Permainų pasiilgusiems smaguriams - trapaus krepšelio pyragas su vaisių įdaru.
Jums reikės:
200 gr. cukraus pudros, 2 gr. druskos, 50 gr. grietinėlės (riebios), 3 kiaušinio trynių, 6 konservuotų persikų (puselės), 30 gr. krakmolo, 200 gr. miltų, 1 pakelio "Dr.Oetker" skaidrios želė, 100 gr. pieno, 180 gr. sviesto (šalto).
Paruošimas
Miltus išmaišyti su cukraus pudra ir druska. Sudėti tarkuotą sviestą ir pirštais sumaigyti. Į miltus ir sviesto masę supilti kiaušinio trynį, įpilti 1-2 šaukštus vandens ir išmaišyti.
Tešlą valandą laikyti šaldytuve. Atšalusią iškočioti ir įkloti į didelę krepšelio kepimo formą. Tešlą subadyti šakute, kad kepdama neiškiltų. Kepti 190 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Atvėsinti, ir atsargiai iškelti krepšelį iš formos.
Puode užvirinti pieną. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, krakmolu ir nuolat maišant supilti pieną. Sudėti sviestą ir gerai išmaišyti. Nukelti nuo viryklės ir atšaldyti. Grietinėlę išplakti ir įmaišyti į kremą.
Kremą supilti į iškeptą krepšelį, ant piršaus gražiai sudėti supjaustytas persikų puseles. Kepinio paviršių aplieti pagal nurodymus ant pakelio paruošta želė, pvz., "Dr.Oetker" skaidria želė, ir palaikykite kol sustings.
Skanaus!