REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 česnakų
  • 4 vienetai gvazdikėlių
  • 1 vienetas peletrūno (šakelė)
  • 1 vienetas petražolių (šakelė)
  • 1.5 stiklinės acto
  • 3 litrai vandens
  • 3 valgomieji šaukštai druskos
  • 11 vienetų kvapiųjų pipirų
  • šiek tiek patisonų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Marinuoti labiausiai tinka jauni 4–7 cm skersmens patisonai.

    Patisonus nuplaukite ir plikykite verdančiame vandenyje 1–2 min.
    Paskui iš karto atvėsinkite šaltame vandenyje ir nusausinkite.
    Tuomet sudėkite į stiklainius, užpilkite išvirtu ir atvėsintu marinatu, uždenkite dangteliais ir kaitinkite 85–90 C temperatūroje.

    3 l talpos stiklainius – 15 min., 1 l – 10 min., 0,5 l – 8 min.
    Iškaitinę stiklainius pasistenkite kuo greičiau atvėsinti, katile karštą vandenį palaipsniui keisdami šaltu.

    Kuo greičiau patisonai atvės, tuo bus traškesni.

    Skonis primena marinuotus agurkėlius.

Autorius: Roberta

INGREDIENTAI:

  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 česnakų
  • 4 vienetai gvazdikėlių
  • 1 vienetas peletrūno (šakelė)
  • 1 vienetas petražolių (šakelė)
  • 1.5 stiklinės acto
  • 3 litrai vandens
  • 3 valgomieji šaukštai druskos
  • 11 vienetų kvapiųjų pipirų
  • šiek tiek patisonų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Marinuoti labiausiai tinka jauni 4–7 cm skersmens patisonai.

    Patisonus nuplaukite ir plikykite verdančiame vandenyje 1–2 min.
    Paskui iš karto atvėsinkite šaltame vandenyje ir nusausinkite.
    Tuomet sudėkite į stiklainius, užpilkite išvirtu ir atvėsintu marinatu, uždenkite dangteliais ir kaitinkite 85–90 C temperatūroje.

    3 l talpos stiklainius – 15 min., 1 l – 10 min., 0,5 l – 8 min.
    Iškaitinę stiklainius pasistenkite kuo greičiau atvėsinti, katile karštą vandenį palaipsniui keisdami šaltu.

    Kuo greičiau patisonai atvės, tuo bus traškesni.

    Skonis primena marinuotus agurkėlius.

Autorius: Roberta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų