Kol neprasidėjo pirmosios šalnos, skubėkime pasmaguriauti miško (ir daržo) gėrybėmis.
2 porcijoms reikės:
0,5 litro voveraičių;
1 jaunos cukinijos;
1-2 morkų;
Šviežių bulvių;
Nedidelio gabalėlio lašinukų;
Svogūno galvutės ir laiškų;
Skiltelės česnako;
Šlakelio grietinėlės;
1 š. miltų;
Prieskonių.
Puode užverdame porą stiklinių vandens ir sumetame nuplautas voveraites. Verdame 5 min., nusiunkiame, bet sultinio neišpilame. Į keptuvę suberiame pjaustytus kubeliais lašinukus, jiems truputį apkepus pridedame supjaustytus svogūnus. Dedame pjaustytą cukiniją, tarkuotas morkas, smulkintą česnako skiltelę, beriame voveraites. Troškiname, kol suminkštėja. Jei trūksta skysčio, įpilame to, kuriame virė voveraitės. Galima įberti ir šiek tiek grybų buljono.
Bebaigiant troškintis, įpilame šlakelį grietinėlės (10 arba 13 proc. riebumo) ar šaukštą grietinės. Apiberiame šaukštu miltų, kad padažas sutirštėtų, pasūdome ir pabarstome pipirais. Po kelių minučių jungiame lauk ir tiekiama su šviežiomis virtomis bulvėmis, labai skanu ir su lupena. Jei turime, apiberiame krapais.
Ugnė