Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 2 valgomieji šaukštai cinamono
- 1 vienetas citrinų (sultys, glajui)
- 3 stiklinės cukraus pudros (glajui)
- 200 gramų cukraus (rudasis)
- 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių
- 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas)
- 1 arbatinis šaukštelis kardamono
- 200 gramų medaus
- 1 vienetas kiaušinių
- 2 vienetai kiaušinių (baltymai, glajui)
- 300 gramų kvietinių miltų
- 140 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies ištirpinti nuolat maišant. Kai atvėsta ištirpinta masė, į ją įmušti kiaušinį ir sudėti prieskonius (cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius, imbierą) ir gerai viską išmaišyti. Galiausiai, sudėti miltus ir išminkyti imbierinę tešlą. Kai tešla paruošta, ją reikia valandai įdėti į šaldytuvą, kad pailsėtų :) Tešlą ištraukus iš šaldytuvo dar paminkyti ir kočioti. Iš pasiruoštų namuko trafaretų išpjaustyti sienas (geriau storesnes nei imbieriniai sausainiai, tada tvirtesnis bus) ir tvorelę :)
Orkaitėje kepti apie 15 min. 180 laipsnių (ilgiau nei imbierinius sausainius, nes storesnis sluoksnis). Namuką klijuoti reikia atvėsusį, tai kol vėsta pasiruoškite glajų ("namuko cementą").
Glajui ruošiant reikia 2 kiaušinių baltymus išplakti iki putų, paskui įpilti citrinos sulčių ir sudėti cukraus pudrą, viską išmaišyti ir klijuoti namuką. Glajų sudėti į konditerinį švirkštą ir "cementuoti" sienas bei tvorelę :) Su glajumi galite papuošti namuką, atrodys kaip apsnigtas namukas :)
INGREDIENTAI:
- 2 valgomieji šaukštai cinamono
- 1 vienetas citrinų (sultys, glajui)
- 3 stiklinės cukraus pudros (glajui)
- 200 gramų cukraus (rudasis)
- 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių
- 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas)
- 1 arbatinis šaukštelis kardamono
- 200 gramų medaus
- 1 vienetas kiaušinių
- 2 vienetai kiaušinių (baltymai, glajui)
- 300 gramų kvietinių miltų
- 140 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies ištirpinti nuolat maišant. Kai atvėsta ištirpinta masė, į ją įmušti kiaušinį ir sudėti prieskonius (cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius, imbierą) ir gerai viską išmaišyti. Galiausiai, sudėti miltus ir išminkyti imbierinę tešlą. Kai tešla paruošta, ją reikia valandai įdėti į šaldytuvą, kad pailsėtų :) Tešlą ištraukus iš šaldytuvo dar paminkyti ir kočioti. Iš pasiruoštų namuko trafaretų išpjaustyti sienas (geriau storesnes nei imbieriniai sausainiai, tada tvirtesnis bus) ir tvorelę :)
Orkaitėje kepti apie 15 min. 180 laipsnių (ilgiau nei imbierinius sausainius, nes storesnis sluoksnis). Namuką klijuoti reikia atvėsusį, tai kol vėsta pasiruoškite glajų ("namuko cementą").
Glajui ruošiant reikia 2 kiaušinių baltymus išplakti iki putų, paskui įpilti citrinos sulčių ir sudėti cukraus pudrą, viską išmaišyti ir klijuoti namuką. Glajų sudėti į konditerinį švirkštą ir "cementuoti" sienas bei tvorelę :) Su glajumi galite papuošti namuką, atrodys kaip apsnigtas namukas :)
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą