• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei norite, galite šį patiekalą  vadinti “gaspacho”. Šiandien jis paplitęs visoje Europoje, bet kilo iš Ispanijos. Sunku pasakyti, kokia yra pirminė  versija. Jau Ispanijoje “gaspacho” receptai gerokai įvairuoja. Na, o kai jį pradėjo gaminti italai, prancūzai, vokiečiai, anglai ir lenkai, tai originalas visai pasimetė.  

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto daugumoje receptų  siūloma naudoti tas pačias daržoves, gamybos būdas irgi panašus, tad galima sakyti, kad iš esmės visi turi progą paragauti to paties patiekalo.  

REKLAMA

Keturioms “gaspacho”  porcijoms reikia apie 700 g prinokusių pomidorų, trijų  agurkų, skiltelės česnako, vienos geltonos ir vienos raudonos saldžiosios paprikos, dviejų svogūnų, vienos citrinos, keturių  riekių padžiūvusios baltos ir porėtos pietietiško tipo duonos, alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų vyno acto arba vandens, druskos ir pipirų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiruoškite pjaustyti nuplautas daržoves. Dalį pomidorų, agurkų ir paprikos supjaustę  smulkiais kubiukais pasilikite sriubai papuošti, o visa kita bus trinama mikseryje į vientisą masę. Savaime suprantama, kad supjaustytas daržoves reikia dėti į du atskirus dubenis.

Pirmiausia apvirkite vandenyje ir nulupkite pomidorus. Pjaustant būtų gerai išimti ir jų  sėkliukes. Lygiai taip pat siūloma išimti ir agurkų sėklyną. Po to sukapokite juos smulkesniais (papuošimui) ir stambesniais (trynimui) kubeliais. Paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis, o paskiau jas dar susmulkinkite. Svogūnus irgi sukapokite, o česnako skiltelę įspauskite į daržovių masę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Duonos minkštimą pamerkite su actu (jei nemėgstate acto, naudokite vandenį). Plutelių neišmeskite, jos labai tiks valgyti su sriuba.  

Į mikserio talpą arba atskirą dubenį, kuriame trinsite daržoves, įberkite druskos, pipirų ir ranka nugręžę didįjį vandens perteklių sudėkite mirkytą duonos minkštimą. Sutrinkite daržoves. Tuomet įpilkite citrinos sultis ir aliejų, dar pasukite visą masę. Paruoštą sriubą įdėkite bent valandą į šaldiklį. “Gaspacho” turi būti patiekiamas labai šaltas. Dėl to kai kas siūlo serviruojant net įdėti į kiekvieną porciją ledukų.  

Prieš patiekdami sriubą  pamaišykite, supylę į dubenėlius papuoškite kiekvieną  porciją daržovėmis. Arba galite paduoti daržoves atskirame dubenėlyje. Prie sriubos tiks išsaugotos duonos plutelės, galima pasiūlyti ir kubeliais supjaustytos kepintos baltos duonos.

Giedrės J. receptai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų