Garstyčių padažas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Garstyčių padažas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Garstyčių padažas“.
Receptas. Kiauliena aštriame padaže
INGREDIENTAI: 3 vienetai juodųjų pipirų 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulienos 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo 1 vienetas raugintų agurkų šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Kiauliena supjaustoma kubeliais, užpilama 1,5L šalto vandens ir kartu su prieskoniais, supjaustytais svogūnais ir lauro lapeliu verdama, kol suminkštėja.
Receptas. Saldžiarūgštis garstyčių ir kaparėlių padažas
INGREDIENTAI: 1 vienetas bazilikų (lapelis) 1.5 valgomojo šaukšto cukraus šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (sėklos) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 3 valgomieji šaukštai kaparėlių 4 valgomieji šaukštai garstyčių padažo 1 valgomasis šaukštas sulčių (citrinų) PARUOŠIMO BŪDAS: Dubenyje sumaišome garstyčių padažą, cukrų, sultis ir garstyčių sėklas, viską gerai išsukame, kad ištirptų cukrus.
Receptas. Minkšti kepsniukai su garstyčių marinatu
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos (mentė) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai prieskonių (Sauda, kepsnių) 2 valgomieji šaukštai garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos mentę supjaustyti plonais norimo dydžio kepsniukais ir ištrinti prieskoniais bei garstyčiomis. Visus kepsniukus uždengus laikyti šaldytuve mažiausiai kelias valandas, galima ir parą. Kepti 200 0C orkaitėje kepimo formoje su trupučiu aliejaus.
Receptas. Bulvių salotos su salierais ir kiaušiniais
INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo bulvių 4 vienetai salierų (stiebai) 1 vienetas svogūnų 5 vienetai kiaušinių (kietai virti) 3/5 stiklinės majonezo šiek tiek druskos 0.5 stiklinės grietinės 2 valgomieji šaukštai garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuplauti, supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais, sudėti į didelį puodą, užpilti vandeniu, pasūdyti i virti, kol bulvės gerai išvirs.
Receptas. Gardžios vištienos blauzdelės
INGREDIENTAI: šiek tiek medaus šiek tiek sezamo sėklų 4 vienetai vištienos blauzdelių šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (aitriųjų pipirų mišinys) šiek tiek garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną įdedame į dubenį, įtriname pipirais, druska, garstyčiom, medumi. Palaikome valandą ir galime kepti orkaitėje, 180 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje, apie 40 minučių. Labai skanu kepta ant karštų žarijų.
Receptas. Naminiai kiaulienos kepsneliai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 300 gramų kiaulienos 1 vienetas kiaušinių šiek tiek džiūvesėlių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Kumpį, mentę ar kitą neriebią mėsą supjaustykite taip, kad gautūsi kepsneliai, nestoresni nei 2 cm. Mėsos gabaliukus pamuškite. Po to mėsą pasūdykite, pabarstykite pipirų ir ištepkite garstyčiomis. Taip mėsą palaikykite 0,5-1 val.
Receptas. Salotos Sveikata
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų šiek tiek citrinų 1 arbatinis šaukštelis medaus šiek tiek moliūgų (sėklos, lukštentos) 1 vienetas morkų 1 vienetas paprikų (raudona) 1 vienetas porų šiek tiek saulėgrąžų (lukštentos) šiek tiek jogurto (indelis) 2 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek kario šiek tiek sojų varškės tofu ((sūris) 5 kubeliai) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Labai paprastos greitai pagamina...
Receptas. Agurkų salotos amerikietiškai
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų 1 arbatinis šaukštelis peletrūno (smulkintas) 1 vienetas paprikų 100 gramų majonezo šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Agurkai nulupami, išėmus sėklas supjaustomi nedideliais kubeliais ir apviriiiami pasūdytame vandenyje (jie turi likti kieti), po to gerai nusausinami. 30 min. prieš paduodant, apipilami su garstyčiomis ir peletrūno lapeliais sumaišytu majonezu.
Receptas. Skrebučiai su sūriu
INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 6 vienetai batono (riekės) 125 gramai alaus 240 gramų pieno (kietas, tarkuotas) 3 valgomieji šaukštai sviesto 0.5 arbatinio šaukštelio čili pipirų 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Batono riekelės iš abiejų pusių apkepinamos. Ant mažos ugnies ištirpinamas sviestas. Nuolat maišant į jį suberiamas sūris, supilamas alus, raudonieji pipirai ir garstyčios.
Receptas. Pikantiškas obuolių padažas
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 3 vienetai obuolių (rūgštūs) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius nulupau ir smulkiai sutarkavau į tyrę. Gautą obuolių tyrę sumaišiau su aliejumi, garstyčiomis, citrinų sultimis ir viską paskaninau cukrumi bei druska.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Durum kebab - turkiškas kebabas
INGREDIENTAI: 3 vienetai agurkų 5 česnakų 300 gramų kopūstų 3 vienetai pomidorų pastos 200 gramų majonezo 200 gramų majonezo (su krapais) 450 gramų marinuotų agurkų (kornišonai) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek prieskonių (salotoms) šiek tiek prieskonių (turkiški, mėsai) 800 gramų avienos (ar veršiena gabaliukais) 1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo 6 vienetai lavašo PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsytę ...
Receptas. Kiaulienos kepsniai su čili pipirais
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo bulvių 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek kmynų 2 vienetai svogūnų šiek tiek druskos 100 gramų aliejaus 3 vienetai čili pipirų (pipirai (geltonas, žalias ir raudonas)) 50 gramų pomidorų pastos 50 gramų garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos nugarinę supjaustyti riekelėmis, šiek tiek pamušti ir pabarstyti druska bei pipirais. Išspausti česnaką ir sumaišyti su garstyčiomis ir pomidorų pasta.
Receptas. Aluje troškinta jautiena
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (žievelė) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kmynų 1 vienetas svogūnų 400 gramų jautienos (filė) 2 vienetai juodos duonos (riekės) 500 mililitrų alaus (tamsus) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną smulkiai supjaustyti, sumaišyti su pipirais, garstyčiomis, druska. Mėsą įtrinti mišiniu ir ne mažiau kaip 30 min.
Receptas. Kepti sparneliai su medaus ir pomidorų padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas medaus 1 vienetas svogūnų 750 gramų vištienos sparnelių 1 valgomasis šaukštas sojos padažo 5 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek prieskonių (vištienos) 1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Nukerpame sparnelių galiukus. Perkerpame kiekvieną sparnelių dalį, pabarstome vištienos prieskoniais. Į keptuvę įpilame aliejaus.
Receptas. Toskaniškas veršienos pjausnys
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų (skiltelė) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek muskato 400 gramų špinatų 2 vienetai kiaulienos kumpio (griežinėliai) 2 vienetai veršienos (riekelės) 2 vienetai pieno (riekelės) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 arbatinis šaukštelis sviesto šiek tiek garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Špinatai nuvalomi, nuplaunami, nutekėjus vandeniui, truputį patroškinami ir apibarstomi smulkiai sukapotu česnaku, dru...
Receptas. Įdaryta antis
INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių šiek tiek cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių 1 vienetas porų 1 vienetas salierų 1 vienetas antienos šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 stiklinė grietinės šiek tiek garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Įdarui papildomai reikės: 2 obuoliai, 250 g virtos maltos mėsos, kiaušinis, truputį sviesto, džiūvėsėlių, pipirų, muskato riešuto.
Receptas. Baravykų salotos su padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 valgomasis šaukštas svogūnų (pjaustyti laiškai) 200 gramų majonezo 100 gramų baravykų (ar pievagrybiai) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 3 valgomieji šaukštai garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami.
Receptas. Salotos su sardelėmis
INGREDIENTAI: 2 vienetai avokadų 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas salotų (pundelis) 50 gramų svogūnų (žalieji) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas acto (vyno) 225 gramai dešrelių (aštrios) 2 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek druskos 150 mililitrų grietinės 110 gramų grybų (virti arba marinuoti) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo (milteliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Paruoškite ...
Receptas. Vištiena su bananais ir kelių valandų marinavimo agurkais
Vištienos su bananais skonis ir kelių valandų marinavimo agurkėliai - puikus vasariškas derinys, o skonis nepamirštamas.
INGREDIENTAI: 4 vienetai vištos filė 3 vienetai marinuotų agurkų 70 mililitrų obuolių acto 1 vienetas bananų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 valgomieji šaukštai garstyčių padažo 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus 1 saujelė prieskonių vištienai 2 saujelės sūris (tarkuotas) 2 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis pi...
Receptas. Kiaulės liežuvio salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek krapų 1 vienetas svogūnų (nedidelis) 1 vienetas kiaulės liežuvio (karštai rukytas) šiek tiek majonezo 50 gramų konservuotų žirnelių šiek tiek druskos šiek tiek garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulės liežuvį supjaustykite juostelėmis. Kubeliais supjaustykite agurką. Gražiomis juostelėmis supjaustykite svogūną.
Receptas. Greitas padažas salotoms
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 valgomasis šaukštas acto (baltojo vyno) šiek tiek grietinėlės šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Visus ingredientus sumaišyti viename dubenyje. Šį padažą galima laikyti šaldytuve ne ilgiau nei tris dienas.
Receptas. Liny Burgeris
INGREDIENTAI: 80 gramų mesos (kiaulienos + jautienos faršas) 1 skiltelė pomidorų pastos 1 lapas salotų (iceberg ) 1 vienetas marinuotų agurkų 2 skiltelės česnakų 1 arbatinis šaukštelis majonezo 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo 1 saujelė petražolių 1 vienetas bandelių 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Padažas rūkytai arba sūdytai lašišai
INGREDIENTAI: šiek tiek krapų (smulkinti) 1 stiklinė grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek garstyčių padažo (vidutinio aštrumo) PARUOŠIMO BŪDAS: Grietinėlę išplakti iki tol kol laikys forma išdrėbus šaukštu ant lėkštės. Įmaišyti likusius ingridientus pagal skonį. Aš šį padažą stengiuosi sunaudoti tą pačią dieną. Jei liko kitai dienai jis greičiausia bus per skystas. Bet paplakus galima tai ištaisyti. Autorius: Šarūnas dromdrom.
Receptas. Sotūs lietiniai blynai su įdaru
INGREDIENTAI: 1 vienetas kukurūzų (konservuoti, skardinė) 2 vienetai paprikų (raudonoji) 250 gramų kiaulienos kumpio (karšto rūkymo) 3 vienetai kiaušinių 250 gramų kvietinių miltų 1 stiklinė džiūvesėlių (malti) 500 mililitrų pieno 270 gramų pieno šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) 2 valgomieji šaukštai garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Iš pieno, miltų, 1 kiaušinio ir šiek tiek druskos paruošti blynų tešlą.
Receptas. Ant grotelių keptos vištienos krūtinėlės
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 2 valgomieji šaukštai medaus 4 vienetai vištiena (krūtinėlės) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (košerinė) 1 vienetas žaliųjų citrinų 2 valgomieji šaukštai garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Į nedidelį dubenėlį sudėkite medų, garstyčias, 1 šaukštą aliejaus, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite.
Receptas. Geras padažas salotoms
INGREDIENTAI: 24 vienetai kiaušinių (kietai virti) 350 mililitrų acto (raudono vyno) 300 mililitrų vandens šiek tiek druskos 2 litrai aliejaus šiek tiek baltųjų pipirų (malti) 850 gramų garstyčių padažo (nestiprus) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaisyti pirmus keturis ingridientus. Vandenį ir kiaušinių trynius pertinti į vientisą masę (pageidautinas blenderis) sumaišyti su garstyčių mišiniu. Aliejų pilti po truputį, pastoviai maišant.
Receptas. Žuvis (kitaip)
INGREDIENTAI: 400 gramų žuvies (filė) 200 gramų kiaulės šoninės (juostelės) šiek tiek druskos šiek tiek garstyčių padažo šiek tiek malti juodieji pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvis ištrinama druska, pipirais, garstyčiomis ir apvyniojama šoninės juostelėmis. Kepama orkaitėje apie 20-25 min. 200 C laipsnių temperatūroje. Patiekiama šilta su mėgstamomis daržovėmis.
Receptas. Grybų ir obuolių salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų šiek tiek apelsinų (žievelė, tarkuota) 0.5 vieneto citrinų 2 valgomieji šaukštai medaus 300 gramų obuolių 1 vienetas paprikų 1 stiklinė kefyro 200 gramų pieno 100 gramų grybų (marinuoti) 0.5 arbatinio šaukštelio garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais, taip pat supjaustyti ir sūrį.
Receptas. Salotos su mėsa
INGREDIENTAI: 1 vienetas bulvių šiek tiek cukraus šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 valgomasis šaukštas krienų (tarkuoti) 1 vienetas obuolių 1 valgomasis šaukštas obuolių (tyrė) 0.5 vieneto salierų (virtas) 1 valgomasis šaukštas pieno 100 gramų majonezo šiek tiek druskos šiek tiek citrinos rūgšties 300 gramų mesos (virta ar kepta) 0.5 valgomojo šaukšto garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Papuošimui papildomai reikės: agurkas, ...
Receptas. Gausios jūros gėrybių salotos
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės kukurūzų 5 vienetai kiaušinių (kietai virti) 200 gramų lašišų (sūdyta) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 5 valgomieji šaukštai majonezo 250 gramų krevečių be kevalo 500 gramų kalmarų šiek tiek ikrų (raudonieji) šiek tiek žalumynų 4 vienetai kininių kopūstų (lapai) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Kalmarai išvalomi, užverdami pasūdytame vandenyje ir paverdami dar apie 1 minutę.
Receptas. Aluje keptas viščiukas
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (sultys) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas vištiena (jauna, virta) 250 mililitrų alaus šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Šaukštą sviesto išsukite su garstyčiomis ir pipirais. Šia mase ištrinkite viščiuką ir į jo vidų dėkite šaukštą sviesto.
Receptas. Angliškos salotos
INGREDIENTAI: 2 vienetai salierų (šaknys, virtos) 2 vienetai salotų (lapai) 100 gramų vištos filė (virta) 1 valgomasis šaukštas majonezo 1 vienetas raugintų agurkų 50 gramų grybų šiek tiek ridikėlių 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti šiaudeliais salierai, virta viščiuko filė, agurkas ir virti grybai sumaišomi, pasūdomi ir užpilami majonezu su garstyčiomis.
Receptas. Kepta kiaulės karka
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 vieneto svogūnų 2 vienetai kiaulienos (kulniukai) šiek tiek druskos šiek tiek garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Jeigu kepsite pilną, nepjaustytą kiaulienos karką (kulniukus) - ją reiks pamarinuoti bent 1 dieną. Paprastai po marinavimo, karka paverdama, nes yra didoka, ir tik po to kepama. Šis receptas labiau tinka supjaustytiems kulniukams, kurie parduodami parduotuvėse. Kulniukai yra pakankamai pigūs, bet tikrai skanūs.
Receptas. Bulvės daniškai
INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių 3 arbatiniai šaukšteliai medaus 3 arbatiniai šaukšteliai garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskusti, perpjauti pusiau. Į dubenėlį sudėti garstyčias ir medų, gerai išmaišyti. Sudėti bulves ir gerai išvolioti. Palaikyti 10 min. dubenėlyje ir dėti kepti į įkaitintą orkaitę. Kepti 30 min. 100 laipsnių karštumo temperaturoje.
Receptas. Silkė totoriškai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas petražolių (šakelė) 1 vienetas svogūnų 2 vienetai silkių (sūdyta filė, gabaliukai) 3 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek aliejaus (kepimui) 300 gramų grybų 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Ji jau vadinama mano firminiu užkandžiu :) Paruošimas. Silkės filė užmerkiama piene, kad šiek tiek "nuimtų" sūrumą.
Receptas. Makaronai su sūriu, kumpiu ir langustais
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų (askaloniniai) šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) šiek tiek muskato (maltas) 60 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas) 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1.5 stiklinės pieno 250 gramų makaronų šiek tiek druskos 120 gramų langustų (virtas) 1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo 2 stiklinės sūris (čederio, tarkuotas) 0.5 stiklinės sūris (parmezano, tarkuotas) 1/4 arbatinio šaukštelio kajeno pipir...
Receptas. Šparaginės pupelės bulgariškai
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai paprikų 100 gramų kiaulės lašinių (neriebūs) 2 valgomieji šaukštai acto 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno šiek tiek druskos 500 gramų sparaginių pupelių 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Pupelių ankštys susmulkinamos, truputį apvirinamos pasūdytame vandenyje ir išgriebiamos į graibštą.
Receptas. Salotos su krevėtėmis
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto agurkų 6 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) šiek tiek alyvuogių aliejaus 1 sauja batono (skrebučiai) šiek tiek acto (balzaminis) 100 gramų krevečių be kevalo (tigrinės) 50 gramų pieno ("džiugas") šiek tiek garstyčių padažo šiek tiek gražgarsčių 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų (pakepintos) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Viską sumaišykite.
Receptas. Apelsininiai kepsniai
INGREDIENTAI: 3 vienetai apelsinų 4 česnakų šiek tiek imbierų šiek tiek juodųjų pipirų 600 gramų jautienos (nugarinė) 100 mililitrų majonezo 100 mililitrų jogurto 200 gramų pievagrybių šiek tiek prieskonių (mėsai) 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Česnaką sugrūdame ir sumaišome su majonezu, garstyčiomis, jogurtu, visais prieskoniais bei druska. Išspaudžiame 1 apelsino sultis ir įmaišome į visą masę.
Receptas. Kepsnys garstyčių padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių 4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo (aštrus) 1 kilogramas kiaulės nugarinės 1.5 arbatinio šaukštelio druskos 3 valgomieji šaukštai garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Garstyčias ir pomidorų padažą sumaišykite, įpjaustykite petražolių, įberkite druskos bei pipirų. Šia mase įtrinkite mėsą ir uždengę ją laikykite per naktį. Kepkite orkaitėje.
Receptas. Salotinis paukščių lizdas
Galima iš salotų sukurti pavasarišką vaizdelį lėkštėje, galima patiekti įprastai. Patiekiu abu variantus.
INGREDIENTAI: 1 vienetas brokolių 4 vienetai kiaušinių (virtų) 3 vienetai saliero stiebų 1 vienetas ananasų 1 vienetas porų 150 gramų konservuotų ananasų 100 gramų konservuotų kukurūzų 100 gramų sūris (tarkuoto) 4 valgomieji šaukštai majonezo 1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo 1 valgomasis šaukštas žaliųjų citrinų sulčių 3 žiup...
Receptas. Stirnos nugarinė
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių 150 gramų kiaulės lašinių (rūkyti) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 0.5 stiklinės grietinės 1 kilogramas stirnienos (nugarinė) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Nugarinė ištrinama pipirais ir druska, labai tankiai prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių ir dedama į keptuvą prismaigstytąja lašinių puse...
Receptas. Sojos šašlykai
INGREDIENTAI: 5 česnakų 2 valgomieji šaukštai imbierų (milteliai) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 valgomieji šaukštai medaus 300 gramų sojos (paplotėliai) 3 vienetai svogūnų 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 6 valgomieji šaukštai baltojo vyno (sausas) 4 valgomieji šaukštai sojos padažo šiek tiek druskos šiek tiek raudonėlių 3 valgomieji šaukštai garstyčių padažo 40 mililitrų sulčių (laimo, šviežiai spaustos) PARUOŠIMO...
Receptas. Roterdamo riekelės
INGREDIENTAI: šiek tiek krapų šiek tiek petražolių 1 vienetas pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų (laiškai) 2 vienetai kiaulienos kumpio (virtas, griežinėliai) 2 vienetai batono (riekelės) 2 vienetai pieno (griežinėliai) šiek tiek sviesto šiek tiek čili pipirų (maltas) šiek tiek garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Batono (baltos duonos) riekelės apkepinamos, aptepamos sviestu ir trupučiu garstyčių, ant kiekvienos uždedama po kumpio, sūrio bei ...
Receptas. Kiaulienos suktinukai su slyvomis
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek garstyčių 50 gramų slyvų (džiovintos) 300 gramų kiaulienos 200 mililitrų grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite kiaulieną kepsnio dydžio gabaliukais ir išmuškite. Po to taip paruoštą mėsą supjaustykite juostelėmis.
Receptas. Varškės ir garstyčių padažas
INGREDIENTAI: 5 česnakų šiek tiek krapų 150 gramų varškės (riebi) šiek tiek druskos 5 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek čili pipirų (malti) 5 valgomieji šaukštai garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę, garstyčias, grietinę, išspaustą česnaką, druską, susmulkintus krapus ir čili prieskonius gerai sutriname blenderiu. Šis padažas puikiai tinka prie traškučių. Skanaus.
Receptas. Griliuje keptos blauzdelės
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 arbatinis šaukštelis paprikų (malta) 600 gramų vištienos blauzdelių šiek tiek druskos šiek tiek čili pipirų (džiovintas) 2 valgomieji šaukštai kečupo 1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Į dubenį sudedame kečupą, sutrintą česnaką, garstyčias (geriausia "Dijon"), papriką, čili, druską ir pipirus. Į dubenį sudedame vištų blauzdeles ir išmaišome.
Receptas. Įdarytas batonas
INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas batono 2 vienetai marinuotų agurkų 100 gramų dešros (ar kumpis) 100 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Batono viršus aptarkuojamas, kad nebūtų kietesnių sukepusių vietų, galas nupjaunamas, minkštimas išskobiamas.
Receptas. Jūros gėrybių sriuba
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų 3 vienetai laurų lapų (lapeliai) 2 valgomieji šaukštai paprikų (milteliai) šiek tiek petražolių (šviežios) 1 vienetas svogūnų 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 45 gramai sviesto 1 litras sultinio (žuvies) šiek tiek čili pipirų 1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo 250 gramų jūros gėrybių (moliuskų, krevečių, kalmarų) PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą ištirpiname puode, kuriame virsime sriubą.
Receptas. Prancūziškas padažas
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek saulėgrąžų aliejaus 2 valgomieji šaukštai acto (balto vyno) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas garstyčių padažo (prancūziškos) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Balto vyno actą, druską, pipirus sudėkite į dubenį ir maišykite, kol ištirps druska. Įdėkite prancūziškų garstyčių ir įmaišykite aliejaus, kad masė taptų vienalytė.