agurkėlius.
INGREDIENTAI:
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 česnakų
- 4 vienetai gvazdikėlių
- 1 vienetas peletrūno (šakelė)
- 1 vienetas petražolių (šakelė)
- 1.5 stiklinės acto
- 3 litrai vandens
- 3 valgomieji šaukštai druskos
- 11 vienetų kvapiųjų pipirų
- šiek tiek patisonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Marinuoti labiausiai tinka jauni 4–7 cm skersmens patisonai.
Patisonus nuplaukite ir plikykite verdančiame vandenyje 1–2 min.
Paskui iš karto atvėsinkite šaltame vandenyje ir nusausinkite.
Tuomet sudėkite į stiklainius, užpilkite išvirtu ir atvėsintu marinatu, uždenkite dangteliais ir kaitinkite 85–90 C temperatūroje.
3 l talpos stiklainius – 15 min., 1 l – 10 min., 0,5 l – 8 min.
Iškaitinę stiklainius pasistenkite kuo greičiau atvėsinti, katile karštą vandenį palaipsniui keisdami šaltu.
Kuo greičiau patisonai atvės, tuo bus traškesni.
Skonis primena marinuotus agurkėlius.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą